עבור לתוכן

"אוברקלוק" , האם זה כדאי?

Featured Replies

פורסם

שלום ,

לאחרונה שמתי לב שמחשב קצת מקרטע , ואפילו משחקים פשוטים כדוגמת pes2008 לא עובדים חלק.

הכרטיס מסך שיש ברשותי הוא geforce 6600 128mb שפועל כ3 שנים במחשב... אני חושב שהוא קיבל 2000+ ב3dmark05.

להתחלה , החלטתי לשדרג מ512mb זכרון ל1gb במחיר של 150 ש"ח.

ועכשיו מגיע הכרטיס המסך...

יש לי 2 אפשריות:

1. כרטיס מסך חדש עד 500 ש"ח - אפילו פחות--.

2. אוברקלוק לכרטיס הנוכחי.

הבעייה העיקרית בקניית כרטיס מסך חדש היא שאני לא משחק הרבה במחשב , וזה נראה כאילו אני קונה כרטיס רק בשביל pro evolution ואולי כמה משחקים בודדים שאפילו לא יצאו.

הבעייה באוברקלוק היא שיש לי מחשב אחד בבית , מסמכים חשובים... לא כדאי שיקרה משהו למחשב.

*אין לי בעייה לעשות אוברקלוק ולהרוס את הכרטיס מסך , להוציא ממנו עשן , להכות אותו עם פטיש וכו' - אבל יש לי בעייה עם סיכון המחשב (הכרטיס מסך הזה לא נחשב למשהו שעוזר במשהו).

בכל זאת , רבים מפה עושים אוברקלוק לכרטיס מסך , אילו סיכונים יכולים לבוא עם זה?

ואם זה נחוץ:

AMD 3000 64 bit

k8nf-9

תודה רבה

אבי

פורסם
  • מחבר

8500 GT

האם כדאי לקנות?

פורסם

לדעתי, אוברקלוק בשביל PES2008 זה קצת מיותר.

יש הרבה כרטיסי מסך שיכולים להריץ בקלות את PES2008, כדאי לך לשקול אפילו כרטיסים מהדור הישן..

לגבי ה-8500GT יש עליו סיקור באתר.. כנס לפה: http://hwzone.co.il/reviews/g84/

פורסם
  • מחבר

תודה , אני אקרא את זה...

ובאופן כללי:

אתה אומר שעדיף לקנות כרטיס מסך חדש ב-500-300 ש"ח במקום אוברקלוק?

אפשר לעשות אוברקלוק ואם זה ייכשל אז לקנות כרטיס חדש?

ובכל זאת , זה לא רק pes ... יש גם פיפא ואני מחכה ל gta החדש :)

פורסם

עם כרטיס מסך ב500 וגם ב800 תשכח מGTA IV (הבא שיוצא ב2008).

לPES2008 כדאי לך לנסות להביא כסף לפחות לHD2600XT SONIC של PALIT שעולה 570 מSKYPC, לדעתי זה הכי חזק שתוכל להביא בתקציב כזה, הוא יפעיל את PES2008 בלי בעיות ואולי תצליח לראות כמה פריימים של GTA4...

פורסם

GTAIV הוא משחק DX10? ולמה אתה חושב שיהיו לו כאלה דרישות רציניות? אפילו את קרייסיס אפשר להריץ לא רע על DX9, אפילו בלי כרטיס HIGH END

פורסם

ראית תדמו של GTAIV? ראית את המנוע הגרפי שהוא משתמש בו? זה משחק מטורף, קשה לי להאמין שHD2600 כלשהוא יצליח להפעיל אותו בצורה שחיקה...(שאפשר לשחק איתה)

פורסם

מה בדבר 1950פרו?

בטוח שיש מצב להריץ, רק לא על הגדרות גבוהות..

פורסם

אני חושש גם לחיו של הX1950PRO אל מול הGTAIV האימתני... אני לא סתם אומר לך, מדובר במשחק בעל גרפיקה מטורפת יחסית לסוג המשחק, זה GTA עם גרפיקה הרבה יותר טובה מ HALF LIFE 2 (SOURCE) רק שתבין.... זה אמור להיות משחק ממש ממש כבד.... מה גם אסור לשכוח שהוא צפוי לצאת בגרסאת המחשב שלו רק בQ3 2008 אם לא Q4... אתה מבין, בגלל זה לא אכפת להם כמה זה יהיה כבד עד אז 50-60% מצרכני השחק כבר יצטיידו בכרטיסים כגון HD3850\8800GT 256MB.... וכל החברים האחרים של הכרטיסים הזולים והחזקים הללו.... אתה מבין על מה מבוססת התאוריה שלי?

פורסם

יש לי משהו יותר טוב: תעשה OC עכשיו, ובעוד כמה חודשים תקנה כרטיס ב-500 (שיהיה יותר טוב, כרגיל, בהרבה מהכרטיסים שיש היום).

בקשר ל-OC: לי יש מחשב חדש יחסית עם כרטיס מסך טוב, שלו אני יכול לעשות OC מ-500 ל-650 (!!!) ואפילו יותר וזה זז לי מצויין.

לחבר שלי יש מחשב חדש מאייבורי עם כרטיס מסך 8600GT, ואצלו אפילו 30MHZ מסכנים עושים בעיות (יש לציין שלא קרה לו כלום, פשוט המחשב נתקע ואחרי הריסטרט זה הסתדר).

וגם לי היה מחשב כמו שלך - ג'יגה זיכרון, 6600GT 128MB ורק לוח שונה קצת, PT880 NEO. אצלו, בהתחלה הייתה לי בכעיה בכרטיס מסך שהצחלתי לעשות נגיד 40MHZ אבל לפעמים זה עשה לי מסך כחול, ובכלל הוא עשה לי בעיות אז אחרי פעם אחת שתיקנו לי אותו וזה לא עזר החליפו לי אותו...

בכרטיס שהחליפו לי הצלחתי לעשות 50MHZ, ולא בדיוק ניסיתי יותר (ניסיתי 470MHZ ולא הצלחתי).

בכל מקרה, נזק לא ייגרם לכרטיס מסך שלך (אלא אם כן תחלייט לנסות להקפיץ אותו באיזה 100MHZ בבת אחת...).

אז זה מה שאתה צריך לעשות:

אם יש לך את הדרייברים של NVIDIA גרסה 93.71 ומטה, תוריד מה שנקרא CoolBits, שמאפשר לעשות OC דרך הדרייברים.

אם יש לך גירסה 100 ומשהו, עם לוח הבקרה החדש, תוריד את התוכנה nTune שאיתה עושים שם OC.

אז שם תרים את המהירות לליהב בבערך 10 MHZ כל פעם, ותנסה לשחק איזה כמה דקות לראות שאין בעיות. אחרי שהעלת ב-10MHZ כמה פעמים, ויש לך ארטיפקטים (צורות מוזרות כאלה עם המסך\פסים מוזרים וכ"ו), תוריד בחזרה לתדר האחרון שהיית בו ותישאר ככה.

אחרי זה תשאיר את הליבה ותעשה אותו תהליך לזכרונות.

עריכהנ: יש לציין שה-OC ייתן לך 10-15% יותר בביצועים, כך שאם יש לך שם 10FPS לא כדאי לנסות אפילו... אם יש לך משהו כמו 15 אזד תנסה אולי זה יעזור. (רואים עם Fraps).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים