עבור לתוכן

העברת מעבד מלוח-אם אחד לשני

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

יש לי מחשב שבניתי בעצמי לפני 4 שנים. יש לי לוח אם P4P800 של Asus ומעבד Pentium 4 2.4 Mhz מתאים.

בזמן האחרון יש לי כל מיני בעיות, ואני בטוח שהבעיה היא בלוח-אם.

אני חושב לקנות מארז ולוח אם חדש, ולהעביר את כל שאר הרכיבים (כוננים, זכרונות, מעבד) ללוח אם החדש.

השאלה שלי - האם זה מסוכן להוציא מעבד מלוח אם אחד ולהעביר אותו ללוח אם אחר? למשל, האם יש סכנה שהקירור של המעבד לא יעבוד כמו שצריך אחרי המעבר? שמעתי משהו על דבק תרמי - זה קשור?

האם יש דברים מיוחדים שצריך לעשות כשמעבירים מעבד ללוח אם חדש?

תודה רבה לעונים.

פורסם

דבר ראשון :

מה בדיוק הבעיה בלוח?

דבר שני :

במידה ואתה קונה לוח אחר שים לב שהוא יתמוך במעבד

דבר שלישי :

כשאתה מפרק את הקירור אתה מפריד בעצם את הקירור מהמעבד והחומר הטרמי שבניהם (מן הסתם שהוא קשה כבר)כבר לא אפקטיבי

צריך להזהר בהפרדה, יש מדריך באתר בשביל למרוח משחה חדשה.

http://hwzone.co.il/guides/as_apllying/

פורסם
  • מחבר

הבעיה (שאני די בטוח שהיא בלוח):

פרק ראשון, ובו מתגלה הבעיה:

בניתי את המחשב לפני ארבע שנים, ולא היו בעיות חומרה עד היום.

לפני חודש, שמתי לב שהמאוורר עושה המון רעש. פתחתי את תוכנת המוניטור של ASUS וראיתי שהטמפרטורה סביב 50 מעלות.

בדרך-כלל זה לא עובר את הארבעים וקצת.

המשכתי לעבוד, ואחרי כמה זמן המחשב קפא - התמונה נתקעה על המסך, לא הגיב לשום דבר חוץ מלחיצה ארוכה על כפתור הכיבוי.

הפעלתי מחדש, ואחרי כמה זמן התופעה הזאת חזרה על עצמה.

פרק שני, ובו אני עושה שטויות (או אולי בעצם לא) :

החלטתי לפתוח את המחשב כדי לראות איפה הבעיה. ראיתי שצלעות הקירור שעל המעבד מלאות כולן באבק,

וזה לא מפתיע כי לא ניקיתי אותן אף-פעם, מאז שהתקנתי אותו.

פירקתי את המאוורר של המעבד ואת צלעות הקירור, וניקיתי אותו - עשיתי פו והמון המון אבק יצא. בהזדמנות גם ניקיתי את צלעות

הקירור של הצ'יפסט (גם הן היו סתומות באבק). עברתי בעדינות עם שואב אבק מעל הלוח.

ליתר ביטחון, גם פירקתי את אחד משני הצורבים שהיו מותקנים, כי אני בעצם צריך רק אחד, ואולי זה יוריד קצת את העומס.

החזרתי את צלעות הקירור והמאוורר.

פרק שלישי, ובו מתברר שהרסתי את המחשב:

אחרי כל זה, המחשב לא התחיל. כלומר, כשלחצתי על כפתור ההפעלה, לא היו אפילו הביפים של הבדיקות ההתחלתיות.

לא עלתה שום תמונה על המסך - גם לא האתחול של הביוס.

פרק רביעי - שבו מתברר שבעצם לא הרסתי את המחשב:

לקחתי את המחשב לטכנאי, הוא ניקה את הלוח-אם קצת, והמחשב חזר לעבוד. הוא לא ידע להסביר למה.( אבל זה לא הפריע לו לקחת כסף ;) )

המשכתי לעבוד עם המחשב, ואחרי כמה זמן שוב ניסיתי להדליק אותו ולא היתה תגובה. פתחתי אותו, ניקיתי קצת - והוא חזר לעבוד.

כשהוא עלה הפעם, בהודעה של הביוס הוא התלונן "overclocking failed", למרות שאין לי שום קשר לאובר-קלוקינג.

אחר-כך היו שוב שלל בעיות - תלונות של הביוס, היתקעות של המסך, התחממות לחמישים ומשהו מעלות.

פרק חמישי - ובו החשדות מתאמתים

ויום אחד שוב המחשב שוב לא הסכים להידלק. בינתיים כבר הגעתי למסקנה שכנראה יש איזושהי בעיית מגעים או משהו כזה בלוח-אם.

אז במקום לפתוח את המחשב ולנקות אותו, פשוט נתתי לו מכה. כמו בסרט "ארמגדון" (אבל יותר בעדינות).

ואחרי זה - תאמינו או לא - המחשב פשוט עלה.

כדי לבדוק שוב את תיאוריית המגעים, נתתי למחשב מכה בצד בזמן שהוא עבד.

ושוב לא תאמינו - הוא נכבה.

פרק שישי ובו סיכום העדויות נגד הלוח-אם

1) המחשב לפעמים לא עולה בכלל, כולל הביפים של ההתחלה - זאת חייבת להיות בעייה במשהו בסיסי מאוד - לוח אם, מעבד, אולי זכרונות.

2) לוח האם מוציא הודעות שגיאה תמוהות על אובר-קלוקינג, למרות שלא שיחקתי עם הפיצ'ר הזה בכלל.

3) מוניטור הטמפרטורה מתלונן שחם, ולדעתי יכול להיות שגם זה איזשהו בלבול של הלוח אם. לא חם יותר עכשיו מאשר בקיץ שנה שעברה,

ואז לא היו לו שום תלונות כאלה.

פרק שביעי ואחרון

המצב היום הוא שהמחשב עובד בסדר, אבל מדי פעם הטמפרטורה עולה (כך טוען המוניטור) והמאוורר מרעיש. ואז אני מכבה אותו, לנוח.

חוץ מזה, אני די בטוח שאם אני אתן לו מכה קטנה בצד הוא ייכבה.

אני לא רוצה להמשיך לעבוד עם לוח-אם מג'עג'ע, כי אני מפחד שבסוף הוא יהרוס לי את המעבד או את

ההארד-דיסקים.

פורסם

תנסה להחליף את הספק כוח ולבדוק את יציבות המחשב שוב.

פורסם

לתת מכה למחשב שהוא עובד, אתה יכול לגרום נזק להארדיסק.

פורסם

לתת מכה למחשב שהוא עובד, אתה יכול לגרום נזק להארדיסק.

מה שגם אני מאמין אחת הבעיות העקריות במחשב

פורסם

לפי הסימפטומים שהוא מתאר זאת לא יכולה להיות בעיה של הארדיסק . :nono:

פורסם

אני גם סבור שזאת בעיה של ספק, היתה לי בעיה דוה במחשב של חותני, המחשב היה עושה טובה שנדלק לפעמים או היה נתקע בלי סיבה, ניסיתי להוציא את הספק ולא הצלחתי, בחיבור הכח הקטן של ה 4 פינים אחד הפינים רותך ללוח האם והיה צריך להשקיע הרבה כח פיזי כדי להוציא אותו. זה היה מצחיק הוא היה שרוף לגמרי.

לאחר שהוחלף הספק המחשב עובד יופי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים