עבור לתוכן

מפרט למחשב נייד (לפטופ) לצרכים בסיסיים, חשוב עם מסך גדול יחסית עד 5,000 ש"ח

Featured Replies

פורסם

אני צריך מפרט ללפטופ כמפורט למעלה.

המחשב מיועד לאדם שצריך אותו למטרות לימודים, גלישה באינטרנט והורדות, כלומר לא משהו רציני.

חשוב שיהיה איכותי מחברה מוכרת ועם מסך טוב וגדול יחסית עד כמה שאפשר למחשב נייד.

מדובר על אדם שזה יהיה המחשב היחיד שלו, אז צריך שלא יתקלקל יותר מדי ולא יתיישן מהר מדי.

מזומנים - בין 4500 ל5000 ש"ח.

פורסם

לפני שיבואו אחרים עם המלצות, כמה שאלות לחידוד העניין:

המחשב מיועד לאדם שצריך אותו למטרות לימודים...

אילו לימודים? מה יופעל על המחשב לצורך לימודים? תוכנות OFFICE ואינטרנט בלבד? או אולי תכנות/קומפיילרים/חישובים מתמטיים? אם יש דברים כבדים שכאלה, רצוי להשקיע במעבד מהיר. אם לא - אז זה פחות קריטי.

חשוב שיהיה איכותי

לא נראה לך שזה ממש מיותר להגיד? למה יש מישהו שירצה מחשב "לא איכותי"? 8)

עם מסך טוב

איך אתה מגדיר מסך טוב? רזולוציה גבוהה? צבעים יפים? בהירות/ניגודיות? האם יש העדפה לציפוי מאט או מבריק?

וגדול יחסית עד כמה שאפשר למחשב נייד.

אפשר עד 17" אינצ'. אבל גודל כזה יגרום למחשב להיות מאוד כבד ומאוד מסורבל. לדעתי, כבר 15.4" זה על גבול הנוחיות והניידות, אבל 17" בפירוש הרבה יותר רע בקטע הזה. לאיזה צורך חשוב מסך גדול? האם לצפייה בסרטים? האם למשתמש המיועד יש קשיי ראייה שגורמים לאי-נוחות בעבודה מול מסך קטן?

מדובר על אדם שזה יהיה המחשב היחיד שלו, אז צריך שלא יתקלקל יותר מדי ולא יתיישן מהר מדי.

כשמדובר בדגם עכשווי, מחשב נייד, לא משנה ממי תקנה ואיזה, יכיל פחות או יותר את אותה החומרה. לפחות ברכיבי ליבה (מעבד, זיכרון) ורכיבי בסיס אחרים (כ.רשת,כ.אלחוטי). לפי כך הם כולם יתיישנו באותה המהירות פחות או יותר. לגבי התקלקלות, זה יותר עניין של מזל ויכולת לשמור בצורה טובה על המחשב.

פורסם
  • מחבר

באיכותי הכוונה למחשב שחשוב שהחלקים שלו יהיו יותר עמידים מאשר מהירים אם זה שיקול, אם לא אז תסלח לי כי אני לא מבין במיוחד.

חוץ מזה, אני מתכוון לצרכים בסיסיים ביותר.

מסך טוב הכוונה לגדול, רזולוציה גבוהה. יש דרך לקבוע אם משהו יותר טוב ממשהו אחר לא?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים