עבור לתוכן

מחשב לגרפיקה 3500~ ללא מסך . יש מפרט - דעות\הצעות

Featured Replies

פורסם

מדובר על מחשב לגרפיקה ולא למשחקים. בקשתי שיהיה חזק...

זה מפרט שקיבלתי לאחרונה בפורום -

CPU Intel Core 2 Duo E6750 2.66Ghz Conroe BOX E6750B ¤ 1114 1

M boards Abit Fatal1ty F-I90HD HDMI ¤ 599 1

Cases Compucase HEC 6A19 400TRT Black ¤ 414 1

Memory Corsair 2GB Kit Value Select DDR2-667 (2x1GB) C2GG667KB ¤ 398 2

Desktop Hdd WD 250GB SATA II 16MB WD2500AAKS ¤ 398 1

Burners LG H62NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤ 196 1

סה"כ: 3517, הורכב ב TMS.

שימו לב: 4 ג'יגה זכרון (2 יחידות של 2 ג'יגה זכרון כל אחת), מעבד חזק, כרטיס מסך מובנה.

במידה ויש הצעות יותר טובות אשמח לשמוע. אחרת זהו המפרט שאני אסגור.

פורסם

תתחדש.

אני אישית ממליץ לך לקחת את המעבד בגרסאת OEM ולהוסיף קירור כמו הפריזר 7 פרו. תוכל אולי לעשות מעט אוברקלוק למעבד אבל בעיקר זה יהיה שקט בהרבה

פורסם
  • מחבר

זה מחשב לידידה שלא כדאי לסבך עם OC. בתור אחד שקנה silent antec אני מקווה שלא מדובר במעבד שעושה רעש של שואב אבק.

מדובר ברעש סביר למעבדים בשוק ?

פורסם

המעבד הוא לא זה שמרעיש אלא קירור הסטוק של אינטל.

אומנם המאוורר קצת מרעיש אבל זה לא משהו שמארז איכותי לא יכול להתגבר עליו בכל אופן אם דרוש אקסטרה שקט מומלץ גם לקחת קירור נוסף.

פורסם

שימו לב: 4 ג'יגה זכרון (2 יחידות של 2 ג'יגה זכרון כל אחת).

זה לא נכון. הזכרונות שבחרת הם סטיקים של 1GB. כך שמדובר ב4 יחידות.

בכל מקרה, מפרט לא רע בכלל.

לדעתי, עדיף ללכת על כרטיס מסך חיצוני. מפרט כזה לדוגמא:

מעבדים Intel Core 2 Duo E4400 2.0Ghz Conroe OEM E4400T ¤ 640 1

לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 599 1

מארזים Compucase HEC 6A19 400TRT Black ¤ 414 1

קירור למעבד Thermaltake V1 CL-P0401 ¤ 283 1

זיכרונות Transcend 2GB (2x1GB) DDR2-667 CL5 ¤ 360 2

קשיחים למחשבים שולחניים WD 250GB SATA II 16MB WD2500AAKS ¤ 398 1

כרטיסי מסך Sapphire ATI RADEON 2400Pro 256MB DDR2 PCI-E HDMI Retail ¤ 313 1

צורבים LG H62NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤ 180 1

הרכבת מערכת הרכבה ובדיקות, מחשב חדש 3000שח ומעלה ¤ 5 1

יוצא 3552 בTMS. כולל הרכבה בדיקות וOC (חינם, במסגרת האחריות).

ככה תקבל מעבד הרבה יותר חזק מאוד (לדעתי, יותר מהE6750) + כרטיס מסך מעולה עם HDMI + קירור שקט ויעיל למעבד.

לדעתי, מפרט עדיף בהרבה.

תתחדש, פיטר :xyxthumbs:

פורסם

אהלן, חזרנו מהדיון הקודם. אורון, אחלה מפרט! ;)

פיטר, הוספת הפעם צורב! :xyxthumbs: ;D המפרט מעולה ל OC, אבל Oron הבהיר שהוא לא מעוניין בכך.

אם ישתכנע למפרט ל OC, הייתי משנה אותו קצת: לדעתי עדיף ללכת על כרטיס מסך מובנה, ואת ההפרש הכספי להשקיע בעוד 2 GB זכרון.

המפרט עד כמה שזכור לי לא מיועד לעריכת וידאו אלא רק לעריכה ראסטרית או וקטורית דו מימדית, כך שלא יושג יתרון בכרטיס מסך לא מובנה.

אם לא OC בשום אופן, אז אני מסכים עם Xtract אם אין חריגה של ממש מהתקציב.

(למרות שלי אישית מעולם לא הפריע קירור הסטוק ולדעתי הוא לא מרעיש באופן משמעותי, רק פחות שקט מהקירורים הטובים יותר)

פורסם

חוץ מזה השילוב של מעבד E6750 ( שיש לו FSB 1333 )

ולוח אם Fatal1ty F-I90HD ( תומך עד FSB 1066 ) הוא לא רעיון מוצלח

פורסם

כרטיס מסך מובנה זה לא צעד חכם, יגביל אותו כל פעם מחדש. בכל מני הזדמנויות.

קורה לאחותי כל פעם שהיא רוצה לעשות משו וקוראת לי לעזור לה בגלל שזה רץ כלכך רע בדרך הזאת.

בכל מקרה, במפרט יש כבר 4GB זכרון.

להתעקש לא לעשות OC זה רעיון ממש לא חכם. זה לא דבר שהוא יהיה מודע לו, יהיה צריך לתפעל, או לשנות.

המחשב מגיע מTMS כאשר הוא כבר עבר את הOC ואת כל הבדיקות הנחוצות ככה שכל מה שלך כמשתמש יש לעשות זה רק להנות ממעבד חזק בכמה עשרות אחוזים, בכמה מאות שקלים פחות.

ולא משנה לאיזה סוג עריכה המחשב מיועד, כרטיס מסך כמו ה2400PRO יתן שיפור בביצועים.

הכוונה היא שכרטיס מסך מובנה משתמש במעבד ליצירת התמונה בעוד כרטיס מסך ככרטיס ישחרר את המעבד מעבודה זו.

בכל מקרה, אני באמת ממליץ על המפרט ששמתי פה.

יתן תמורה מעולה למחיר.

פיטר.

פורסם

אופס :-X

לא שמתי לב שכבר יש 4 GB זכרון. אם כך, אז אני מחזק ללכת על OC.

אם היה שיקול של כרטיס מסך לא מובנה לעומת עוד זכרון, לרוב השימושים עדיפה תוספת הזכרון (בהנחה שמדובר בעריכה גראפית רצינית של קבצים גדולים). כרטיס המסך יעזור בדברים שיותר קשורים בעבודה שוטפת (כמו להזיז חלונות ותפריטים), אבל זכרון נוסף ייתן יתרון בהפעלות פילטרים ועבודת העריכה עצמה, שהיא כמעט תמיד מרובת-שכבות.

כרטיס מסך לא מובנה לא משחרר את המעבד יותר מאשר כרטיס מסך מובנה, כי הדבר עליו הוא אחראי (הציור על המסך) מתבצע ע"י ה GPU בלבד - בין אם מדובר בכרטיס מובנה ובין אם מדובר בכרטיס נפרד. המשימה הזו של ציור התמונה על המסך לא מוקצית למעבד בכל מקרה.

היתרון של כרטיס נפרד הוא פשוט הזכרון הייעודי שמוקצה ל GPU, שהוא לרוב גדול יותר ואיתו הוא גם מתקשר טוב יותר, וכך מאפשר יצירת תמונה באופן יעיל ומהיר יותר.

השיפור, כמו שאמרתי, יתבטא בפעולות שקשורות בעדכון המסך, שהאופי שלהם הוא בד"כ בעבודה שוטפת (הזזת חלונות ותפריטים, שינוי פאלטת הצבעים וכד'), ולא יתבטא בכלל במשימות עריכה משמעותיות, שכולן משימות חישוביות נטו שמתבצעות ע"י המעבד, כמו פילטרים כבדים על מספר שכבות ביחד, עבודה על כמה תוכנות במקביל, עיבוד וציור תמונות ברזולוציה גבוהה וכד'.

בקיצור ובלי לחפור יותר, המפרט של פיטר הכי טוב. Oron, לך על ה OC, מבחינתך הוא "קופסא שחורה" ואתה לא צריך לדאוג לגבי זה בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים