עבור לתוכן

דיסקים מומלצים ל RAID 0 ונסיון של אנשים עם ה RAID 0

Featured Replies

פורסם

אני רוכש מחשב חדש ושקלתי להשתמש ב RAID 0 בשביל לשפר את ביצועי הקריאה מהדיסק הקשיח.

שאלה 1: האם יש פה אנשים שיש להם מערכת דומה? כמה באמת הביצועים משתפרים? הבדל המחיר הוא לא גדול עוד 350-400 ש"ח לדיסק נוסף ואני מניח שלוח תומך RAID לא יקר ביותר מ 100 ש"ח מלוח דומה שלא תומך RAID ככה שזה לא ממש יקר.

שאלה 2: האם יש דיסקים ספציפים שמומלצים ל RAID? או אפילו לוח ספציפי?

באופן כללי אשמח לשמוע מאנשים שרכשו מערכות כאלה ויש להם נסיון מה ההתרשמות שלהם מכל האספקטים.

תודה.

פורסם

כיום כמעט כל לוח תומך ב-RAID.

קצב הקריאה הרציפה משתפר כמעט פי 2, אבל זמן החיפוש גדל קצת (לא שונה בהרבה מהדילמה Rate/Latency בזכרונות).

אם אתה עובד על קבצי סאונד/וידאו/ווטאבר גדולים, RAID יכול לחתוך לך הרבה המתנות מעצבנות. אבל בשביל משתמש רגיל היתרונות קטנים בהרבה (השינוי הכי בולט יהיה כשתחכה 10 שניות לטעינת שלב במשחק במקום 20. אם זה שווה 350 ש"ח? אתה תחליט).

בגדול כל דיסק יכול לעבוד ב-RAID בלי בעיות. עדיף כמובן להקים את המערך עם 2 דיסקים חדשים מהנילון.

ל-WD יש RAID Editions לחלק מהדיסקים שלהם. לא יודע מה זה שווה, אבל זה מעלה את המחיר קצת.

פורסם
  • מחבר

כיום כמעט כל לוח תומך ב-RAID.

קצב הקריאה הרציפה משתפר כמעט פי 2, אבל זמן החיפוש גדל קצת (לא שונה בהרבה מהדילמה Rate/Latency בזכרונות).

אם אתה עובד על קבצי סאונד/וידאו/ווטאבר גדולים, RAID יכול לחתוך לך הרבה המתנות מעצבנות. אבל בשביל משתמש רגיל היתרונות קטנים בהרבה (השינוי הכי בולט יהיה כשתחכה 10 שניות לטעינת שלב במשחק במקום 20. אם זה שווה 350 ש"ח? אתה תחליט).

בגדול כל דיסק יכול לעבוד ב-RAID בלי בעיות. עדיף כמובן להקים את המערך עם 2 דיסקים חדשים מהנילון.

ל-WD יש RAID Editions לחלק מהדיסקים שלהם. לא יודע מה זה שווה, אבל זה מעלה את המחיר קצת.

אחלה תודה, זה שווה לי בזמני טעינה בכלל, של המחשב, תוכנות, העתקות קבצים וכו'

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים