עבור לתוכן

עזרו לי בבקשה לגבי תזמוני זיכרון וOC ל AMD 2600+

Featured Replies

פורסם

שלום

כרגע המחשב על OC של 2049MHZ, כלומר 178 כפול 11.5 עם תזמונים Optimal

שזה 3.0-4-4-8

ניסיתי להעלות ל 180 כפול 11.5 שזה 2070MHZ, המחשב עובד אבל זה נראה שהוא עובד לאט. וגם תוכנות לא מגיבות

עכשיו, יש לי 2 סטיקים של 512MB של A-DATA. אחד מהם תומך ב3.0-4-4-8 ואחד מהם ב 2.5-3-3-8

השאלה שלי זה אם אני מגדיר בביוס על Turbo שזה 2.5-3-3-6 מה יקרה? האם רק אחד מהם יעבוד יותר מהשני או מה? איך זה הולך?

על מה עדיף בכלל להגדיר אותם? כ 2.5 או 3 בשביל ה OC?

ניסיתי את שניהם וזה נראה שהמחשב מתחרפן עם 2.5

כרגע ב Super PI זה מחשב 1M תוך 55 שניות עד דקה (תזמונים 3.0)

כשאני על 2070MHZ זה מחשב 1M תוך 50-51 שניות עם תזמונים 3.0, כשאני על 2.5 יש הבדל זניח של שניה או משהו כזה אך כשאני מבצע בדיקה ב 3DMARK06 המחשב עושה ריסט\יוצא מהתוכנה לאחר כמה שניות בזמן ה CPU Test

הקטע המוזר זה שהמעבד לא עובר את ה 51 מעלות במאמץ. הלוח קריר (32-34 מעלות)

המתח של המעבד על סטוק (1.65) האם אני צריך להעלות אותו? במה זה יתבטא? הטמפ' תעלה ממש?

בבקשה עזרו

פורסם
  • מחבר

מקפיץ... מישהו יכול לעזור בבקשה?

פורסם

תראה יש לי מערכת זהה לשלך עם אותו מעבד.

אני הגעתי עם המערכת שלי לבאס של 177 שזה 2033 מגה הרץ. לא העלתי יותר מדי בגלל החימום.

דבר ראשון כדי להתקדם מאיפה שאתה על 178 באס, אתה צריך להוריד את תדר הזיכרונות להכי נמוך שהלוח מאפשר.

אם הורדת את התדר של הזיכרונות כבר, אז תנסה להעלות את המתח לזיכרונות, לאט לאט, ותראה עם יש מגמת התייצבות, כאשר אתה מעלה לאט לאט גם את הבאס בעוד כמה אחדים.ובינתיים לא לנגוע בתזמונים.

אחרי שהגעת למתח הכי גבוהה שהלוח מאפשר לזיכונות ועדיין אתה רוצה להמשיך באובר קלוק, אתה צריך ללכת לתזמונים.

השיטה שאני אוהב היא להעלות את התזמונים להכי גבוהים, ואז לרדת כל פעם ולראות עם יש מגמת התייצבות, תוך כי בדיקות ב Super PI.

כל פעם אתה יורד בתזמונים, עד שהמערכת תקרוס ואז תעלה בטיפה להתייצבות ותבדוק בתוכנה Super PI כל פעם.

אני מקווה שעזרתי

בהצלחה :xyxthumbs:

אה כן רציתי לשאול אותך המעבד שלך מהסוג שבסטוק הוא 1150 מגה הרץ?

פורסם
  • מחבר

רגע בילבלת אותי קצת

אני רוצה להגיע בעיקרון ל AMD 3200+ שזה 200MHZ כפול 11

אני לא אמור דווקא להוסיף מתח למעבד?

ובנוגע לתזמונים נגיד יש לי זיכרון אחד שתומך עד 2.5 וזיכרון אחד שתומך רק ב 3.0, אם אני מגדיר תזמונים בלוח של 2.5 יהיה בעיה כי אחד מהם תומך רק ב 3.0?

ולא, המעבד בסטוק עובד על 1917MHZ

איך הגעת ל 1150?

BTW

החלפתי גם את המאוורר של המעבד ושמתי מאוורר 80 מ"מ

הטמפ' לא עוברת את ה 46 מעלות אז ככה שאני יכול לשחק איתו עוד קצת

פורסם

המעבד שלי הוא amd 2600 athlon בגירסה שהוא כ 1150 מגה הרץ בסטוק.

ולגביך, זה ברור שתדר העבודה של הזיכרונות חייב להיות בשלוש. זה המקסימום שבזיכרון השני שלך יכול ואתה לא יכול להוריד אותו למטה משלוש.

תראה אמרתי לך, קודם תגיע לאיזון בתזמונים, כאשר אתה מעלה אותם לתזמונים הכי גבוהיים ויורד לאט לאט עד שהמערכת תיקרוס, ואז מעלה למגמת שיפור.

אחרי זה שכבר סיימנו עם התיזמונים, עוברים למתח המעבד, תעלה לאט לאט עד שיש התייצבות.

את מתח הזיכרונות העלת כבר אני מקווה נכון?, כי קודם מכשילים אותנו הזיכרונות ואז המעבד

פורסם
  • מחבר

כרגע המערכת עובדת יציב על 3-4-4-8

אם אני מוסיף יותר מ 180FSB המחשב קורס ב 3DMARK

כל המתחים על סטוק

על כמה אני אמור להגדיר אותם?

המתח של המעבד זה 1.65 - להגדיר לו 1.70?

והמתח של הDIMM זה 2.66

פורסם

אוקי יפה מאוד.

עכשיו אתה מתחיל במתח של הזיכרונות. תעלה לאט לאט את הזיכרונות עד למגמת התיצבות המערכת. כל פעם תעלה במתח שהכי נמוך שהלוח נותן ואז תעלה עוד ועוד להתייצבות.

אחרי שכבר הגעת למתח האחרון שהלוח נותן לזיכרונות ועדיין המערכת קורסת, רק אז אתה מעלה את המתח של המעבד, במתח אחד יותר שהלוח נותן ומעלה עוד ועוד עד להתייצבות המערכת.

בהצלחה, ותעדכן אם הצלחת בהמשך

פורסם
  • מחבר

אתה בטוח שאני צריך להעלות את המתח של הזיכרונות?

בסטוק זה על 2.6V ואפשר רק עד 2.9V

אבל זה ממש לא משפיע

ב185FSB כפול 11.5 הווינדוס לא עולה או שעולה עם מסכים כחולים\ריסטים

כשאני מעלה את המתח של הזיכרונות זה עדיין אותו דבר. אוקי החזרתי חזרה לסטוק והתחלתי להעלות את המתח של המעבד

הגעתי בינתיים ל 187FSB עם מתח של 1.75V למעבד (הסטוק זה 1.65)

אין שינוי משמעותי ב Super PI

עדיין הכל בסביבות ה 50 שניות. האם זה היה אמור לרדת?

כרגע המעבד עובד כמו 3000+ (188X11.5)

המטרה שלי זה להגיע ל 3200+ (200X11)

מה ההבדל במכפלה? מה קורה אם אני ממשיך 200FSB ב 11.5?

ובאיזה מתח לא מומלץ לעבור עם המעבד?

כרגע הטמפ' היא 47-49 מעלות במנוחה

EDIT

ממ קורס לי ב3DMARK06 :\

פורסם

אין נזק אם מעלים את מתח המעבד, ואין משהו חריג בזה, את המתח למעבד אפשר להגיע להכי גבוהה שהלוח נותן ולא יקרה כלום, רק צרכית החשמל עולה בטיפה

, אבל זה בכלל לא משהו שבגללו לא עושים אובר קלוק.

תנסה להוריד את הבאס ל 170 ואת המכפלה תעלה ל13. ואם אני לא טועה בכלל המעבד שלך נעול מכפלה.

בכל זאת תנסה לנעול בביוס את האפשרות agp/pci.אם הם על אוטומט אז תשנה אותם לנעילה או ביטול.

כאשר הבאס עולה, יחד איתו עולה אוטומטית גם תדר ה agp/pci וזהו גם גורם לאי המשכת האובר קלוק.

פורסם
  • מחבר

כן אני חושב שהוא נעול.. הגדרתי 13X170 וכשזה סיים לשמור זה מראה לי 170X11.5

בביוס זה ממשיך להראות 13 אבל זה 1966MHZ

לא מצאתי משהו שקשור ל AGP\PCI או לנעילה

ראיתי רק ש ה AGP על 66

פורסם

תעלה עוד מתח למעבד, המתח הכי קטן שהלוח מאפשר מהמתח שאתה עכשיו הגעת אליו.

צר לי להודיע לך אבל אין לך עוד אפשרות להמהיר את המעבד בעוד כמה מגה הרציים, אם המתח למעבד לא יעזור אז נשללו כל הפיתרונות.

בקיצור תנסה להעלות בעוד את המתח למעבד

פורסם
  • מחבר

ואי בדקתי עכשיו

אתה צודק זה 1150 בסטוק. זה 100 כפול 11.5

מוזר ראיתי בביוס 166

אז כן זה כמו שלך

בכל מקרה כרגע המתח של המעבד על 1.725 על 187FSB

יותר מ 190FSB המחשב כבר לא עולה וצריך לאפס את הביוס ואני מפחד לתת לו יותר מ 1.8V

אני חושב שאסתפק בזה, אני עכשיו יבדוק ב3DMARK06. מה אני צריך לעשות אם זה קורס? להוריד באסים?

והאם יש לך מושג איך אני עובד עם Prime95?

ותודה על העזרה!

פורסם

אם יתקע, תוריד טיפה באסים עד להתייצבות

עזוב prime95, התוכנה snm היא תוכנה מקיפה לבדיקת יציבות המערכת.

תריץ את התוכנה snm, היא מעמיסה על המעבד. אם יקרוס המחשב תוריד באסים להתייצבות.

אחלה אובר קלוק אחי. :xyxthumbs:

בכל אופן אני הצלחתי להגיע עם המעבד שלי לבאס של 188, שזה amd 3000' הצלחתי להגיע לבאס כזה, כי העלתי טיפה את התיזמונים.

בכל אופן תשאיר איך שאתה הגעת ותוריד טיפה באס אם יש קריסות או מסכים כחולים לימניהם, והכל יהיה טוב.

מזל טוב על האובר קלוק :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אני יוריד

תודה רבה על העזרה

בינתיים הטמפ' לא מגבילה אותי, תקעתי על ההיטסינק של המעבד מאוורר 80 מ"מ במקום הסטוק המעפן ואם אני משאיר את המחשב פתוח הטמפ' מגיעה ל 41-2

אני כנראה צריך לשים את התעלה הזאת שבאה עם המארז חחח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים