עבור לתוכן

תגידו, מותר להשתמש בקראקים אם אני רוצה לשמור על הדיסק שלי מסריטות?

Featured Replies

פורסם

או לחילופין, אם הדיסק שקניתי נסרט לגמרי ואין לי אפשרות להחליף אותו.

מבחינת חוקיות כמובן.

תודה, בז'נגלו.

פורסם

לא, קראק הרי זה קובץ שנפרץ בעזרת אמצעים לא חוקיים וללא רשות מהבעלים.

לגבי סרטים אותו הדבר, ברוב המקומות (טוב בארה"ב) יחליפו לך דיסק שרוט אם הוא הגיע כך כתוצאה ממשלוח או משהו דומה.... זה כמו שאחרי שנה תתן מכה לטלויזיה שלך ותשרוט אותה, אתה באמת חושב שמותר לך לקחת אחת חדשה או שיתנו לך טלויזיה במקום?

פורסם

אבל פה אתה קונה קניין רוחני אתה משלם על התוכנה בניגוד למכשיר אלקטרוני שאתה משלם עליו, לכן זה לא בדיוק אותו הדבר ...

ואני זוכר שקראתי פעם (על מוזיקה) שכל עוד יש לך את הדיסק המקורי בבית אז אין בעיה לשכפלו לשימושך האישי בלבד

פורסם

חוקי לחלוטין, אין שום שימוש לא נאה בקוד ששייך לחברה כלשהי, או עקיפה על הגבלות הרשיון של המשחק(פריצה שמאפשרת לשחק ברשת וכו') ברגע שאתה קונה את המשחק אתה קונה את הזכויות לשימוש עצמי בכל הassest של המשחק.

מודיפיקציה של הקבצים היא חוקית לחלוטין, כל עוד אתה לא מפיץ את הקוד שלהם בצורה שלא לפי הרשיון.

לא, קראק הרי זה קובץ שנפרץ בעזרת אמצעים לא חוקיים וללא רשות מהבעלים.

אין דבר כזה פריצה באמצעים לא חוקיים(או לייתר דיוק בקראקים שמופצים אין) כל עוד אין שימוש בקוד שמוגן בזכויות יוצרים, הקובץ שלך ואתה יכול לעשות איתו מה שבא לך.

פורסם

ברגע שקנית משחק/סרט/תוכנה/דיסק מוזיקה אתה רשאי ליצור גיבויים או להשתמש ב CRACK (ברגע שקנית משהו אתה רשאי לעשות איתו כרצונך כל עוד זה לשימוש אישי).

פורסם
  • מחבר

וואלה, תודה.

עוד סיבה לשימוש בקראק, חוץ מהעיקרית שהדיסק נסרט כשמשתמשים בו הרבה, זה שזה סתם מעיק ההתעסקות הזו...

ערב טוב, והמשך חג שמח.

פורסם

well I'm not sure how legal or illegal it is, but I think it falls under the 'fair use' category. anyways if sites the likes of game copy world are still open, I'm pretty sure there's nothing wrong with it.

פורסם

אתה תמיד יכול לשלוח אימייל עם השאלה למפיצה.

ככל הידוע לי זה חוקי.

פורסם

עד כמה שאני יודע שכפול דיסק שקנית למטרות אישיות חוקי לחלוטין, אבל עקיפת הגנה ע"י קראק היא הלא חוקית.

פורסם

למיטב ידיעתי בארץ זה חוקי, ונופל בקטגורית השימוש ההוגן.

בארה"ב מנגד, זה לא חוקי בגלל ה-DMCA.

פורסם

אם כבר נפתח הנושא, קראתי די מזמן איזה מאמר על בחור שקנה דיסק תוכנה או משחק לבן שלו, הבן הפיל את הדיסק והדיסק נשרט בצורה שמונעת שימוש בו. עכשיו, הוא ניגש לחנות בבקשה לקנות דיסק חדש, בטענה שהדיסק הזה עולה כמה שקלים, ושהוא רכש כבר את רישיון השימוש בתוכנה עם הדיסק הקודם, אבל סירבו לתת לו דיסק חדש. פניה לעורך דין העלתה שהוא עלה פה על מוקש של ממש... לא זוכר איך הסיפור נסגר :nixweiss:

פורסם

^^

ראיתי איפשהו מדריך איך לתקן סריטות עם בננה, אני אחפס

פורסם

איך אני אוהב את דרך החשיבה של כמה אנשים... "קניתי מקורי, אז אם זה נהרס אני יכול לגנוב חדש".

פורסם

x-dude - כל הקטע הוא שאתה לא שילמת על הדיסק, אתה שילמת על היצירה - הקניין הרוחני.

בוא נגיד שזה כמו ב- Steam שאתה יכול להוריד את המשחק כמה פעמים שאתה רוצה.

גם חברות שאין להם Steam צריכות לאפשר לך את אותו הדבר. אין סיבה שתשלם פעמיים על קניין רוחני רק בשביל הדיסק.

פורסם

איך אני אוהב את דרך החשיבה של כמה אנשים... "קניתי מקורי, אז אם זה נהרס אני יכול לגנוב חדש".

only that it's not stealing, it's copy right violation, but if you purchased the rights then there's nothing illegal in downloading it, since you bought the rights, not just the physical disk, it's that simple.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים