עבור לתוכן

מהירות העברה ב LAN חוטי

Featured Replies

פורסם

ברשותי רשת ביתית חוטית פשוטה, מורכבת משני מחשבים + ראוטר EDIMAX 6104K . מהירות העברת הנתונים המקס' האפשרית היא 40MBit,

( המקס' האפשרי לפי נתוני הנתב ) . אם אחבר את הנתב ושני המחשבים ל SWITCH , תתאפשר מהירות העברה גבוהה יותר?

או במילים אחרות : במידה ואכן הנתב נגביל וכרטיסי הרשת מסוגלים לקצבים גבוהים יותר, Switch יפתור את הבעיה?

פורסם

הנתב, או יותר נכון המתג (switch) בנתב, עובד ב100BASE-T, כלומר מהירות רשת סטדנרטית.

אני לא מאמין שהוא מגביל אותך לפחות מזה, 40 מסל"ש זאת מהירות טיפוסית ברשת כזאת לכן מתג "רגיל" נוסף לא יעזור לך.

מה שאני מנסה להגיד זה שהמתג שבתוך הנתב שלך לא שונה במהותו ממתג חיצוני (של אותה מהירות), לכן לא יהיה הבדל ללא קשר ליכולת התיאורטית של הרכיבים.

מה שכן, אם תחבר מתג Gigabit ethernet וכרטיסי רשת ג'יגה אז תוכל לקבל רשת מהירה הרבה יותר ללא קשר לנתב (מדובר רק במהירות בתוך הרשת, מהירות החיבור לאינטרנט תישאר בהינה).

נ.ב.

אם יש בעיה ידועה במתג של הנתב אז לחבר מתג חיצוני יעזור.

פורסם

איפה מצאת את הנתונים על זה ש-40MBIT היא המהירות המקסימלית של הנתב?

אני עם BR-6104KP, שלא שונה בהרבה, והצלחתי בתקשורת קווית לקבל ממנו מהירויות של 60-70MBIT בצורה די עקבית.

פורסם
  • מחבר

אם אני לא טועה זה רשום על האריזה, היא לא זמינה כרגע. אני לא זוכר אם הכוונה הייתה למקס' תקשורת פנימית או שהחיבור WAN מסוגל.

לפי האתר של אדימקס ה throughput של הנתב הוא 54Mbps ( אני משער שהכוונה לחיבור ה WAN ).

בכל מקרה, לא הצלחתי לקבל קצב גבוה מזה. מחשב אחד שמחובר מצוייד בכ. רשת של VIA והשני ב כרטיס 10/100/1000 מובנה בלוח אם. ציפיתי לקצבים מעט גבוהים יותר..

פורסם

<p>יכול להיות שחיבור הWAN שלך מוגבל, אבל זה החיבור למודם בלבד ולא לרשת.</p><p>54 מסל"ש זה קצב של חיבור אלחוטי, אין לו קשר לפה כי הנתב הוא לא אלחוטי.</p><p>מה הקצב שאתה מקבל? איך אתה מעביר את קבצים?</p>

פורסם

<blockquote data-ipsquote="" class="ipsQuote" data-ipsquote-username="QttP" data-cite="QttP"><div><p>איפה מצאת את הנתונים על זה ש-40MBIT היא המהירות המקסימלית של הנתב?</p><p>אני עם BR-6104KP, שלא שונה בהרבה, והצלחתי בתקשורת קווית לקבל ממנו מהירויות של 60-70MBIT בצורה די עקבית.</p><p></p></div></blockquote><p>"לא שונה הרבה" זו התבטאות עדינה. ה- KP הוא אותו ראוטר בדיוק, עם אותו מעגל מודפס, וכמה רכיבים נוספים מולחמים לצורך תמיכת USB (קונקטור USB וכמה נקדים/קבלים).</p><p><a href="http://www.linux-mips.org/wiki/BR6104" rel="external nofollow">http://www.linux-mips.org/wiki/BR6104</a></p>

פורסם

54 מסל"ש זה קצב של חיבור אלחוטי, אין לו קשר לפה כי הנתב הוא לא אלחוטי.

בדפים של EDIMAX אכן כתוב THROUGHPUT=54MBPS. אני מניח שמדובר על קיבולת התעבורה של הנתב כאשר הוא מנתב בשכבת הרשת (IP), כלומר בעיקר בממשק ה-WAN, ולא של ה-SWITCH המובנה, שכן כמו שאמרתי קודם, אני בפרוש מגיע איתו לקצבים גבוהים יותר.

"לא שונה הרבה" זו התבטאות עדינה. ה- KP הוא אותו ראוטר בדיוק, עם אותו מעגל מודפס, וכמה רכיבים נוספים מולחמים לצורך תמיכת USB (קונקטור USB וכמה נקדים/קבלים).

נכון מאוד (ואגב אחלה קישור), ולמרות שתאורטית כל שינוי קטן, אפילו בקושחה (ובטח בתוספת של רכיבים צדדיים) עשוי להשפיע על ביצועים, אני בספק שיש הבדל כלשהו בין השניים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים