עבור לתוכן

מארז זול מול מארז חדש. למה להעדיף את היקר? קניתי ב-132 שקל. מצ"ב וידאו

Featured Replies

פורסם

מאיפה קנית?

פורסם
  • מחבר

SKYPC מראשון

למה אתה שואל?

פורסם

לא הבנתי מה המטרה של הדיון

פורסם

לטענתו : "למה להשקיע 500 ש"ח על מארז שאפשר להשיג אחד אחר (" ג'נרי ") ב132 שקלים שיתן ביצועים דומים?"

הוא זורק כאן נקודה למחשבה שעדיף שמי שמבין יענה לו כי אני לא אחד כזה. אבל מהידע הזעיר שלי בנושא, אני לא מסכים איתו כי אני בטוח שהמארז שלו ג'נרי,בעל איכות בנייה סבירה/גרועה ולא שקט/קריר כמו האיכותיים.

פורסם

היו הרבה חכמים כמוך שניסו להעלות שאלות "קשות" כאלה.

בשורה התחתונה,איכות בניה,שקט,קירור,קלות הרכבה ועוד ועוד ועוד.

כל זה לא חשוב לך? אתה מסתפק בדברים הנ"ל שמספק לך מארז ג'נרי? תתחדש..אבל שלא יהיה פה שום מקום להמלצות על כאלו.

פורסם
  • מחבר

שאלתי לגבי הרכיבים וזה מתאים לפורום לוחות אם ושאלתי גם לגבי הפרשי המחירים הלא מוצדקים לטענתי. השאלה לגבי הפרשי המחירים נוגעת לפורום.

תראו, יש דברים שאני מבין שיש הבדלים באיכות למשל ספקים מתוצרת גרועה, מסכים, דיסקים וכו'. אבל כשמדובר במארז לא מדובר ברכיב "חי" ולכן אני לא מבין מה הקטע להשקיע בו. לא סתם צילמתי את הוידאו. רציתי שתראו שיש שם הכל. הוא הגיע עם מאוורר ויש אפילו מתקן שלא נותן לאוויר החם שיוצא מהמעבד להתפזר בתוך המארז. יש גם חורי איוורור. אפשר לפתוח אותו מבלי להשתמש במברג ויש אפילו את הקטע המגניב עם כונן הדיסקים שכשלוחצים עליו נפתח מין חלון מהמארז. הלוואי והייתי יכול להעביר את השקט שיוצא ממנו. וחוץ מזה השקט נקבע לא לפי המארז אלא לפי פרמטרים נוספים. גם הקירור נקבע בעיקר תודות לרכיבים ומה שמוסיפים ופחות בגלל המארז. קיצר חשוב לי שאנשים חדשים שבאים להתייעץ לא יקנו סתם משהו יקר. מדובר כולה במתקן שעליו מלבישים את הרכיבים האמיתיים ואין לו "משמעות אמיתית". מה שקניתי גם זול וגם יעיל. נקודה.

עדיף שמי שמבין יענה לו כי אני לא אחד כזה. אבל מהידע הזעיר שלי בנושא, אני לא מסכים איתו כי אני בטוח שהמארז שלו ג'נרי,בעל איכות בנייה סבירה/גרועה ולא שקט/קריר כמו האיכותיים.

מצד אחד אתה מודה שאתה לא מומחה ומצד שני אתה לא מסכים איתי. כנראה הכניסו לך ג'וקים לראש ואתה משלם כסף ולא שואל על מה
פורסם

אם אתה חושב שההבדל במחיר לא מצדיק - זכותך לקנות הכל ג'נרי

פורסם

מצד אחד אתה מודה שאתה לא מומחה ומצד שני אתה לא מסכים איתי. כנראה הכניסו לך ג'וקים לראש ואתה משלם כסף ולא שואל על מה

זה שאני לא מומחה אומר שאין לי קצת ידע בנושא או אין לי דעה? לא נראה לי.

לפי מה שאני רואה לך אין מושג בנושא כי הדיבור וההתנהגות היא חפיפניקית. זה יפה שצילמת וניסית לזרוק כאן נקודה למחשבה אבל שים לב: יש לך מארז ג'נרי, מצועצע, אני בספק אם הוא קריר ושקט, האיכות בנייה סבירה/גרועה (גם לי יש מארז ג'נרי אבל יש לי P4, מה שאומר שאני לא צריך מארז יקר כי הוא מספיק לי. רק דבר אחד הייתי רוצה זה - שקט והוא לא עושה את העבודה [גם הספק תורם אבל לא נורא].) ואתה זה שמתלהב ממנו. לא ביצעת אף סקירה מקצועית מה הטמפ' אצלך לעומת מארז איכותי אחר עם אותם רכיבים, איפה קל יותר להרכיב את הרכיבים, איפה המארז טוב יותר בפני אבק ואם יש לו מסננים מפני אבק ועוד.... ככה שאתה לא יכול להגיד שהמארז שלך שווה את הכסף/עדיף על אלו שעולים יקר יותר.

מה שעולה בזול, עולה ביוקר. ותאמין לי אני בין האחרונים אם לא האחרון שלא ישאל על מה ולא יברר טוב טוב לפני שאני מבצע רכישה כלשהי.

וחוץ מי זה, אתה לא רוצה? אל תקנה. זה שקנית מארז פשוט למדיי ובשבילך הוא "גם זול וגם יעיל" לא אומר שגם לאחרים זה מתאים וטוב. ככל הנראה הדרישות שלך מהמארז נמוכות ואולי גם מהמחשב אז אז תקנה הכל 'נמוך' ותהנה לך. זה לא אומר שאחרים צריכים לעשות את אותה טעות ולקנות זבל שאפשר לקנות מינימום את המארזים של HEC/COMPAUSE בסביבות ה200 שקלים.

פורסם

בדיוק :xyxthumbs:

פורסם

6C28 עולה 160-170 ככה שאני באמת לא רואה סיבה לקנות מארזים ג'נריים ב-130

פורסם

אי אפשר להסביר מה היא איכות ומה היא נותנת, יש פשוט אנשים שהנושא הזה לא מדבר אליהם וזה בסדר, אבל מכאן ועד להסביר מה איכות נותנת יש דרך ארוכה וחבל שתנסו, אני אסכם במה שכבר כתבו כאן לכותב הת'רד - אם טוב לך אל תסתכל על מה אנשים אחרים קונים פשוט שב ותהנה ממה שהוצאת עליו כסף.

פורסם

חח מה התנפלתם עליו...

מכיוון שאני כבר חרגתי מהתקציב במחשב האחרון שלי גם אני קניתי מארז ג'נרי, עלה לי 100 שקל... מארז שלKSP...

אני לא מצטער לרגע שקניתי אותו.

אני תמיד עושה קצת מודינג למארזים שלי בנוגע לקירור ככה שמבחינת קירור אין לי בעייה.

ההרכבה הייתה פשוטה לקחה לי 20 דקות בערך.

איכות בנייה? מה זה אומר? אני לא צריך שהמארז יהיה bulletprof משוריין, סך הכל מארז פח ופלסטיק ואני לא מוצא חיסרון בזה.

הוא גם נראה סבבה...

ולא אני לא אומר שכולם צריכים עכשיו לקנות מארזים ג'נריים, אם היה לי כסף הייתי קונה את הNZXT HUSH שאני מפנטז עליו, אבל אין....

ומארז לדעתי זה חלק שאפשר להתפשר בו לעומט הדברים האחרים במחשב, כמו ספק וכל השאר שאסור לחסוך בהם....

פורסם

על שני האחרונים לא הייתי ממליץ.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים