עבור לתוכן

8rga & MBM5 סנסורים אבודים

Featured Replies

פורסם

שלום שלום,

לא מזמן קבלתי את ה מחשב החדש - עם 8rga

התקנתי את MBM5 ואני רואה שם 3 סנסורים של מעלות (את ה CPU וה CASE זיהיתי לפי האתר של MBM5)

השלישי אני לא ממש יודע מה הוא (הוא מראה כרגע 24 מעלות - לפני שתי דקות הראה 23 - ככה שאני אולי מנחש שזה ה HD ?)

בנוסף יש שם 4 סנסורים של מאווררים - את ה CPU זיהיתי (כרגע יש לי וולקנו 7+ אז פשוט העלתי מהירות)

את המאוורר השני זיהיתי כ case fan - לפי המהירות 1500 - ככה גם בוא אומר בביוס - מה השלישי ? והרביעי ?

הם לא מראים כלום - אני מניח אולי כי כלום לא מחובר שם אבל השאלה היא האם אני ל=יכול לחבר עוד מאווררים ולראות את הנתונים עליהם ?

ואם כן אז לאן ?

המון שאלות - אז לסיכום.

1. סנסור שלישי של מעלות (לא CPU ןלא CASE)

2. שני סנסורים של FAN (לא CPU ולא FAN) - ולאן מחברים אותם.

תודה תודה ושוב תודה :jump:

פורסם

1. זה תמיד ככה, זה סנסור שלא אומר כלום.

2. תחבר עוד 2 מאווררים ללוח... ::)

פורסם
  • מחבר

OK -

למרות שזה מוזר כי הוא משתנה מדי פעם - במעלה למעלה ולמטה ...

ואם כבר אז עוד שאלה : אם אני רוצה לחבר עוד מאוורר - יש לי בלוח מקום ל POWER FAN (חוץ מה CASE FAN וה CPU FAN)

אבל משום מה ה וולקנו 7+ - שהגיע מורכב - מחובר גם לחיבור של ה CPU FAN וגם ל POWER FAN - ולא רק זה אלה שגם לא לחשמל משם (הכבלים האדום שחור) אלה רק לכבל הצהוב - ROTATION

אני יכול לנתק אותו - ולמה הוא בכלל מחובר לשם (לשניהם)

פורסם

הכבל הצהוב הוא זה שמודד את מס' הסיבובים. אתה אומר שהוא מחובר בכלל לכניסה אחרת על הלוח? מוזר :P

אם אתה רוצה דיווחי מס' סיבובים של שאר המאווררים אתה חייב לחבר אותם ללוח בחיבור 3 פינים ולא לספק בחיבור 4 פינים. שים לב גם שיש להם חוט שלישי (צהוב) שבלעדיו לא תוכל לקבל מדידת סיבובים

פורסם

יש לוולקנו 7+ 2 חיבורי 3 פינים:

אחד לספק שמכיל חוט אדום וחוט שחור,

ואחד ללוח שמכיל חוט צהוב בלבד...

המאוורר האיימתני לוקח לא פחות מ 0.55 אמפר, וחיבור ללוח האם יכול להיות הרסני.

חבר את המאוורר לספק בעזרת בורר המהירות שלו ומהר!

נזק בלתי הפיך יכול להגרם לך ללוח.

את החוט הצהוב תשאיר מחובר ללוח אם.

פורסם
  • מחבר

סבבה - הוא מחובר לספק - אני יודע שלא מחברים אותו ללוח ...

השאלה היא למה יש לו 2 חוטים צהובים - ושניהם מחוברים ללוח ??

האחד לחיבור שלוש פינים של ה CPU FAN והשני לחיבור 3 פינים של ה POWER FAN (אין לי כרגע עוד FAN שאמור להיות מחובר ל POWER FAN )

???

פורסם

2 חוטים צהובים??

לי יש רק אחד...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים