עבור לתוכן

מחפש מחשב נייד למשחקים ולעיצוב גראפי - עד 10,000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני לא בטוח, אבל אני חושב שאתה צודק לגבי premiere pro, שהיא מרנדרת גם בזמן אמת.

• תגובות 49
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מכאן, שכל עוד נושא התלת מימד הוא עניין לעתיד ולא כ"כ סגור לגבי התוכנות שיהיו בשימוש, אם אפשר כרגע להמנע מ quadro ולשקול אם לשדרג אליו מאוחר יותר - זה עדיף.

אי-אפשר לשדרג כרטיס מסך בניידים. בכלל. לגמרי.

מה שכן, יש כל מיני שיטות חצי-עקומות לעשות softmodding (באמצעות דרייברים ולפעמים צריבת BIOS) שיהפוך GeForce ל-Quadro המקביל (ו-Radeon ל-FireGL). יש אנשים ופורומים באינטרנט שזה הקטע שלהם ואפשר לפעמים למצוא שם הסברים. מידת ההצלחה משתנה מכרטיס לכרטיס וממחשב למחשב, וכעיקרון יש אלמנט של סיכון בכך, לכן לא רבים מתעסקים בזה (מה גם שלא רבים צריכים את זה).

פורסם

אני אומנם עובד בעריכה גרפית 2D עם ה- 8600GT ולא התנסתי עם ה- 570M, אך באחד מאתרי הביקורת קראתי בזמנו Shoot out בין שני הכרטיסים המדוברים וה- Quadro הראה יתרון בעריכה גרפית, לעומת זאת ידו של ה- 8600GT היתה על העליונה במשחקים (אם אני אמצא את הביקורת, אני אוסיף כאן לינק), השאלה מה יותר חשוב לפותח השרשור...

אגב,

אפשרי לשדרג כרטיס מסך לנייד, אבל זה לא עניין פשוט (נדיר שעושים את זה, בד"כ התוספת בביצועים לא שווה את המחיר והעבודה שכרוכה בזה).

נגיד שאולי למקבוק פרו ולאייפודים זה נכון , אבל ניקח את המקבוק לדוגמא.

מחשב 13 אינץ שמקביל בערך לxps של דל בגירסאות בלי המאיץ של nvidia וכמעט פר כל קונפיגורציה זול ממנו ב1000 ש"ח , איך זה?

ולא , מחשב מקביל של msi לא נחשב קרוב לאותה רמה.

ליביו

לא בדיוק מקביל, אבל גם אם, מחיפוש מהיר המפרט של ה- DELL עולה על זה של המק, ולא יותר יקר ממנו...

פורסם

^^

ב 2D לא תראה שום הבדל. (ובואו לא נכנס לכרטיסי Quadro NVS שכביכול אמורים להיות ייעודיים לדו מימד. הם חסרי תועלת למדי ומאכזבים). למרבה הצער, כל ה shootouts הנורמאליים שנתקלתי בהם בין כרטיסי גיימימג לכרטיסי תחנות עבודה (וראיתי לא מעט כאלה) עוסקים בגרסאות ישנות מאוד (הדור של 3DS MAX 3!), והמון השתנה מאז (בין היתר - התמיכה של Autocad 2008 ב directx שהולכת לשנות את העדפות החומרה אצל המון אנשים). אין ממש דרך לדעת מלבד להכיר אנשים בתעשייה שמשתמשים בכרטיסים האלה ולנבור בפורומים.

קצת לחדד את דבריו של QTTP: ה softmod לכרטיסי גיימינג מוכר בעיקר לכרטיסי GEFORCE (ל Radeon אני מכיר רק שברירי מידע לא שימושיים בכלל), ומקרי הצלחה אמיתיים, אצל מגוון משתמשים, קיימים בדגמים ספציפיים מאוד. במיוחד כמה דגמים מסדרה 6 יחד עם 7600GT. עדויות לגבי כרטיסים אחרים הן לרוב לא מהימנות או מובאות מאוד בקצרה. מישהו גם ניסה בפורום CGTalk העולמי לעשות משהו אחר ופשוט יותר - להתקין דרייברים של Quadro לכרטיס 8800GTS, והוא באמת ראה שיפור רציני שדומה לשימוש ב quadro. לדעתי ממש לא רצוי לבנות על זה, במיוחד במחשב נייד בו לקחת סיכון עם הכרטיס זה דבר שאסור להקל בו ראש.

אבל אם אין ממש אפשרות ריאלית לשדרג כרטיס מסך, השיקול מתחלק לשניים:

1. יש צפי לשימוש נרחב מאוד בתלת מימד בעתיד כמקור הכנסה עיקרי - במקרה זה אז אין ברירה אלא לקנות את המחשב עם כרטיס תחנת עבודה, ו"להתקע איתו" עד שבאמת תעשה בו שימוש (וכמובן להקריב את נושא הגיימינג, שצויין כאחד משימושי המחשב). אם אכן זהו המקרה, אז בתקציב גדול כזה הייתי הולך על כרטיס mid-range שבאמת יספק ביצועים טובים בהיקף גדול ככל האפשר של יישומי תלת מימד.

2. כל מקרה אחר - הייתי הולך על כרטיס גיימינג בעל פוטנציאל טוב גם לשימושים גראפיים בתוכנות מסויימות - כמו ה 8800GTS.

הערה: כרטיסי הגיימינג האחרונים של GEFORCE (סדרה 8 ) הוכיחו את עצמם הרבה יותר מכרטיסי RADEON לדורותיו בשימושי 3D. אפשר לומר שכרטיסי Radeon לכל היותר "לא מאכזבים", בעוד שכרטיסי GEFORCE "מפתיעים לטובה". אגב, בעריכת וידאו היחס הוא הפוך.

עריכה:

ליותר פירוט, אחד הפורומים שעוסקים בצורה הנרחבת ביותר בנושא כרטיס גיימינג לעומת כרטיס תחנות עבודה הוא זה: http://discussion.autodesk.com/forum.jspa?forumID=116. בלא מעט דיונים שם בנושא אנשים ביצעו מעין בנצ'ים ונסיונות בדיקה בעצמם. כמובן שהדבר נוגע רק למוצרים של Autodesk.

ויש גם ב CGTalk מקורות טובים למידע בנושא: http://forums.cgsociety.org/. הבעיה היא שצריך לדלות משם bits and pieces מפורומים שונים כדי להסיק מסקנה כלשהי, כי יש כמה דיונים בפורום חומרה, כמה בפורומים ספציפיים ליישומים מסויימים, עוד כמה בפורומים של תמיכה וכו'..

פורסם

באמת?

http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-xps-m1330.htm

יותר יקר ב1000 ש"ח מהמפרט המקביל של המקבוק עם יתרון של דיסק קשיח יותר גדול (המקבוק המקביל עם 7300 וגיגה זיכרון עולה 6300 ש"ח!, גם אחרי שידרוג דיסק - הוא עולה יותר זול ב500 ש"ח)

ליביו

פורסם

אפשרי לשדרג כרטיס מסך לנייד, אבל זה לא עניין פשוט (נדיר שעושים את זה, בד"כ התוספת בביצועים לא שווה את המחיר והעבודה שכרוכה בזה).

אלא אם כן יש לך נייד תומך MXM/AXIOM (שזה פחות מ-1% מהניידים בשוק), אי-אפשר לשדרג כרטיס מסך בלי אחד מהשניים: החלפת לוח האם (המון $$$, ועליך להחליף בדיוק לסוג המתאים לנייד שלך, כי הם לא סטנדרטיים) או משחקים מטורפים עם הלחמות ומודיפיקציה חשמלית.

ברור שאם אתה מחליף לוח (שזה כמו להחליף מחשב) או מתחיל לפשפש בקרביים שלו ולהתעסק עם הלחמות, אתה יכול לעשות הכל. מבחינתי זה לא נקרא "שדרוג של כרטיס מסך".

פורסם

לא תמיד.

קח לדוגמה את ה inspiron 1520, בחוברת ההוראות מראים איך אפשר לפרק/להרכיב את כרטיס המסך, וזה לא כרוך בהלחמה.

זה כרוך בפירוק טוטאלי של המחשב, כן, אבל לא כרוך בהלחמה.

קצת מוזר לי הקטע הזה, אם למישהו יש מושג איזה סוג חיבור זה, אני אשמח לדעת S:

פורסם

אוקיי, נחמד. נראה שקצת נרדמתי בשמירה ויש מחשבים שבהם הכרטיס אינו מולחם ללוח, ואז אפשר להחליף רק את הכרטיס ולא את הלוח כולו.

מדובר בחיבור שהוא ייחודי ליצרן ולסדרה. לסדרת ה-INSPIRON למשל יש חיבור שונה מסדרת ה-XPS. זאת אומרת שאפשר לשדרג כרטיס מסך אם משיגים חלפים מתאימים לסדרת הניידים הספציפית. לא רע.

אם כי עדיין יעלה הון תועפות, במיוחד ל-QUADRO.

פורסם

כן

אבל הדרישה של פותח הת'רד בעייתית....

לדעתי- כדאי לחכות עד שיכנסו עוד מחשבים עם 8700M GT לארץ, הוא יענה על הדרישות שלו בצורה מושלמת.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל המגיבים.

אך האם מזה אני יכול להבין שאין כרגע מחשב שיכול לעמוד בדרישות שהצבתי, ועלי לחכות? (או להלחים כרטיסי מסך...)

המחשב שראיתי הוא X200 של TOSHIBA מגיע עם 8700GT (אחד). - (אם כי היה לי כבר נסיון רע עם טושיבה.)

פורסם

אני לא מבין למה אתה מחפש כרטיס מסך מקצועי? אם אתה רק בתחילת הדרך בתחום ה-3D, אז למה למהר? קודם כל תלמד תתמקצע בזה, ורק אז תעבור לכרטיס מקצועי.

כרטיס מקצועי עוזר באנימציה וריגינג, עד שתגיע לזה כל מחשב יספיק.

פורסם
  • מחבר

אני לא מבין למה אתה מחפש כרטיס מסך מקצועי? אם אתה רק בתחילת הדרך בתחום ה-3D, אז למה למהר? קודם כל תלמד תתמקצע בזה, ורק אז תעבור לכרטיס מקצועי.

כרטיס מקצועי עוזר באנימציה וריגינג, עד שתגיע לזה כל מחשב יספיק.

למה אתה מתכוון בכרטיס מקצועי? האם 8600GT הוא מקצועי? או 8700GS?

אני זקוק לכרטיס שיוכל להריץ משחקים ברמה טובה, וגם לתמוך ברזולוציה גבוהה יותר מהסטנדרט על מנת שאוכל לקבל "שטח עבודה". בעבודה ב-AFTER EFFECTS ו-photoshop

נ.ב. אני לא מתחיל בתלת, אני פשוט לא עוסק בזה כמקצוע.

פורסם

בכרטיס מקצועי הוא מתכוון לכרטיס תחנות עבודה מסדרת Nvidia Quadro או ATI FireGL.

urib, פותח הדיון vivgod כלל לא הזכיר כרטיסים מקצועיים. הראשון (והיחיד) שהציע זאת כמשהו רלוונטי לדרישות הוא adiz.

פורסם

כרטיס מקצועי= כרטיס שמשתמשים בו לעבודה. כלומר, קואדרו.

גם 8800 לניידם שמגיע עוד מעט הוא לא כרטיס "מקצועי"

8600GT מחזיק משחקים מאוד יפה, 8700 אפילו יותר.

יש לי מחשב עם ה 8600, אני אתן דוגמה-

את COD4 הוא מחזיק ב 1440X900 בהגדרות גבוהות ו AAX2.

בכל הנוגע ל After effects ופוטושופ, אפילו 8400 יספק את הצרכים שלך שם, גם עם שטח עבודה גדול. (פוטושופ יסתדר מעולה גם עם X3100, אפטר אפקטס דורש כרטיס נורמלי בסיסי, כל דבר כל עוד זה לא X3100 יהיה טוב)

פורסם

למען האמת זה לא מדוייק ב 100% לגבי after effects. יש שם לא מעט פילטרים ואפקטים נפוצים מאוד בשימוש שלהם, שמשתמשים בהאצת openGL ונתמכים גם ע"י כרטיסי גיימימג בהבדלי ביצועים בהתאם לחוזק הכרטיס (אמנם לא גדול כמו במשחקים, אבל עדיין בעל משמעות לא זניחה). בכל מקרה vivogd רוצה כרטיס גיימינג טוב, אז הוא ירוויח ממנו גם ב after effects :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים