עבור לתוכן

שרת FTP וקולנוע ביתי (MC) ב ~3K - עדכון:נותר להתיעצות לוח אם ב 600~

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מסתובב כבר הרבה זמן בפורום הזה ויודע שאם יש שלאות זה המקום ... אז ככה...

אני בונה מחשב חדש שאמור להריץ MC XP בשלב ראשון ואח"כ VISTA MC, שרת FTP , שרת קבצים, ו EMULE

אני חושב לבסס את המחשב על מעבד Q6600 או E6850 ולוח DP35DP או DG33TL של אינטל (ד"א המעבד והלוח חייבים להיות של אינטל, כיוון שאני מקבל מחירים מצוינים עליהם וקונה אותם בנפרד משאר החלקים), על איזה מעבד ולוח כדאי לבסס את המערכת ?

בנוסף אני חושב על הרכיבים הבאים :

2*500 GB HDD ו- 250*1 או 1*160 או 1*80 GB HDD ל OS תלוי בכדאיות הכספית ד"א בנוסף לאילו יהיו עוד שני HD שכבר ברשותי 320+200 GB במידה וזה ישפיע על המאוררים במארז, האם HD לא SATA כ HD ל OS ישפיע על מהירות שאר המערכת ?

2 GB RAM נראה לי 800MHZ

כ. מסך ל HD ללא צורך למשחקים - האם אני צריך DIRECTX 10 למרות שאני לא מתכנן לשחק משחקים בכלל עליו, בכדי שלא יהיו לי מגבלות עם VISTA ? אז אני חושב על ATI 2400 PRO

TV.CARD - מה ההמלצות שלכם ?

כל הרכיבים הללו צריכים לעלות בערך 3K (בלי קשר למעבד ולוח)

שאלה נוספת קראתי באיזה מקום שצריכם להגיע מעבדים חדשים בתחילת אוקטובר , האם זה נכון ? רלוונטי ? ומה ההבדלים אם אתם יודעים

תודה רבה לכולם וחג שמח

פורסם

אני לא רואה איך שרת ביתי זקוק לכל כך הרבה כח עיבוד אבל אם אתה מקבל מחירים טובים על ה-Q6600 אז למה לא.

בכל מקרה אתה מוזמן לציין לנו את מחירי המעבד והלוחות של אינטל שנדע האם הקיבעון בלוח אינטל משתלם בכלל.

זכרונות VALUE במהירות 800MHZ כמובן קיט של 1GBX2 יעשו את העבודה.

בקשר ל-HD'S אם שרידות המידע חשובה לך או מהירות הגישה חשובה לך אפשר להשתמש במערכי RAID לצורך שיפור זמני גישה או מירורינג.

כ.מסך גם הפשוט ביותר יהיה מצויין כמו שאמרת 2400PRO יהיה בסדר גמור.

פורסם

מחזק...

מה הנפח שאתה משאר שתצטרך?

פורסם
  • מחבר

ד"א שרת לא כ"כ ביתי יש לי כמה עשרות יוזרים, בכל מקרה...

המחירים טובים מאוד : מעבד+לוח בערך 1000 ש"ח תלוי בלוח ובמעבד שאבחר, מהאפשרויות שהזכרתי

לגבי האכסון, השרידות חשובה לי באופן בינוני ולכן אני לא מתכוון להגדיר RAID, יותר חשוב לי שיהיה מספיק שטח איכסון, כיוון שכבר יש לי בערך 1T של מידע בשרתים אחרים שאני מתכנן להכניס לזה, כך שבעצם יהיה לי בזה כמעט 2T שיספיק לי בשלב זה.

על איזה שילוב של מעבד ולוח אתם ממליצים ?

האם כונן קשיח מסוג IDE 133 ככונן ל OS ישפיע על מהירות העבודה בצורה רצינית ?

האם תהייה משמעות בביצועים לזכרונות 800 למול 667 אם אני לא מתכנן OS?

מה אתם חושבים צריך להיות שאר המפרט (מארז כ.TV וכו..) ?

תודה רבה

פורסם

ההפרשים בין 667 ל-800 זניחים.

לגבי הלו והמעבד אני עדיין לא יודע על איזו הנחה מדובר והאם שווה בגללה לקחת לוח של אינטל.

אם חשוב לך השקט תצטרך להוציא יותר על מארז שקט בסגנון ה-P150.

בקשר לכוננים, מערך כוננים ב-RAID0 ייתן לך זמני גישה טובים יותר אבל יגדיל את הסיכוי לאובדן מידע.

רוחב הפס של כונן IDE קטן מרוחב הפס של כונן SATA, עד כמה זה בא לידי ביטוי באופן מעשי זה מאוד תלוי בכל מקרה אם זאת האופציה האחרונה שלך ואין לך פיתרון אחר לך עליה.

פורסם
  • מחבר

לגבי ההנחה, על ה CPU בערך 60% הנחה ועל הלוח בערך 20%, למה אתה כ"כ מתנגד ללוחות של אינטל, הם לא טובים? לגבי הלוחות שהצגתי על איזה אתה ממליץ? יש לוחות יותר טובים במחירים יותר טובים, ששווה לי לקנות אותם למרות ההנחה ? כי יש כמה פיצ'רים שיש בלוחות האלו שחשובים לי כמו SPDIF.

כמה עולה המארז הזה ואיפה אני יכול לראות אותו ? אני צריך להוסיף לא ספק ?

על איזה כ.TV אתה ממליץ?

לגבי כונן SATA ל OS אני מניח שאחליט בהתאם לתקציב של שאר המערכת אם לקנות אותו

פורסם

כמה עולה המארז הזה ואיפה אני יכול לראות אותו ? אני צריך להוסיף לא ספק ?

על איזה כ.TV אתה ממליץ?

http://zap.co.il/model.asp?model_id=402366

פורסם
  • מחבר

אין לכרטיס הזה יציאת FM והאיכות תמונה שלו ברזולוציה בינונית, יש כרטיס אחר מומלץ עם באנדל כזה עשיר שיש לו FM ורזולוציה גבוהה יותר?

פורסם

המלצה לכרטיס הטוב ביותר אתה יכול לקבל בפורום המתאים.

ה-P150 הוא של ANTEC ומגיע עם ספק 430W מצויין, אין צורך בספק אחר.

הלוחות של אינטל חסרי פיצ'רים, דרושות יציאות מיוחדות מהלוח חוץ מ-SPDIF?

פורסם
  • מחבר

האם אתה מדבר על המארז הזה ?

http://skypc.co.il/search.asp?qsearch=p150&CatId=6

אם כן אז הוא יקר לי, אני מחפש משהו יותר זול מבחינת המארז,

לאיזה פיצ'רים אחרים אני צריך לשים לב, שאין בלוחות שאמרתי ? על איזה לוחות אתה ממליץ ?

אני אצטרך קירור אחר מאשר זה שמגיע עם המאורר ? ד"א לא הכי מעניין אותי השקט, רק שלא ירעיש כמו טרקטור ... :)

תודה רבה

פורסם

אם השקט לא הכי חשוב למרות שהמחשב ישמש לקולנוע ביתי, אפשר לקחת את ה-6C28+אחד מספקי ה-NOISTAKER במקרה הזה ה-370W יהיה מצויין.

אתה צריך FW? יש לך תכנון למערך RAID?

אם לא P35 DS3L יעלה כ-570-600 ש"ח ויהיה מצויין לדרישות שלך.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה...

לגבי המארז, המארז של THERMALTAKE XASER Mozart Silver + HTPC נראה לי, מה אתה אומר עליו ? הוא מגיע עם ספק ? כי ראיתי שתי קונפיגורציות שונות שלו TMS עם ספק וב SKYPC בלי...

http://skypc.co.il/pl_product~VC4000SNS~6~0.htm

http://tms.co.il/product_info.php?products_id=1316&osCsid=6ab5261e627446dc854b223855f7a345

נראה לי שאקנה את ה Q660 וה DP35DP (שתומך ב FW) מה שנותר פתוח הם הכ.מסך ו TV, את ה TV אבדוק בפורום המתאים, אבל לגבי הכ.מסך, על איזה אתה ממליץ? (חשוב שיהיה לו HDMI, יכולת HD, DX10)

תודה רבה וחג שמח :)

פורסם

למיטב זכרוני המוצרט תומך גם בלוחות ATX וגם בMICRO הוא לא מגיע עם ספק מה שייקר לך עוד יותר את העלות.

יש לך אופציה לקחת את ה-DUET של NEXT ולהוסיף את ה-NOISETAKER 370W.

אתה יכול לקחת את הכרטיס מסך הפשוט ביותר.

http://skypc.co.il/pl_product~NCH2400PRO-256~8~0.htm

זה לדוגמא מגיע עם תמיכה ב-DX10 ו-HDMI מובנה.

אתה יכול לקחת את הלוח הזה:

http://tms.co.il/product_info.php?cPath=79_29_383&products_id=3666

שכולל יציאת HDMI ובכך לחסוך את עלות הכרטיס החיצוני.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה הרבה..

אני אעלה את המפרט הסופי עוד כמה ימים כדי שתחוה דעתך,

חג שמח :)

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

אהלן לכולם,

לאחר עיכובים וחוסרי מלאי מצד אינטל, קניתי מהם רק מעבד בסוף ללא לוח אם, אני אשמח אם תעזרו לי למצוא לוח אם שמתאים לי (הלוח שהוצע לא התאים לי)

הדרישות שחשבתי עליהם עד כה הן (אם אתם חושבים על דברים נוספים שלא העלתי אז אתם מוזמנים):

לפחות 4 חיבורים SATA2 עם אפשרות ל RAID,

לפחות חיבור PATA אחד

לפחות שני PCI מעבר ל PCIe

יציאת אודיו דיגיטלית (SPDIF)

FIREWIRE

ציפסט של אינטל (לא מסדרה ישנה כמו 965 או 975)

כדאי חיבור מקלדת ועכבר

וכדאי כרטיס גרפי משולב (אני קונה גם ATI 2600 אבל תמיד טוב שיש כגיבוי)

במחיר בערך 600 ש"ח

תודה רבה לכולם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים