עבור לתוכן

קניית מחשב נישא של MSI ב- 5100 ש"ח האם כדאי???

Featured Replies

פורסם

תודה על הפירוט.

שתי שאלות:

- איך איכות הגימור ? האם הוא מרגיש מצועצע או מוצק ?

- איך המסך ? בהירות / צבעים / זויות צפיה ?

תודה

• תגובות 30
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איכות הגימור מרגישה טוב. התשובה כאן מאד סובייקטיבית. יכול להיות שאם היה לי Lenovo הייתי חושב אחרת... או אותו דבר. אבל ההרגשה "טובה" לא משהו שהולך להישבר מיד.

איכות הצבעים והבהירות טובה. זווית הצפיה סבירה ולא יותר. אני רגיל במחשב השולחני ל-Dell הנפלא, כך שבסיס ההשוואה בעייתי.

הכל פונקציה של צרכים. השימוש העיקרי שלי במחשב הנו כמחשב סטודנט. עיקר העבודה הנה לצורך סיכומי הרצאות. במקרה זה הבהירות בכיתת ההרצאות תמיד טובה ולא מהווה עניין לדיון.

שוב ברמת חוות הדעת הדובייקטיבית, חברי ללימודים אהבו מאד את המחשב. 2 מהם בדרך להחליף את המחשב הנוכחי שלהם במחשב דומה.

במצב המחירים הנוכחי, אין מחשב שמדגדג את ה-MSI במחיר ובתמורה לשקל.

במחיר של פחות מ-6,000 ש"ח, איני מכיר מחשב עם מסך קטן וחומרה מקבילה שמתחרה בו. אם הכיס היה קל יותר, אולי (גם לא בטוח) הייתי שוקל אלטרנטיבות. במקרה זה רכשתי במחיר זה גם סוללה נוספת (עבה 8 תאים) מעבר לדקה וגם אחריות מורחבת ל-3 שנים. אז נכון שכאן בפורום לא ממש מתים על אייבורי. אני יכול לספר שחברים אחרים שלי שאינם מומחי מחשבים - רכשו בעבר באייבורי והיו מרוצים. כנראה עניין של מזל.

לסיכום אני מרוצה וממליץ.

פורסם

הללויה, אמיר! סוף כל סוף מישהו שמדבר מניסיון אישי ועוד על הדגם המדובר ספציפית. גם אני מודע לזה שדל/לנובו/X עלולים להרגיש איכותיים יותר ושיהיה להם את האקסטרא טאץ' הזה בגימור או בהרגשה, אבל בסופו של דבר זה עניין של הרגלים וסדרי עדיפויות וכל עוד אתה מקבל תמורה מקסימלית לתקציב שלך והנייד עונה על הצרכים אחד לאחד, הכל טוב. תודה, הוספת לבטחון שלי בקנייה הזו.

לגבי מה צופן לנו העתיד עם הנייד, את זה אף אחד בעולם לא יודע, זהו דגם חדש שנמצא בשוק מספר חודשים בלבד, רק הזמן יגיד אם ישנה אמינות לטווח ארוך.

שאלות בנוגע לסוללות - ה"דקה הרגילה" היא 6 תאים, נכון? האם היא בולטת פיזית בצורה מכוערת מהמחשב? ה"עבה" 8 תאים, האם היא בולטת בצורה מכוערת? קנית אותה באייבורי? באיזה מחיר?

שוב תודה :)

פורסם

הסוללות הקיימות הן 4 או 8 תאים המספיקות ל-שעתיים וחצי/חמש שעות בהתאמה (ללא רשת אלחוטית).

הקטנה מתאימה מושלם למחשב, העבה בולטת, אך עדיין המראה סביר. סוללה דקה+עבה ואני מעביר יום לימודים שלם בלי חיבור לחשמל. מה צריך יותר?

קניתי באייבורי במחיר שמופיע באתר (פשוט איני זוכר את המחיר).

פורסם

בעת ההזמנה שאלתי אם אני מקבל סוללת 4 תאים ואמרו לי 6, אולי הסוכן מכירות התבלבל.

זהו שלא צריך, נשמע מושלם, בגלל זה אני מתעניין באופציה הזו :)

כנראה שאני עיוור, לא הצלחתי למצוא שום סוללה באתר שלהם, לכן גם שאלתי. לא נורא, תודה בכל אופן.

בינתיים "פאק" ראשון של אייבורי, הבטיחו לי את הנייד היום ונאדה :)

פורסם

בעבה יש 4400mAh בעוד בדקה יש 2400 mAh.

ההפרש מתאים ל-4/8 ולא ל4/6.

לי הובטח בהזמנה 8 תאים וסופק 4. לכן קיבלתי פיצוי (שהוצע על ידם אגב) והוא או קבלה של מה שהובטח לי (ללא עלות כמובן) או רכישה של העבה בחצי מחיר (שזה מה שעשיתי וטוב שכך). לי הובטחה אספקה למחרת וכך אכן בוצע.

בהצלחה!

פורסם

אכן 4 ו- 8.

קיבלתי את הנייד. הובטח לי ב- 17 ואז המשלוח נתקע במכס והובטח לי ב- 22 והגיע רק ב- 23. קיבלתי כרטיס רשת אלחוטי שרציתי כפיצוי.

כמו שכבר כתבתי, core2-7500, 2gb ddr2, 160gb, yada yada + סוללה 8 תאים + המתנות שלהם עכבר ותיק = 6 אלף. לא רע בכלל...

בינתיים העבודה עם הנייד פשוט תענוג מכל הבחינות, מלבד דבר אחד. ההארדיסק (ככה פיענחתי את זה, אולי זה מאוורר מסויים) עושה לי צליל מאוד גבוה וצורם שמטריף אותי. בזמן הרצאות אני בכלל לא שומע אותו, אבל כשאני משתמש בו בבית בשקט מוחלט הוא פשוט חופר לי בראש ולא נראה לי שזה רעש שאמור להיות. כשיהיה לי יום פנוי אני אביא אותו למעבדה, זמן טיפול אמר להיות עד יום, יומיים. אני אעדכן אם יהיו התפתחויות מעניינות.

פורסם

לא יודע מה איתכם, בכל הנוגע למחשבים שהם לא מותג- הייתי הולך על ג'יגבייט, לא MSI.

השירות הוא של מור לוי, מה שאומר לפחות שירות נורמלי

ויש להם כמה יתרונות על מחשבי MSI (כמו חיבור DVI לדוגמה)

ראיתי אחד כזה אישית וגם התנסיתי בו, נחמד ביותר.

פורסם

בינתיים העבודה עם הנייד פשוט תענוג מכל הבחינות, מלבד דבר אחד. ההארדיסק (ככה פיענחתי את זה, אולי זה מאוורר מסויים) עושה לי צליל מאוד גבוה וצורם שמטריף אותי. בזמן הרצאות אני בכלל לא שומע אותו, אבל כשאני משתמש בו בבית בשקט מוחלט הוא פשוט חופר לי בראש ולא נראה לי שזה רעש שאמור להיות. כשיהיה לי יום פנוי אני אביא אותו למעבדה, זמן טיפול אמר להיות עד יום, יומיים. אני אעדכן אם יהיו התפתחויות מעניינות.

אני גם מכיר את הרעש שאתה מדבר עליו וגם אותי הרעש מטריף ואני מתכוון גם לפנות לשירות. כעת חזרתי מחו"ל ואני יכול לטפל בזה.

אגב איזה כרטיס רשת אלחוטי קיבלת? האם 4965AGN או או 3945ABG כתוב בבקשה זה חשוב לי.

פורסם

תודה לאל שאני לא היחידי! למרות שאלו יכולות להיות חדשות רעות - יש מצב שככה זה בכולם ואין מה לעשות בנידון. גם אני מתכוון לפנות למעבדה, אולי אפילו מחר, נראה. אם יש חדש בנושא (או בכלל) - תעדכן, אני אשמח לשמוע. זהו, יש בינינו ברית דם, אנחנו אחים ללפטופ.

כשקניתי היה כתוב על הקבלה ABG אבל ביררתי בזמן אמת (הסוכן התקשר מולי למי שאחראי על הרכש ועל הגעת הניידים הנ"ל) ונאמר לי שכל החדשים עם N וזה פשוט לא עודכן באתר. בכל התוכנות ובמנהל ההתקנים אני רואה את זה בתור AGN, להגיד לך שהגעתי למהירויות כאלו? לא יודע, לא בדקתי, אין לי כרטיס מתאים.

פורסם

אני אכן אעדכן. כאן באשכול.

פורסם

אין כרגע מה לבדוק לגבי הN - זהו תקן עתידי יותר שצפוי לספק ביצועים יותר טובים,הוא עדיין רחוק מלהיות זמין.

פורסם

כמה שאלות כלליות למי שיודע:

1. איזו אבטחה טובה יותר / עדיפה ומה השוני בין WPA ל- WEP?

2. ראיתי שהמעבד שלי בנייד הגיע לחום של 55 מעלות וההארדיסק ל- 45, זה נורמלי? מה הטווח הסביר ל- Core2Duo בניידים, מתי אני צריך להתחיל לדאוג? זה לא תוך כדי מאמץ שיהיה ברור, אני סתם גולש / משתמש בתוכנות קלות...

3. איזה שימושים יש ל- PCI Express Slot שלי? (ראיתי אחד בפורום - שלט מדיה, אבל לא נראה לי שיש לי IR)

תודה

פורסם

1. חד משמעית WPA ועדיף WPA2 - מדובר ברמת אבטחה טובה בהרבה מ-WEP.

(2+3 אין לי מושג).

המחשב שלי אגב במוסך לעניין הרעש.

פורסם

2. סביר עבור עומס.

3. כל מני כרטיסי הרחבה, קול, IEEE1394, עוד USB - מה שלא יהיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים