עבור לתוכן

כמה שאלות על קירור P182

Featured Replies

פורסם

שלום , הזמנתי לפני שבוע את ה P182 והוא אמור להגיע בימים הקרובים ויש לי כמה שאלות על הקירור שלו...

1.הוא מגיע רק עם 3 מאוררים ובלי מאווררים שמכניסים אוויר מקדימה?

2.יש לי 8800GTS ואני לא מתכוון לשים קשיחים בכלוב העליון .. האם כדאי להוסיף עוד מאוורר על הכלוב?

3.איך כדאי לשים את הספק כח בשביל לא לפגוע באיורור , עם המאוורר כלפי מעלה או כלפי מטה ( יש לי ENERMAX LIBERTY 400W )

p182gm2.jpg

תודה.

פורסם

1. כן.

2. להוסיף מאוורר לא יזיק. לתוצאות אופטימליות אפשר להוציא את הכלוב לגמרי.

3. לא יודע (מישהו אחר?).

פורסם

לשים את הספק עם המאוורר כלפי מטה בטח לא יתן כלום ואפילו לא בריא כי אין רווח והוא לא יוכל לסלק את החום לכן כלפי מעלה זו האפשרות היחידה ואתה יכול לשים את המאוורר שנמצא בין הכלוב לספק על מדיום שידחוף יותר אוויר

נ.ב

לחסוך עוגמת נפש תתארגן מראש על מאריכים לכבלים של הספק למען סידור נורמאלי יותר של החוטים כי הסידור של חיבור כוח בראש הלוח וספק בתחתית המארז מביא את הכבלים לקצה מבחינת אורך ולפעמים בכלל לא מגיעים

פורסם

המאוורר התחתי בספק לא מסלק חום, הוא שואב אוויר מפנים המארז (ומסלק אותו מחוץ למערכת).

פורסם
  • מחבר

לשים את הספק עם המאוורר כלפי מטה בטח לא יתן כלום ואפילו לא בריא כי אין רווח והוא לא יוכל לסלק את החום לכן כלפי מעלה זו האפשרות היחידה ואתה יכול לשים את המאוורר שנמצא בין הכלוב לספק על מדיום שידחוף יותר אוויר

נ.ב

לחסוך עוגמת נפש תתארגן מראש על מאריכים לכבלים של הספק למען סידור נורמאלי יותר של החוטים כי הסידור של חיבור כוח בראש הלוח וספק בתחתית המארז מביא את הכבלים לקצה מבחינת אורך ולפעמים בכלל לא מגיעים

תודה לכולם , איפה אני יכול למצוא מאריכים לכבלים של הספק? מישהו יכול להביא לי לינק או לפחות חנות שמוכרים שמה את המאריכים?

פורסם

המאוורר התחתי בספק לא מסלק חום, הוא שואב אוויר מפנים המארז (ומסלק אותו מחוץ למערכת).

אז עדיין אין טעם לסתום אותו ולהפנות אותו מטה

לגביי הכבלים אני באותה בעייה כמוך הציעו לי לפנות ליבואן אני העביר לך את אותה הצעה

פורסם

לא ממש מדויק, החלק התחתון במארז (הספק+דיסקים) סגור ונפרד מהחלק העליון, המאוורר התחתון במארז דוחף אוויר לכיוון הדיסקים ומאוורר הספק (אם קיים) מושך אוויר החוצה. אצלי, המאוורר הפנימי בספק מופנה כלפי מטה ולא ניתקלתי בשום בעיית חימום בספק או בדיסקים.

דרך אגב, אם אתה מתכונן להשתמש בגוף קירור גדול (120 ממ) אז כדאי שתשיג מאריך ארוך במיוחד לחיבור ה 6 פינים שליד המעבד, אחרת יהיה לך קשה מאוד לחבר אותו כשגוף הקירור מורכב על המעבד. ב P180, להבדיל ממארזים בהם הספק מורכב למעלה וניתן לפרק אותו, אין גישה עם הידים למעבד מכיוון המאווררים (עליון ואחורי)

פורסם

אז עדיין אין טעם לסתום אותו ולהפנות אותו מטה

יש שם רווח של כמה סנטימטרים בין הספק לתחתית המארז וזה בהחלט מספיק לקירור. זה אפילו אותו רווח שיש בין הספק לתקרה.

אני את שלי שמתי עם הפתח למעלה בכל זאת למרות שבמחשבה שניה, בגלל שהחום עולה...

אצלי החוטים יוצאים מאחורה קרוב לפתח אוורור של ספק אז זה נתן לי עוד כמה ס"מ של חוט לעבוד איתם.

פורסם
  • מחבר

לא ממש מדויק, החלק התחתון במארז (הספק+דיסקים) סגור ונפרד מהחלק העליון, המאוורר התחתון במארז דוחף אוויר לכיוון הדיסקים ומאוורר הספק (אם קיים) מושך אוויר החוצה. אצלי, המאוורר הפנימי בספק מופנה כלפי מטה ולא ניתקלתי בשום בעיית חימום בספק או בדיסקים.

דרך אגב, אם אתה מתכונן להשתמש בגוף קירור גדול (120 ממ) אז כדאי שתשיג מאריך ארוך במיוחד לחיבור ה 6 פינים שליד המעבד, אחרת יהיה לך קשה מאוד לחבר אותו כשגוף הקירור מורכב על המעבד. ב P180, להבדיל ממארזים בהם הספק מורכב למעלה וניתן לפרק אותו, אין גישה עם הידים למעבד מכיוון המאווררים (עליון ואחורי)

ממ סורי אבל לא ממש הבנתי אותך :P ...

אתה מנסה לומר שנגיד ויש לי TUNIQ TOWER אז יהיו לי בעיות בלחבר אותו ללוח אם?

ול YANIV , גם אצלך יש ENERMAX LIBERTY 400? כי לפי מה שראיתי יש לו כבלים די ארוכים..

פורסם

לי יש HEC400TRT

אבל היו כאן כמה פוסטים של אנשים עם ליברטי 400 שניתקלו באותה בעייה

אבל כרגע אחרי שאני חוויתי אותה אני יכול להגיד שזה גם תלוי במיכשולים בדרך מכיוון שהכבל עובר דרך חריצי ההרחבה

ופה זה מתחבר למה ש HA ניסה להגיד כנראה שמכיון שהכבל עובר גם דרך קירור המעבד אז גודלו גם משפיע (למרות שהוא עובר יותר מהצד ולא מלמעלה)

פורסם

ממ סורי אבל לא ממש הבנתי אותך Tongue ...

אתה מנסה לומר שנגיד ויש לי TUNIQ TOWER אז יהיו לי בעיות בלחבר אותו ללוח אם?

לא בדיוק. לי יש 120 TUNIQ TOWER, התקנתי אותו על לוח האם לפני ההכנסה למארז (אחרת אין גישה לשניים מברגי ההידוק שלו...). כשניסיתי לחבר את ה ATX6לחיבור ה 6 פינים שליד המעבד, גיליתי כי ה-TUNIQ TOWER מכסה כמעט לגמרי את חיבור ה 6 פינים שליד המעבד. מיכוון שאורך הכבל של הספק היה דיי גבולי, לא הצלחתי לחבר אותו...

בסופו של דבר, אחרי חצי שעה, הרבה קללות, פירוק המאוורר, שימוש בשפיץ פלייר עם אף עקום ועזרה מאישתי, הצלחתי להכניס אותו איכשהו...

תבין, ה- P180 הוא מארז מצוין. שקט, גדול ויפה. אלא מה, כל התעסקות עם גוף הקירור או ה ATX6 היא סיוט. ולכן, כמו שהצעתי, כדי לפתור לפחות את בעיית ה ATX6 כדאי לך להשתמש במאריך ארוך. [br]פורסם בתאריך: 24.11.2007 בשעה 14:04:42

[glow=red,2,300]ממ סורי אבל לא ממש הבנתי אותך Tongue ...

אתה מנסה לומר שנגיד ויש לי TUNIQ TOWER אז יהיו לי בעיות בלחבר אותו ללוח אם?[/glow]

לא בדיוק. לי יש 120 TUNIQ TOWER, התקנתי אותו על לוח האם לפני ההכנסה למארז (אחרת אין גישה לשניים מברגי ההידוק שלו...). כשניסיתי לחבר את ה ATX6לחיבור ה 6 פינים שליד המעבד, גיליתי כי ה-TUNIQ TOWER מכסה כמעט לגמרי את חיבור ה 6 פינים שליד המעבד. מיכוון שאורך הכבל של הספק היה דיי גבולי, לא הצלחתי לחבר אותו...

בסופו של דבר, אחרי חצי שעה, הרבה קללות, פירוק המאוורר, שימוש בשפיץ פלייר עם אף עקום ועזרה מאישתי, הצלחתי להכניס אותו איכשהו...

תבין, ה- P180 הוא מארז מצוין. שקט, גדול ויפה. אלא מה, כל התעסקות עם גוף הקירור או ה ATX6 היא סיוט. ולכן, כמו שהצעתי, כדי לפתור לפחות את בעיית ה ATX6 כדאי לך להשתמש במאריך ארוך.

פורסם
  • מחבר

אני עדיין לא מבין למה הTUNIQ יכול להוות בעיה במארז... זה לא שהכבל שמתחבר ללוח אם צריך לעבור מהספק זה פשוט יחובר כמו במארז הישן..

פורסם

לפי מה שאני הצלחתי להבין הוא אומר שהקירור עצמו הבלוק מפריע לחיבור המאוורר ללוח אם

פורסם
  • מחבר

ובקשר לכלוב , איזה אפשרות תתרום יותר לקירור המארז

1.להשאיר את הכלוב ולהתקין עליו מאוורר נוסף שיהיה בצורה כזאת |===> |[][]||===>

2.להוציא את הכלוב ולהשאיר מאוורר אחד שמכניס אוויר |========>

3.להשאיר את הכלוב |===> |[][]|

דיי אני כזה אומן!! :silly:

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים