עבור לתוכן

בחירת HD חדש...

Featured Replies

פורסם

לפורום שלום , קניתי מחשב חדש( , לוח , מעבד וזכרון) ונשארתי עם הארד דיסק הישן שלי(שקניתי אותו לפני שמונה חודשים) הדגם שלו wd2500ks...

יש לי ויסטה במחשב ושהוא מריץ בדיקת מרכיבים , המרכיב הכי חלש שלי זה הארד דיסק שהויסטה טוען שהמהירות תגובה שלו יחסית איטית...

בכל מקרה רציתי לדעת אם עד תקציב של 700 שקל אני יכול להביא הארד דיסק יותר מהיר(בעיקר למשחקים) הנפח לפחות 160giga...

תודה רבה...

פורסם

1: ברור שה-HD יהיה הרכיב הכי איטי, ככה זה.

2: חבל על הכסף, עדיף לשדרג משהו אחר ב -700 שקל.

פורסם
  • מחבר

אין משהו אחר , הכל חדש ... השאלה אם לא שווה להשקיע כסף בארד דסיק שיתן לי מהירות גבוה יותר ויעמוד בעומס גדול יותר מאשר מה שיש לי עכשיו...

פורסם

חדש לא אומר בהכרח טוב(או לא צוואר בקבוק).

בכל אופן, מה המפרט המלא שלך?

פורסם
  • מחבר

מעבד : e6750

לוח : p35ds4

זכרון: 2 גיגה מהירות 800 של קינגסטון

כרטיס מסך : 8600gt

מה הארד דיסק הכי טוב למפרט הזה שישפר לי את הביצועים...

פורסם

ניסיתי לענות לך אתמול אבל האתר נפל(כרגיל בלילה).

בכל מקרה בתקציב שלך יש את הראפטור

http://www1.zap.co.il/model.asp?model_id=128936

אבל הוא רק 74GB ולכן הייתי ממליץ לך לשים עוד 350 שקל על אותו ההארד דיסק כמו שיש לך כעת ולעשות RAID0(כמו שלי יש).

פורסם

SILKI צודק. כדי לשדרג מהירות אתה צריך לעבור לRAID0

אם הדיסק הישן כבר מותקן, ב700 שקל קנה שני דיסקים חדשים (160 או יותר) ותקנפג אותם לRAID0

פורסם
  • מחבר

לא כל כך הבנתי...

אני קונה את הארד דיסק שsilky רשם פה...ואני צריך לקנות עוד הארד דיסק מאותו סוג או לחבר את מה שיש לי כבר(בשביל שיעבוד ב raid0)

מישהו יכול להסביר יותר לעומק?

תודה...

פורסם

פותח התרד RAID הינו שם כולל למערך של HD..

ישנם מגוון מערכים..כאשר מה שהומלץ לך כאן הוא מערך מסוג RAID0..

מה שאומר שימוש בשני HD (רצוי ואף נחוץ זהים ככל האפשר) ליצירת כונן אחד..

זאת אומרת שאם תקנה בנוסף לHD של עוד HD של 250 תוכל ליצור כונן של 500GB..

היתרון של מערך שכזה הוא השימוש ביכולת/מהירות הקריאה/כתיבה/זמני הגישה של שני הHD בכונן אחד..

החיסרון הגדול הוא הכתיבה מתחלקת לשני הHD..מה שאומר שברגע שHD הלך לעולמו כלל המערכת ניזוקה...

כמובן שיש מגוון רחב של מערכים המאפשרים גיבוי וכו..אך מדובר בהוצאה כספית לא קטנה..

מה שהמליצו לך הוא פשוט לקנות שני כוני 160 ליצור מערךRAID0 עליו תותקן מערכת ההפעלה/תוכנות..וב250 שיש לך להשתמש לשאר...

בכל אופן..לא הייתי מייחס חשיבות למבחן של הויסטה...שכן כונן כמו שלך מספיק בהחלט...

פורסם
  • מחבר

אם אני קונה עוד הארד דיסק כמו שלי , והופך את זה ל raid0 בכמה אחוזים בעצם אני משפר את ביצועי המערכת שלי?

תודה רבה לכל מי שענה!!

פורסם

אין אחוז מדויק..שיפור יהיה בטוח...

פורסם

כמה תוכניות בדיקה שהרצתי על raid0 נתנו שיפור של 70% ב Transfer rate בהשוואה לדיסק בודד, כך שאתה יכול לצפות בקלות לשיפור של 30%-50% בביצועי הדיסקים בעבודה רגילה.

דרך אגב, אם אתה עובד עם קבצים מאוד גדולים כמו קבצי סרטים, צפה לשיפור של 70% ויותר במהירות ההעתקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים