עבור לתוכן

מחשב עד 6000 ש"ח....כמה שאלות...

Featured Replies

פורסם

- המחשב מיועד למוזיקה וסרטים. תצוגה איכותית של תמונה מאוד חשובה לי.

- 2G זיכרון חובה! אין בעיה לקנות מחשב עם 1G ואז להרחיב.

- FireWire למקרה שאקנא מצלמת וידאו

- צורב DVD

- 150G יספקו לי - לא קריטי אם אפילו פחות

ושאלה ...איזו מערכת הפעלה תנצל טוב יותר ותפעל מהר יותר במחשב נישא חדיש - XP או VISTA ?

תודה

פורסם
  • מחבר

עוד שאלה....האם כדאי לשדרגש את ה HD ל 7200RPM ?....

פורסם

לא תקבל ממני המלצה ספציפית (בשביל זה יש פה אחרים), אבל כמה עצות כלליות -כן:

- המחשב מיועד למוזיקה וסרטים. תצוגה איכותית של תמונה מאוד חשובה לי.

קצת בעיה במחשב נייד. המסכים שלהם רובם ככולם על הפנים. אבל, אם אין לך בעיה עם ציפוי מבריק, זה יכול להיות יתרון לסרטים. דבר חשוב שלא ציינת הוא גודל - לסרטים גדול יותר זה טוב יותר, אז אולי יש טעם להסתכל גם לכיוון של 17", למרות שמבחינת ניידות גם 15.4" רחב זה על הגבול.

- 2G זיכרון חובה! אין בעיה לקנות מחשב עם 1G ואז להרחיב.

חפש מחשב שמגיע עם 1G בסטיק אחד והוסף בעצמך סטיק נוסף של 1G. ייצא יותר זול מאשר להרחיב ל-2G בעת הקנייה (אלא אם כן יש במקרה מפרט שמגיע סטנדרטי עם 2G ויוצא זול).

- FireWire למקרה שאקנא מצלמת וידאו

שים לב שבכל מחשב נייד שאני מכיר, ה-FIREWIRE הוא 4-פינים (חיבור קטן) בעוד שמצלמות וידאו צריכות בד"כ חיבור גדול (6-פינים). תזדקק למתאם (וגם לוודא שזה באמת יעבוד עם המצלמה - בזה אין לי מושג). בכל מקרה - שזה לא יהיה קריטי עבורך. אם תקנה מצלמת וידאו, שגם במקרה לא יהיה לה חיבור USB - תמיד אפשר לקנות כרטיס PCMCIA עם FIREWIRE.

ושאלה ...איזו מערכת הפעלה תנצל טוב יותר ותפעל מהר יותר במחשב נישא חדיש - XP או VISTA ?

XP. אבל עם כל יום שעובר יותר קשה להשיג אותה, וזה בד"כ עולה יותר. גם VISTA תהיה בסדר, כל עוד יש לך 2G זיכרון.

עוד שאלה....האם כדאי לשדרגש את ה HD ל 7200RPM ?....

כדאי. לא תמיד משתלם מבחינת מחיר. אם תצליח לדחוף את זה בתקציב - סבבה. השאלה היא מה השימושים המדויקים. אם זה רק צפייה במוזיקה וסרטים - דיסק גדול עדיף לך על דיסק מהיר, כי תוכל לאחסן יותר מהם ברגע נתון. אם אתה גם עוסק בעריכה של מוזיקה/וידאו - שם הדיסקים המהירים נותנים את רוב התוספת לביצועים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים