עבור לתוכן

צבא הקבע - הדרך הבטוחה לעשירון העליון. על חשבון משלם המיסים ?

Featured Replies

פורסם

ממוצע 80?! חביבי, אתה נמצא באותה סירה של פועלי בניין.

• תגובות 81
  • צפיות 15.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ממוצע 80?! חביבי, אתה נמצא באותה סירה של פועלי בניין.

אני יודע טוב מאוד לאן אני יכול להגיע ולאן לא, ולא אכפת לי כי השכלה גבוה זה לא בשבילי ואני יודע לאן אני רוצה להגיע בחיים.

וד"א אני לא באותה סירה איתך, כי אני יודע מה הסיכונים של הדברים שאני עושה עכשיו, אני יודע לאן אני הולך ואני לא בוכה על זה שהמערכת קשה ובעצם זה באשמתי.

פורסם

ציטוט ישירות מתוך הכתבה: כבר היום מספר הסטודנטים הלומדים לתואר ראשון במכללות גדול יותר מאשר באוניברסיטאות.

הדגש על תואר ראשון. אם לוקחים בחשבון תארים מתקדמים יוצא שיש יותר סטודנטים באוניברסיטאות.[br]פורסם בתאריך: 8.12.2007 בשעה 13:22:18

אבל בכל מכללה יש הרבה פחות מקומות מאוניברסיטה.

הכל עניין של מקומות פנוים וביקוש

גם רוב הסטודנטים בארצות הברית לא מתקבלים לייל

אז תגיד שזה קשה מידי?

זה כמו ששחקן כדורסל יתלונן שקשה ליתקבל למכבי תל אביב

ברור שאוניברסיטאות יבחרו תטובים ביותר שהם יכולים

ודרך אגב קשה היום להיות רופא בישראל

אתה צריך ללמוד הרבה שנים+להיות מתמחה בערך שנתיים ורק אז אתה רופא מתחיל

עד שתגיע לרופא מומחה\בכיר\מנהל מחלקה הלכו חצי חיים

פורסם

זה בדיוק מה שאני מנסה להסביר. מספר המקומות לא גדל, אבל הביקוש כן ולכן גם לאדם בעל ציונים גבוהים לא ריאלי ללמוד בפקולוטת המבוקשות. זה הופך אותו אוטומטית ללוזר?

פורסם

הכל עניין של מקומות פנוים וביקוש

גם רוב הסטודנטים בארצות הברית לא מתקבלים לייל

אז תגיד שזה קשה מידי?

זה כמו ששחקן כדורסל יתלונן שקשה ליתקבל למכבי תל אביב

ברור שאוניברסיטאות יבחרו תטובים ביותר שהם יכולים

ודרך אגב קשה היום להיות רופא בישראל

אתה צריך ללמוד הרבה שנים+להיות מתמחה בערך שנתיים ורק אז אתה רופא מתחיל

עד שתגיע לרופא מומחה\בכיר\מנהל מחלקה הלכו חצי חיים

חחח בישראל, זה ככה בכל העולם, זאת פרצדורה שקיימת בכל העולם.

ושמע זה 13 שנה בערך של לימודים להגיע להיות רופא מומחה עם משכורת מצויינת אבל אם אתה אוהב את מה שאתה עושה תאמין לי שתישאר שם הרבה זמן.

מקשר לרופא בכיר ומנהלי מחלקות, זה הכל פוליטיקה שם וקומבינות אם אתה עם קשרים חזקים........

פורסם

7,000 רכבים צמודים ודלק לטיולים (הרכב להבדיל מאנשים פרטיים כמעט ואינו נזקף למס בשכר( + כביש 6 חופשי.

סלולארי כולל תשלום שיחות פרטיות

אין מילואים(המלואימניקים הם שואבי המים וחוטבי העצים של אנשי הקבע)

לימודים בחינם כשנתיים, ללא עבודה כולל שכר , תנאים מלאים ורכב בזמן הלימודים לרבות נק לפנסיה

נופש במלונות הכי יוקרתיים - 5 כוכבים פעם בשנה, נופש "מבצעי" פעמיים בשנה

דמי כיס

כלכלה מלאה

נק' אישיות (מגבות, סדינים, הלבשה תחתונה)

נק' "מדים"

נק' "ספורט " לבזבוזים לטובת נשות אנשי הקבע וילדיהם

גמול א על קורסים דביליים

גמול ב' על קורסים סתמיים

דרוג מהנדסים לכל דפר שלמד בלטביה או בכל מוסד אידיוטי אחר בהתכתבות, או אפילו היסטוריה של ארץ ישראל באוניברסיטות תל אביב(הטבה של אלפי שקלים בחודש).

דרוג מחקר גם לקצינים פרוטקציונריים שעיסוקם לא במחקר.

טיולים לחול לכל המשפחה

סבסוד כרטיסים להצגות ומופעים

סבסוד עשרות מקומות לבילו ילדי קבע (פארקי מים,לונה פארק ועוד)..

סבסוד פרויקטים למגורים: ראש העין, יבנה, רמת השרון, צהלה, רעות, ראש העין, גדרה, עכו.........

מסיבות ראוותניות עם אמנים יקרים בעיקר בחיל אויר.

שכר דירה .

מענק העברת דירה.

הלוואות מסובסדות

עשרות נספחויות בעולם המשמשות אמצעי לצ'יפור קצינים בכירים.

150 פרוטקציונרים במשלחת הרכש בניו יורק (המצרים רוכשים באותו היקף עם 10 קניינים פקס ומחשב).

תשלום ביטוח לאומי מופחת (מול זכויות טובות יותר).

תשלום מס בריאות מופחת מול סל בריאות רחב ובלתי מוגבל.

הטבות במס הכנסה שהיו אמורות להנתן רק לקרביים ניתנות לאנשי מטה ומנהלה וגם ביחידות מטה, וגם במטות / מפקדות שיושבות באזור גוש דן.

סבסוד גני ילדים

סבסוד קייטנות

דרגות אישיות בשפע (משפיע על שכר, פנסיה ורכב).

ביטוח חיים בשווי אלפי שקלים (המילואימניקים סוג ב')

רפואה כללית חינם (אין השתתפות בתרופות או ברופא), סל שרותים רחב מסל הבריאות הממלכתי, "הכל כלול".

רפואת שיניים חינם לאיש הקבע על ידי מילואימניקים מומחים, כמעט חינם לכל המשפחה

קרן השתלמות ללא צורך בהשתלמות

30 ימי חופשה נצברים בכסף (על החופש האמיתי לא מצהירים מכיוון שלא מעבירים כרטיס)

ימי שישי לא עובדים

עיסוקים פרטיים בזמן העבודה, בסיוע אלפי פקידות חיילות משועממות ומיותרות .

ארוחות סביב השעון, בוקר צהריים וערב. מסעדות מפוארות בקריה, לבכירים, אך לא רק לבכירים.

מסך מחשב דק, פלזמה, כורסאות עור ומזגן......... בחסות משלם המיסים

והדובדבן שבקצפת :

פנסיות בגיל 42 עובדים 21 שנים (כולל שתי שנות לימוד באוניברסיטה ) ומקבלים פנסיה במשך 40 שנה בממוצע, כולל בגין שרות חובה (אזרח רגיל עובד כ 40 שנים ומקבל פנסיה במשך 20 שנים בממוצע).

ממשיכים לעבוד לאחר היציאה לפנסיה, לעיתים באותו משרד עם אותה פקידה ומקבלים גם שכר וגם פנסיה במקביל.

אחוזי פנסיה גם על שרות חובה שכל התושבים עשו מתוקף חוק.

צבירת 4% לפנסיה בשנה על ידי אלופים (שאח"כ גם מבקשים הגדלות לנוכח מצב רפואי "מתדרדר"), 3% על ידי טייסים וצנחנים (סידרו את גולני ושאר הקרביים).

מענק פרישה (חצי משכורת לשנה) בנוסף על הפנסיה, חלקו פטור ממס.

היוון פטור בחלקו ממס.

חופשת הסתגלות : 3-9 חודשים לפי הדרגה.

פדיון ימי חופשה (גם אם היו בחופש לא דופקים שעון).

פדיון ימי מחלה כנ"ל וכבר בגיל 45.

תוספת דרגה לפרישה סטנדרט כי הפנסיה על חשבון האוצר.

המצאת נכויות לפרישה לצורך קבלת דרגת נכות (בכל הדרגות, כולל אלופים).

אחוזים לפנסיה גם על שנות לימודים באוניברסיטה בהם לא עבדו וכן השתכרו.

חבורה של כ 100 רואי חשבון ועורכי דין במילואים (מהטובים בארץ) שמבצעים תכנוני מס לפורשים (מנהל פרישה). כן, כשפורשים עם בוכטות של מליונים צריך תכנוני מס בשביל זה יש ימי מילואים (בשביל מילואימניקים בתעסוקות יש פיצולים)..

קודם כל, אני לא מבין מה הבעיה, הצבא רוצה שאנשים טובים יבואו אליו, ישראל לא מדינה עשירה שיכולה להרשות לעצמה להעניק משכורות עתק לחיילים אז הם נותנים הטבות איפה שהם יכולים לא בצורת משכורת אלא בדברים שגם לצבא לא עולים המון כסף.

אחרי שזה נאמר, רב (אם לא הכל) ממה שנכתב הוא שטויות:

1. הדלק והמכונית היום היא לפי ליסינג כמו בכל חברה אחרת, יש מגבלה על הדלק והליסיג יורד מהמשכורת כמו בכל אירגון נורמאלי אחר ואפילו גרוע מכל אירגון אחר, לא כל אחד יכול לקבל הטבת ליסינג בצה"ל בקבע, אם הוא מקבל את כביש 6 בחינם (לא שאני מכיר את ההטבה הזו) זה בגלל שהמון ממשרתי קבוע גרים רחוק מהבסיס, אני מכיר מישהוא שגר בבארותיים ומשרת בבאר שבע, כל בוקר נוסע מכביש 6.

בקשר לרכבים של צה"ל - אותם ברוב המוחלט של הפעמים חולקים, כלומר הם אצלך חלק מהשבוע, ולקוחים אותם ממך לצורכי יחידה - ממש תענוג.

2. נכון, הם מקבלים מימון ללימודים - צה"ל קיבל לפני כמה שנים החלטה שהוא רוצה צבא של איכות ולא מספרים ולכן כדי להתקדם בצבא את חייב תואר, בקשר לרכב בזמן הלימודים אלו ממש שטויות, אין שום קשר בין הלימודים לרכב.

בקשר לנופשים - אם אתה מתייחס למבצעי "חבר" הם לא קשורים לכספים של הצבא ואם תבדוק רוב הפעמים לא ממש שונים ממה שתמצא אם תזמין רגיל.

כל הסיפור זה שחבר קונה בסיטונאות נופש\כרטיס להצגה או כל דבר אחר במחיר מוזל ומוכר לך.

3. הטבות מס לא קיימות - מדגרות המס לחיילים כמעט זהה לכל אדם אחר פרט לקירים ספציפים.

גם שכר דירה לא מושלם עבור כל אחד, יש קריטרויונים מאוד ברורים ותקרה - חייל שגר רחוק מהבסיס זכאי לשכור דירה קרוב לבסיס עד 700$ או לגור במגורים בבסיס (אם קיימים) שניתנים בהתאם למצב המשפחתי -לרוב מאוד מזלזלים.

בעצם הדבר היחידי שנכון בכל זה זה שיש להם ביטוח בריאות מעולה לכל הדעות!

כל השאר אתה תראה בכל חברה אזרחית גדולה.

ובאופן כללי, הקטנוניות הזו מגעילה! אלו אנשים שנמצאים שםכדי להגן עליך ועל המדינה, לרוב הם נמצאים שם כי הם פטריוטים ולא מתאוות הבצע.

אז נכון שיש כמה שנמצאים שם מתוך מחשבה שאין להם יכולת למצוא עבודה יותר טובה באזרחות, אבל מי שמכיר את הצבא יודע שהיום רוב האנשים בורחים מקבע כי התנאים מזוויעים.

ואני לא בטוח אם היינו מנהלים את התראד הזה אם צבא ישראל היה שומר על אותה יוקרה שהייתה לו לפני 10 שנים.

מה שמפריע לאנשים שהצבא לא מתפקד וזה לא קשור לאיזה הטבות ניתנות לעובדים שלו, שהם עדיין עובדים ולא עבדים.

פורסם

יש עוד דבר שצריך לזכור וזה שתקבע אפשר לטרטר למקומות יחסית מרוחקים

לדוגמה בסיסים כמו עובדה שהעיר הקרובה ביותר זה 40 קילומטר וזה אילת שלא בדיוק עיר אמיתית

ויש הרבה בסיסים מרוחקים אחרים בכולם יש אנשי קבע

ושאיש קבע מחליף תפקיד אפשר לשלוח אותו לטיזינבי

פורסם

אה, כן, וזה שאתה לוזר שלא מסוגל להתקבל לאוניברסיטה (מה כתבת בת'רד אחר? "זה כמעט בלתי אפשרי להתקבל לאוניברסיטה בישראל" אם אני לא טועה) ושבטוח שכל מי שמסיים תואר הולך ישר ללשכת התעסוקה (שגם זה נשמע לי די מוזר האמת, בהתחשב בכך שכל מי שאני מכיר שסיים תואר ריאלי משתכר כיום מעל ל-15 אלף בחודש, ויש כאלו שעושים את זה גם בלי התואר), זו בעייה בתפיסת העולם שלך בלבד, לא של כל האחרים.

MiniMizer בתור מנהל, אתה זה שאמור לאכוף דיבור נאה, ולא אמורים להעיר לך על זה.... ההתבטאות שלך בהודעה הזאת לא במקום בכלל, לא משנה למי כיוונת את זה או באיזה הקשר אמרת את זה.

פורסם

כן, בדקתי. עובדתית, אתה טועה.

הקביעה שלך "רוב הצעירים במדינה נדחפים למכללות או טסים ללמוד בחו"ל" היא פשוט מטומטמת ומשוללת כל בסיס עובדתי.

להתקבל לאוניברסיטה זה לא דבר כ"כ קל, אם תחשב כמה מסיימי תואר ראשון באונברסיטאות יש מתוך אלו שהתחילו כיתה א' נגיד ב-82' תגיע לאחוז חד ספרתי ומאוד נמוך. בשביל להתקבל לאונברסיטה אתה צריך שיהיה לך מזל בהרבה גורמים שלא תלויים בך: אווירה בבית (אם נולדת להורים ערסים במשפחה של 7 ילדים - עיצוב האופי שלך, הגישה שלך לחיים והמוטיבציות שלך כמעט שלא תלויים בך), מצב כלכלי (מה יעשה ילד שלוחצים עליו לצאת לעבודה בגיל 15 נגיד? או פחות חמור - ילד שאין לו כסף למחשב ואינטרנט?) אינטליגנציה שתלויה בגורמים גנטיים ולא רק בו (ולא כולם יכולים לקבל 650+ בפסיכומטרי גם אם הם מאוד מאוד רוצים) ועד אי חפירה מסיבית בתיכון מסיבות אי אלו ואחרות שלא הביאה לו ממוצע של 105+.

בכלל נראה לי שיש פה (ב-Hwzone, לא בנושא הזה) גישה מאוד מתנשאת ופלצנית למי שלא הוציא בגרות של מעל 105+, פסיכומטרי של 600+ ויודע אנגלית מעולה.

פורסם

להתקבל לאוניברסיטה זה לא דבר כ"כ קל, אם תחשב כמה מסיימי תואר ראשון באונברסיטאות יש מתוך אלו שהתחילו כיתה א' נגיד ב-82' תגיע לאחוז חד ספרתי ומאוד נמוך. בשביל להתקבל לאונברסיטה אתה צריך שיהיה לך מזל בהרבה גורמים שלא תלויים בך: אווירה בבית (אם נולדת להורים ערסים במשפחה של 7 ילדים - עיצוב האופי שלך, הגישה שלך לחיים והמוטיבציות שלך כמעט שלא תלויים בך), מצב כלכלי (מה יעשה ילד שלוחצים עליו לצאת לעבודה בגיל 15 נגיד? או פחות חמור - ילד שאין לו כסף למחשב ואינטרנט?) אינטליגנציה שתלויה בגורמים גנטיים ולא רק בו (ולא כולם יכולים לקבל 650+ בפסיכומטרי גם אם הם מאוד מאוד רוצים) ועד אי חפירה מסיבית בתיכון מסיבות אי אלו ואחרות שלא הביאה לו ממוצע של 105+.

בכלל נראה לי שיש פה (ב-Hwzone, לא בנושא הזה) גישה מאוד מתנשאת ופלצנית למי שלא הוציא בגרות של מעל 105+, פסיכומטרי של 600+ ויודע אנגלית מעולה.

להתקבל לאוניברסיטה זה רק השלב הראשוני בהוצאת התואר - צריך גם לשרוד את השנה הראשונה, משום שהתחרות מטורפת בין אלו שהתקבלו. לפקולטות הריאליות מתקבלים בערך פי 2 יותר אנשים ממה שהוקצה רשמית לאותה פקולטה (האוניברסיטה מקבלת כ-25000 ש"ח על כל סטודנט) ואז כולם עוברים "סינון" ע"י קורסי בסיס.

חוץ מזה רמת הבגרויות יורדת עם כל שנה, יש עשרות מכונים להכנה לפסיכומטרי - איך אפשר שתנאי הקבלה לא יעלו? אז נכון, זה שהפכו את רפואה למקצוע אליטיסטי זה לא נכון, אבל לשאר הפקולטות בהחלט אפשרי להתקבל.

פורסם

לי אין בכלל בגרות ואני לא חושב שיש פה גישה מתנשאת בהקשר הזה

אבל שמישהו מתלונן שקשה ליתקבל לאונברסיטה גם אם הוא צודק זה לא משנה כי ככה זה צריך להיות

באותו אופן מישהו יכול להגיד שקשה ליתקבל לדוגמנות\יועץ שר\מנכל בכיר בחברה גדולה

או כל תפקיד מבוקש אחר

זה בסופו של יום עניין כלכלי אם הרבה תחרות אז בוחרים תטובים ביותר וככה צריך להיות

שיש פרוטקציות ושחיתויות מותר ורצוי ליתלונן אבל לא ליטלונן סתם כי אותו בחור לא מספיק טוב לתפקיד\אוניברסיטה

פורסם

נכון המילואימניק שכתב את התגובה צודק.

אבל... אם הוא היה רציני היה צריך להסתכל כבר על שרים וחכי"ם שיש בממשלה ומה להם יש.

אני אישית מכיר מישהו מצבא הקבע והבן אדם קורע את עצמו ונותן מעצמו הרבה יותר ממה שהוא מקבל.

אם יש שחיתות ורוצים להילחם בא... תהיה רציני ותלך על הדברים הגדולים!

פורסם

להתקבל לאוניברסיטה זה רק השלב הראשוני בהוצאת התואר - צריך גם לשרוד את השנה הראשונה, משום שהתחרות מטורפת בין אלו שהתקבלו. לפקולטות הריאליות מתקבלים בערך פי 2 יותר אנשים ממה שהוקצה רשמית לאותה פקולטה (האוניברסיטה מקבלת כ-25000 ש"ח על כל סטודנט) ואז כולם עוברים "סינון" ע"י קורסי בסיס.

חוץ מזה רמת הבגרויות יורדת עם כל שנה, יש עשרות מכונים להכנה לפסיכומטרי - איך אפשר שתנאי הקבלה לא יעלו? אז נכון, זה שהפכו את רפואה למקצוע אליטיסטי זה לא נכון, אבל לשאר הפקולטות בהחלט אפשרי להתקבל.

תנאי הקבלה לא עולים בגלל מכוני הפסיכומטרי, הם עולים בגלל שיש יותר תחרות על כל מקום פנוי. לפני כשנתיים דיברתי עם הרופא ביחידה. הוא התקבל ללימודי רפואה באמצע שנות ה-90 והוא אמר לי במפורש שעם הציונים שלו היום הוא בחיים לא המצליח להתקבל. שמעתי דברים דומים מבוגרים רבים.

פורסם

ומה בדיוק הפואנטה שלך?

כן יש אנשים טפשים בעולם הזה, להתקבל לספרות סינית עתיקה כל אחד יכול, אבל האם באמת היית רוצה שהרופא שלך יהיה אותו ערס ממשפחה בת 7 נפשות שרושם מרשמי סמים לחברים שלו בעל IQ על הגבול של הדו ספרתי אם לא מתחת וקיבל 400 בפסיכומטרי(וגם זה אחרי שהוא שיחד את השכן "החכם" כן כן הערס שיודע להתקין מסנג'ר ולשחק בFIFA לעשות...)

לימודים גבוהים לא אמורים להיות פתוחים לכולם, מדינה לא יכולה להתקיים רק על מהנדסים, רופאים ועורכי דין. בגלל זה בישראל כמו בהרבה מדינות, מעמד הפועלים מחזיק את כל המדינה בבייצים(זה אולי לא מגיע לרמות כמו בריטניה או איגודים גדולים בארה"ב) אבל גם פה מכל פלוץ של ההסתדרות נכנסים לפאניקה.

בסופו של דבר גם בעידן המודרני כל עוד לא תבנה רובוטים שיעשו בשבילך הכל, על כל מהנדס שמתכנן רכב צריך 400 עובדים שיעבדו במפעל וירכיבו אותו.

400 פועלי ביניין שיבנו את גורד השחקים שהוא הולך לגור בו, 400 "איכרים" שיגדלו את המזון שלו, 400 ביורוקרטים ומזכירות למינהם בבנקים, קופות החולים, לשכות המדינה וכיוצ"ב שיספקו לו שרותים, וכן הלאה והלאה.

בעולם שאנחנו חיים שוויון בלתי אפשרי, גם במדינות סוציאולגיות כמו שוודיה שבהן מנהל משמרת בפיצה האט מרוויח כמה אלפי דולרים לחודש עדיין יש את המהנדס שמרוויח פי כמה וכמה, ומסבסד את אותו עובד פיצריה.

אבל זה עדיין לא שוויון, כולם רוצים להיות עורכי דין, רופאים, ואסטרונאוטים אבל זה בלתי אפשרי.

פורסם

דובי אני מסכים לגמרי שצריך להיות מעמדות גבוהים ונמוכים

אבל אם יש בעיה במדינה זה שחיקה במעמדות הנמוכים

אנחנו צועדים במרץ למקומות כמו ברזיל ואם כל הכבוד לקפיטלסטיות

צריך לרסן אותה

בלי זה גידמקים וסרי אריסונים ישלטו במדינה ולא ניהיה דמוקרטיה אמיתית

וזה פחות או יותר מה שקורה היום

לגידמק יש קבוצת כדורגל בכירה\בית חולים\כמיאת רשת סופרים ועוד דברים

לב לביב אם אני לא תועה מחזיק בשליטה על אפריקה ישראל אחת מחברות הבניה הגדולות בארץ

סרי מחזיקה בשליטה בבנק הפועלים -בענק ענק בישראל

מבחינתי זה יותר מידי כח למספר קטן של אנשים

והאנשים הקטנים סובלים

בסופו של דבר זה גורם ליותר פשיעה יותר אומללות ויצירת 2 קבוצות נפרדות במדינה אחת

לך תידע מתי יהיה הפיצוץ אם המצב ימשיך להחמיר

בארצות מפותחות מעמד הפועלים אומנם מרוויח משכורות קטנות יחסית אבל חי בכבוד

קח לדוגמה את קנדה -שם ענים ניראים נורמטיבים ואם דירות סבירות וחים בכבוד

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים