עבור לתוכן

הדיסקים הקשיחים החדשים רועשים? או שזה רק אצלי?

Featured Replies

פורסם

היי כולם

היה לי WD1200JS בעל 8MB באפר שהתקלקל אחרי שנתיים, הוא שירת אותי נאמנה והיה שקט ונחמד.

החלפתי אותו להיטאצ'י 250GB שהיה כמו טרקטור שאותו החזרתי לחנות ולקחתי במקומו

את ה-WD3200AAKS (שהובא לי אטום בשקית מקורית של WD).

שמתי עליו XP ומה מסתבר הוא רועש יותר מה-WD שהתקלקל לי אבל פחות מההיטאצ'י.

חשבתי שאולי יש בו איזה פגם אז הרצתי עליו את כלי הבדיקה של WD ואפילו עשיתי עליו בדיקה ממושכת של סקטורים פגומים - עבר בהצלחה.

אפילו הרצתי עליו בדיקת אחריות לפי המס' הסריאלי שלו באתר WD והתוצאה יצאה שבהחלט נותרו לו 3 שנים אחריות - הוא חדש

(על פי המדבקה שעליו הוא יוצר ב-6/10/2007) כך שזה שולל איזה חתיכה ממלאי ישן.

מה שכן, הוא יצא לי יותר זול באיזה 100 ש"ח או יותר ממש שהוא שווה היום בשוק כחדש.

אז מה אתם אומרים? זו הרי לא עילה להחליפו שוב.. זה רק המזל שלי? :kopfpatsch:

תודה.

פורסם

אין היום דיסקים שממש ממש שקטים, הסמסונג הפתיעו אותי מאוד, אבל הזמינות שלהם בארץ דיי חלשה.

פורסם

אני מניח שבדקת בוודאות שזה הHD ולא איזה מאוורר במארז.

פורסם
  • מחבר

ברור שבדקתי בוודאות שזה ה-HD, הוא גם מחוזק היטב.. ככה שזה לא יכול להיות רעידות..

פורסם

אין היום דיסקים שממש ממש שקטים, הסמסונג הפתיעו אותי מאוד, אבל הזמינות שלהם בארץ דיי חלשה.

הסידרה האחרונה של WD שקטה לא פחות מהסמסונגים, כך הקרדיט שסמסונג קיבלו בזמנו הוא טוב ויפה, אבל כבר לא בלעדי להם.

The 500 GB Caviar SE16 is the quietest 3.5" desktop drive that we know of on the market today. Not only is it quieter than all of the other high capacity drives that we've looked at, it also beats the Samsung Spinpoint P80 and gives the venerable Barracuda IV a run for the money.

http://www.silentpcreview.com/article617-page2.html

לאחר מכן סמסונג הוציאה דגם נוסף, משופר אפילו יותר, ולמרות שאני בספק שדווקא אותו שמעת - גם הוא לא ממש מנצח באופן ברור:

An excellent addition to Samsung's range. It upholds Samsung's reputation for low noise, and fixes the only real complaint we had about the P120 series: Sharp seeks. Only a notebook drive is likely to be quieter. Acoustically, the Spinpoint T only has one real competitor: The WD Caviar SE16. Neither drive clearly has the upper hand, and a choice between the two is likely to come down to the kind of noise that bothers you personally. Heavy users who want to avoid seek noise will probably prefer the Western Digital, but users whose drives spend most of their time in idle may prefer the smoother idle noise of the Spinpoint T.

http://www.silentpcreview.com/article29-page2.html

פורסם

WD ידועים כדיסקים קשיחים רועשים. תקנה סמסונג (גם יותר שקט וגם יותר אמין). :hat:

אני די מופתע מכך שכתבת שהדיסק הקשיח שירת אותך נאמנה במשך שנתיים, שכן שנתיים זה משך זמן מאוד קצר לאורך חיים של דיסק קשיח. :-\

במה בדיוק התבטאה ה"נחמדות" של הדיסק הקשיח מלבד זה שהוא היה שקט? הוא היה מכין לך כוס קפה בבוקר, ומביא לך את הנעלי בית כשהיית חוזר בערב מהעבודה? ::)

פורסם

WD ידועים כדיסקים קשיחים רועשים.

שטויות...

אתה יכול לגבות את הטענה הזאת שלך בהוכחות?

פורסם

WD ידועים כדיסקים קשיחים רועשים. תקנה סמסונג (גם יותר שקט וגם יותר אמין). :hat:

אני די מופתע מכך שכתבת שהדיסק הקשיח שירת אותך נאמנה במשך שנתיים, שכן שנתיים זה משך זמן מאוד קצר לאורך חיים של דיסק קשיח. :-\

במה בדיוק התבטאה ה"נחמדות" של הדיסק הקשיח מלבד זה שהוא היה שקט? הוא היה מכין לך כוס קפה בבוקר, ומביא לך את הנעלי בית כשהיית חוזר בערב מהעבודה? ::)

מה לעזאזל? יש לי במערכת המחשב שני קשיחים של WD, ואת שניהם אני לא שומע מעל הקירור של המעבד.

פורסם
  • מחבר

גמל, האם שלך גם מהסדרה החדשה כמו שלי או יותר ישנים? (אולי רק החדשים בנפחים כאלה ואחרים רועשים)

אז מה אתם אומרים בסופו של דבר? שקיבלתי דיסק רועש שלא אמור להיות כזה?

פורסם

לי יש את ה3200AAKS ואני משתמש בו גם פנימי וגם במארז חיצוני ואני לא שומע כלום.

כל אחד יכול להגדיר רועש בצורה אחרת.

אם הוא משמיע רעשים של צרצורים\חריקות\חפירות או כל דבר אחר שבולט לאוזן כשאתה יושב ליד המחשב ולא עם האוזן על הHD - אז אני מניח שמשהו דפוק.

תמיד אתה יכול ללכת לנסות לממש אחריות.קנית בKSP\IVORY או משהו בסגנון שאתה אומר שעלה לך 100 שקל פחות?

פורסם

שטויות...

אתה יכול לגבות את הטענה הזאת שלך בהוכחות?

האמת היא שאני מתייחס לסדרות הישנות יותר של WD.

בכל מקרה, כתבת בתגובה הקודמת שלך שמבחינת רעש, ה-WD החדשים משתווים פחות או יותר לסמסונג החדשים. אני הייתי בוחר בסמסונג, לא רק בשל השקט, אלא יותר בשל הנסיון הרע שהיה לי עם WD, ומכך שאני מאוד מרוצה מהסמסונג הנוכחיים שיש לי.

פורסם

גמל, האם שלך גם מהסדרה החדשה כמו שלי או יותר ישנים? (אולי רק החדשים בנפחים כאלה ואחרים רועשים)

אז מה אתם אומרים בסופו של דבר? שקיבלתי דיסק רועש שלא אמור להיות כזה?

אין לי מושג לגבי הסדרה, אבל אני יודע שיש להם כבר מחליפים: את ה-KS החליף AAKS, את ה-JD החליף AAJD... בכל מקרה, שניהם לא רועשים, ואני מאמין שגם המחליפים שלהם כאלה.

הנסיון הרע היחיד שיש לי עם WD זה שה-80GB נדפק חודש אחרי שקניתי אותו, והייתי צריך להחליף, לעומתו, ה-320GB חי יופי כבר יותר מחצי שנה, ועומד בכל הפעלולים שעשיתי עם המחשב מאז.

פורסם
  • מחבר

לי יש את ה3200AAKS ואני משתמש בו גם פנימי וגם במארז חיצוני ואני לא שומע כלום.

כל אחד יכול להגדיר רועש בצורה אחרת.

אם הוא משמיע רעשים של צרצורים\חריקות\חפירות או כל דבר אחר שבולט לאוזן כשאתה יושב ליד המחשב ולא עם האוזן על הHD - אז אני מניח שמשהו דפוק.

תמיד אתה יכול ללכת לנסות לממש אחריות.קנית בKSP\IVORY או משהו בסגנון שאתה אומר שעלה לך 100 שקל פחות?

נגיד והוא כן משמיע רעש שהוא לא אמור להשמיע (כמו שאתה אמרת - הוא אמור להיות שקט).. אז שוב להחליף?

(הרי יבדקו אותו כמוני, יראו שהוא תקין מבחינת סקטורים ויגידו שהוא תקין..)

פורסם

אם הרעש לא מאוד חריג\מחשיד כמו תיקתוקים וכו, והדיסק הקשיח עובר בדיקות תקינות, אז אין שום סיבה שיחליפו לך אותו.

פורסם
  • מחבר

אם הרעש לא מאוד חריג\מחשיד כמו תיקתוקים וכו, והדיסק הקשיח עובר בדיקות תקינות, אז אין שום סיבה שיחליפו לך אותו.

תגדיר חריג/מחשיד ותיקתוקים?

לדעתי הוא עושה רעש נורמלי של דיסק קשיח אבל לצערי הוא רועש מכפי שחשבתי שהוא יהיה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים