עבור לתוכן

סטודנט מחפש מחשב אידיאלי ללא הגבלת תקציב

Featured Replies

פורסם

היי!

ראשית, חשוב לי שלא יובן מהכותרת שאני מחפש את המחשב היקר ביותר הקיים.

חשוב לי שהמחשב יענה על המטרות בהתאם לשימושים שאציג בהמשך ויהיה האידיאלי לשם כך ללא קשר למחירו.

אומנם אין בעיה של תקציב, אך עם זאת, כמובן, לא מחפש מחשב יקר שייתן לי ביצועים שלא אזדקק להם.

המחשב שאני מחפש הוא לשימושים די בסיסיים של עבודת מסמכים (וורד ואולי גם קבצי אקסל קטנים) ושימוש נרחב באינטרנט.

קיימת גם אופציה שולית של צפייה בסרטי XVID.

מבחינת משקל וגודל מסך יתאים משהו סטנדרטי.

האמינות והאיכות חשובים לי ע"מ להבטיח חיים ארוכים למחשב.

תודה רבה.

פורסם

דל 1520\HP6515 בסביבות ה6500+- לאחר הרחבת זכרון ל2 ג'יגה והרחבת אחריות ל3 שנים.משקל בסביבות ה3 קילו.ביצועים מצויינים ומודרניים.

ככל שנרד במשקל המחשב המחיר יותר יעלה.

פורסם
  • מחבר

האם זיכרון 2 ג'יגה נחוץ לשימושים שציינתי?

מה האחריות הבסיסית שניתנת ומה העלות של הרחבתה?

ובכלל, מה ההבדלים בין מחשב סטנדרטי בעלות 4500 ש"ח לזה המוצע?

תודה.

פורסם

על WINDOWS XP, שני GB לא הכרחיים לשימושים שלך, בVISTA הם לא הכרחיים, אבל מאד מאד מומלצים כי אחרת אתה תסבול מביצועים איטיים.

ה - ‎Dell Inspiron 1520 IN-RC03-1637‎ בKSP מגיע עם אחריות ל3 שנים. מחשב חזק שיענה על כל הדרישות בVISTA.

פורסם
  • מחבר

OK, אני רואה שמדובר במחשב של 6700 ש"ח.

שאלתי היא איזה יתרון יספק לי מחשב זה ביחס לשימושים הבסיסיים שפרטתי לעומת מחשב זול ממנו ב-2000-3000 ש"ח?

פורסם

כמה דברים:

אל תדבר על תקציב לא מוגבל אם 6700 נראה לך הרבה. זה פשוט טיפשי.

נניח שבאמת יש לך תקציב גבוה, אבל השימושים שלך לא דורשים מחשב חזק במיוחד (וכך באמת נראה).

הייתי לוקח מחשב נייד רק מסדרה עסקית כלשהי, כמו ה-THINKPAD, או ה-HP NC/NW, או ה-DELL LATITUDE, ולא שום דבר אחר. המחשבים האלה עולים יותר ממחשב נייד "רגיל" שנותן אותם ביצועים, אבל נותנים ערך מוסף של איכות הרכבה גבוהה יותר, שמעלה את אורך החיים של המחשב, אחריות טובה יותר (בד"כ 3 שנים, בד"כ בינלאומית, בד"כ גם רמת השירות גבוהה יותר). במקרה שלך זה ניצול טוב של הכסף.

אבל, כדי לא לעשות את המחשב יקר שלא לצורך, הייתי מתפשר על הביצועים. אין לך צורך ב-CORE2DUO 2.3GHZ - גם 1.6 יספיק. אתה צריך 2GB רק אם אתה מריץ VISTA, ב-XP תסתדר גם עם 1GB מצוין. אל תיקח את ההארד דיסק הכי גדול, ונראה גם שכרטיס מסך מובנה יספק את כל דרישותיך.

מבחינת ארגונומיקה הייתי לוקח 14" - איזון טוב בין גודל, משקל ונוחות שימוש. 15.4" הם מפלצות ענקיות, 15" כבר עבר מן העולם, ו-12" עשוי להיות לא נוח לשימוש רציף יומיומי.

אם היה לי תקציב גבוה ודרישות כמו שהצגת, לא הייתי פוזל אפילו לכיוון ה-PAVILION וה-INSPIRON למיניהם.

פורסם

למה לא MacBook?

אמינות, איכות ואורך חיים...

פורסם

חיכינו לתגובות המקבוקים למיניהם.

אין הצדקה לשלם מחיר מופרז שכזה על מחשב שלא נותן משהו מיוחד חוץ מעיצוב ומיועד יותר למשתמשים בעלי דרישות מיוחדות כמו גרפיקה ועיצוב.

פורסם
  • מחבר

QttP,

אני מעריך את התגובה המלומדת.

קודם כל, אבהיר שוב את נקודת התקציב:

השיקול הראשון שלי הוא חיפוש המחשב האידיאלי מבחינת הביצועים שאני צריך (ולא יותר מהם).

אומנם אין הגבלת תקציב אך יש, כמובן, מחשבה רציונלית של יחס עלות-ביצועים.

כלומר, גם אם יהיה מחשב יקר מאוד שייתן לי יחס עלות-ביצועים (ביחס לביצועים שביקשתי) הכי טוב אלך עליו.

אבל אם מחשב יקר בהרבה ונותן לי מעט יותר ביחס למה שאני צריך, אוותר עליו.

ולגופו של עניין,

אתה ממליץ על רשימת חלקים שנראים לי אידיאלים מבחינת צרכיי - האם אתה יכול להצביע על שמות דגמים שכוללים את החלקים הנ"ל, מסדרה עסקית ולא עסקית (רצוי של אותו יצרן)?

האם, כמו במחשבים נייחים, אני יכול לקבל מחשב ללא מערכת הפעלה ולהתקינה בפשטות בעצמי?

תודה.

פורסם

אני ממליץ רק על סדרות עסקיות. ;D מישהו אחר יוכל להשלים את החסר.

LATITUDE D630 עם מסך 14.1"

http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=585171

יש שם דגמים בעלי קונפיגורציות שונות, ובמחירים שמתחילים מ-6300. לדעתי גם הדגם הבסיסי יספיק.

THINKPAD R61 עם מסך 14.1"

http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=585164

מתחיל מ-5870, אבל האחריות שנה בלבד.

פורסם

BornToBWild, ידידי..

מחפש מחשב אידיאלי ללא הגבלת תקציב

אין היום בעולם מחשב אידיאלי וניראה לי גם לא יהיה ב-5 שנים הקרובות..

יש כיום מס' קטגוריות של מחשבים, אחד מהם הוא "מחשב חזק", אז אולי הכוונה שלך היא עליו.

זה שאתה אומר ש"ללא הגבלת תקציב" זה מצויין.

בוקר מהמם לכולם,

דימי

פורסם

כמו QttP אני גם חסיד של ניידים עסקיים .

לפי דעתי הלנובו r61 יהיה בחירה מצוינת .

עוד אופציה היא לקנות לנובו t61 מארה"ב ב 1000 דולר + מיסים(של ישראל) ומשלוח זה עוד 300 דולר בערך

אבל יש לו אחריות בנלאומית , שתוכל לממש בארץ .

פורסם

הזמנה של מחשב מחו"ל זה ממש בעיה ככה שאם אין לו אפשרות לקנות את זה ממש שם ולהבריח זה לא כדאי...

פורסם
  • מחבר

טוב, אחרי לא מעט התייעצויות "תירגמתי" את הצרכים שלי לחלקים ולדרישות במחשב:

מעבד: CORE 2 DUO (אפילו 1.6GHZ)

מסך: 14.1

זיכרון: 1 GB.

דיסק קשיח: 5.400 סל"ד, 8MB CACHE, 100 GB.

כרטיס רשת אלחוטי.

כרטיס גרפי מובנה.

יצרן מוכר ואמין (DELL, LANOVO, HP).

רצוי גם:

3 שנים אחריות כוללת, מסידרה עיסקית עם זמן עבודה טוב.

בדקתי ולא יכולתי להתעלם מההצעה הזאת ל INSPIRON 1520:

http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=2361&category_id=2dfb07da646b3d2fc49b034a0d5a8195&

המפרט כולל את כל הדרישות שהגדרתי ומעבר לכך (מעבד 2 GHZ, זיכרון 2GB, דיסק קשיח 160 GB, כולל וינדווס ואחריות ל-3 שנים) והמחיר מצחיק - 4800 ש"ח.

היו כאן מי שהמליצו על הדגם הזה והיו מי שלא.

QTTP, כשאמרת שלא היית הולך על הדגם הזה לאיזה חיסרון מהותי בו התכוונת?

ואם קיים כזה חיסרון, האם לדעתך הוא שווה את פער 2000 השקלים מהמחשבים בסדרות העסקיות שהצעת?

תודה.

פורסם

החסרון שאני רואה ב-INSPIRON הוא באיכות ההרכבה שלו. הוא עשוי מפלסטיק זול ופחות עמיד ממחשב "עיסקי", כמו ה-LATITUDE למשל (שלא נדבר על ה-THINKPAD). ולא מדובר רק על כך שהסיכוי שהוא יתפרק תוך שנה וחצי גבוה יותר בגלל זה - בשביל זה יש אחריות ל-3 שנים. מדובר בזה שבד"כ פחות כיף ונוח לעבוד עם כזה מחשב - כי המקלדת רכה מידי, או כי הפלסטיק חורק, או כי הוא מתחמם או מרעיש יותר מידי, או שפשוט באופן כללי הוא לא נותן הרגשה סולידית מספיק כשעובדים איתו (זה משהו שאדם שעבד זמן רב עם ניידים רציניים יכול להרגיש או להבין).

עכשיו, זה לא שמדובר בהבדל של שמיים וארץ, ודגמים ספציפיים (או אפילו יחידות ספציפיות) של מחשבים "לצרכן" עשויים להיות טובים ועמידים בצורה מפתיעה. דווקא ה-INSPIRON 1520 הזה, ככל שידוע לי (וזה לא מנסיון אישי) מתעלה על INSPIRONים קודמים (שהיו על הפנים ובאמת היו מתפרקים).

האם שווה 2000 ש"ח? לדעתי, כן.

שוב, הסיבה שאני (ואחרים) בכלל התחילו להמליץ לך על מחשבים עסקיים זה כי הצהרת שחשובה לך במיוחד אמינות ושיש לך תקציב גדול. מי שהיה אומר: "תנו לי מחשב לשימושים משרדיים ב-5000" בכלל לא הייתי מזכיר שיש דבר כזה מחשב נייד עיסקי.

אגב, חיסרון משמעותי של ה-1520 (שוב, לדעתי) זה הגודל. 15.4" מרגישים הרבה יותר גדולים ומגושמים מאשר 14.1". חשוב גם על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים