עבור לתוכן

זקוק למפרט שיתחבר למסך 24", תקציב כ-1500 דולר

Featured Replies

פורסם

אשמח אם תקראו את ההודעה לפני הצעת מפרטים, למרות האורך שלה.

אז, הייתי אמור לקנות מחשב, אבל בגלל שגיליתי לאחרונה שדוד שלי בארה"ב (יש לו בית שם), אני מעדיף לקנות את החלקים שם ולהרכיב בארץ.

את המארז, המסך וכנראה גם רמקולים אני קונה בארץ, כי אלה חלקים גדולים מדי שאי אפשר להביא לכאן.

הנה ההודעה שפירסמתי בעבר לגבי שימושים וצרכים מהמחשב.

אני קונה מסך 24 כדי שישמש גם כטלוויזיה, וגם כמסך מחשב, ובחרתי ב24 בגלל התמיכה בFHD.

המסך והמארז לא נכנסים בתקציב הרכישה.

השימושים שלי הם גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים, כולל HD, צפייה בטלוויזיה, משחקים (מדי פעם, אני לא גיימר, אבל אולי אתפתה להיות אחד), שמיעת מוזיקה ועריכת תמונות מדי פעם.

הדרישות הן (לא לפי סדר עדיפות):

יוכל להפעיל מקור אודיו שיכנס דרך הInput של הכרטיס קול, דרך הרמקולים של המחשב - חשוב מאוד, כי אני מתכנן לחבר את הממיר אל המסך ישירות, ואת יציאת האודיו שלו אל המחשב, שיפעל דרך הרמקולים שלו (אחרת זה יגרור גם קניית מערכת סטיראו/סראונד איכותית, ואין לי כסף לזה).

שהמחשב יהיה שקט (ולכן חשבתי על P182 או משהו בסגנון) - כי הוא בחדר השינה ויפעל 24/7.

יריץ HD לסוגיו (לא אמורה להיות בעיה).

יהיה עם עכבר ומקלדת אלחוטיים עם שליטה במולטימדיה, כדי שיהיה אפשר לשלוט על הסרטים והכל מהמיטה.

חשבתי על אפשרות לOC, אבל בהתחשב בגיוס המתקרב, אני לא יודע אם יהיה לי זמן. נראה איזה מפרטים יכנסו בתקציב ולפי זה אחליט (בעזרתכם כמובן) אם זה שווה את ההשקעה בחלקים.

הארד דיסק (או אולי שניים?) גדול בשביל לאכסן הרבה סרטי ותכני HD.

האם עדיף לקנות P35 או אולי 965? לחכות לכרטיסי המסך המתקרבים או לקחת משהו כבר עכשיו? כרטיס קול מובנה או איכותי? סטיראו או סראונד? כל אלה (וכנראה עוד) הן שאלות שאני צריך שתעזרו לי לענות עליהן.

התקציב נראה לי הגיוני, ואף יתגמש אם יהיה צורך, אבל כמובן (כמו כל אחד) אני מעדיף להוציא כמה שפחות.

הרכישה היא כמובן מארה"ב, למעט מה שכתבתי (מסך, מארז ורמקולים).

כל מפרט יתקבל בברכה, בתודה מראש, ערן.

פורסם

המפרט צריך להיות מ-NEW EGG?

אם זה המצב:

E6750 או Q6600.

P35 DS3

זכרונות 800MHZ VALUE.

לאור המחירים גם 8800GTS נכנס לך ללא בעיה המחיר שלו מתחיל מ-279$.

כמובן שגם יש לך צורך בכרטיס טלויזיה אם ברצונך לחבר את הממיר ישירות למחשב.

ספק גם נחשב לחלק גדול וכבד לכן אני חושב שגם אותו תצטרך לקנות בארץ.

בכל מקרה בקשר לשילוב של מארז וספק בארץ, P150 יהיה שקט וכולל בתוכו ספק מעולה שיחזיק את ה-8800 ללא בעיה.

פורסם

המפרט צריך להיות מ-NEW EGG?

אם זה המצב:

E6750 או Q6600.

P35 DS3

זכרונות 800MHZ VALUE.

לאור המחירים גם 8800GTS נכנס לך ללא בעיה המחיר שלו מתחיל מ-279$.

כמובן שגם יש לך צורך בכרטיס טלויזיה אם ברצונך לחבר את הממיר ישירות למחשב.

ספק גם נחשב לחלק גדול וכבד לכן אני חושב שגם אותו תצטרך לקנות בארץ.

בכל מקרה בקשר לשילוב של מארז וספק בארץ, P150 יהיה שקט וכולל בתוכו ספק מעולה שיחזיק את ה-8800 ללא בעיה.

הוא לא צריך כרטיס טלוויזיה. הממיר מתחבר ישירות למסך. לא למחשב. זה היתרון הגדול הגלום במסך של (לפחות בזה אני יודע בטוח שקיים פשוט) Dell שיש לו כניסת S-Video ועוד כמה :) שמאפשרות חיבור ישיר של המסך לממיר. קנה את המארז של הP150 עם הספק שמגיע איתו.

בנוסף, אם יש לך אפשרות לחכות לכרטיסי מסך החדשים, עדיף ויחד איתו יגיעו מעבדים חדשים מבית אינטל. אבל תלוי עד כמה דחוף לך מחשב חדש. לוח אתה יכול גם לקחת את ה P35 DS3L לא נראה לי שתזדקק לFirmware Raid או עוד שני חיבורי S-ata שכן מדובר ב6 במקום ב8.

עכבר ומקלדת קצת גדול עליי הקטע הזה, אבל יש המון סטים אלחוטיים. תוכל לברר בפורום ציוד היקפי בקשר לזה, שואלים את זה שם כל כמה ימים.

לטעמי, לא תגיע למעבר ל4500. אה, בנוסף כמובן תיקח קירור למעבד מסוג Arctic Cooling Pro או V1 של Thermaltake וזהו :)

פורסם

ואם יש צורך בלכידה של וידאו ולא רק בצפייה?

פורסם

ואם יש צורך בלכידה של וידאו ולא רק בצפייה?

הוא לא ציין שהוא מעוניין בזה. הוא ציין שהוא מתכוון לחבר את הממיר למסך פשוט. ורק ציינתי שזה כן אפשרי גם בלי כרטיס טלוויזיה. ואם אין צורך בלכידת וידאו, אז חבל שהוא יקנה כרטיס טלוויזיה סתם. :)

פורסם

אוקי קודם כל אני ממליץ לחכות לאזור ה-10 באוקטובר אז אמורים לצאת לוחות האם החדשים וקצת אחרי כרטיסי המסך החדשים, בכל מקרה האתר הכי זול שמצאתי הוא clubit והנה משהו טוב :

Cpu 266$ http://www.clubit.com/product_detail.cfm?itemno=CA1938460&nav=3

Psu 100$ http://www.clubit.com/product_detail.cfm?itemno=CA6200026

Mother Board 88$ http://www.clubit.com/product_detail.cfm?itemno=CA4830813

Memory 92$ http://www.clubit.com/product_detail.cfm?itemno=CA4354017

Keyboard + Mouse 80$ http://www.clubit.com/product_detail.cfm?itemno=CA3800080#

Cpu Cooler 38$ http://www.clubit.com/product_detail.cfm?itemno=CA1911314

HD 107$ http://www.clubit.com/product_detail.cfm?itemno=CA3494869

Pci-E Card 275$ http://www.clubit.com/product_detail.cfm?itemno=CA9670533

אוקי בסה"כ 1050$ מה שמשאיר לך עוד 450$ , שבהם אפשר לקנות כרטיס קול איכותי (לא מבין בזה כל כך ובחיבורים לכן לא הכנסתי למפרט) , להוסיף עוד HD , לשדרג לכרטיס אימתני כמו 8800 GTX , עוד זכרון , וכו' ...

פורסם
  • מחבר

יותם ו-tenana, אני לא יודע לגבי האם אני רוצה כרטיס טלוויזיה או לא, פשוט כי הבנתי שהכרטיסים של היום עושים קצת בעיות, ורואים איתם פחות טוב מאשר בחיבור ישיר למסך.

אולי זה נובע מחיבור הRF, שדרכו עובד הכרטיס, לעומת ה-S-Video שיתחבר ישירות למסך, ולאחרון איכות וידאו גבוהה יותר.

לכידה יכול להיות דבר מאוד נחמד, אבל בנוסף, אני לקוח HOT והבנתי שהם לא מפרסמים את לוח השידורים שלהם למחשב, ויס כן.

אני לא חושב שאני זקוק ליותר מ3-4 חיבורי SATA (הארד דיסק או שניים, צורב ואחד ספייר?), ואין לי שימוש בFireWire, אז אפשר לוותר על גרסת הL של לוח האם נכון?

אין הגבלה לאתר/חנות מסוימת, ואני לא מכיר חנויות בארה"ב למעט NewEgg, ולכן פתוח להצעות.

בנוגע לספק, אני לא חושב שתהיה בעיה להביא אותו מחו"ל, ולגבי המארז אני די מקובע (אולי זה דבר רע) על P180/182, בעיקר בגלל תוספת השקט המבורכת.

(יש לי טראומה מהמחשב הנוכחי, שמרעיש כמו טרקטור ואפשר לשמוע גם כשאתה שני חדרים ליד שלי).

אני ישן עם המחשב בחדר ולכן זה חשוב לי מאוד.

הבנתי שהP150 צפוף וקטן יותר, ולכן גם בהכרח חם יותר.

DarkLloth, תודה על המפרט, אבל לצערי אני לא מעונין לחכות עד ל10 באוקטובר, פשוט כי אני מתגייס בקרוב ורוצה מחשב כמה שיותר מהר, כדי שאוכל להנות ממנו לפני הצבא.

אז אלא אם יש סיבה ממשית לחכות, משהו שבאמת יתן לי יתרון, אני לא רואה סיבה (הרי תמיד עוד מעט יוצא משהו חדש יותר).

אני לא מכיר את פטריוט, הזכרונות שלהם מומלצים?

הארד דיסק של 500GB נחשב כדאי? לא עדיף לפצל לשניים של 250? מבחינת בטיחות המידע וזמני תגובה הכוונה.

בכל מקרה תודה לכולם..

ערן

פורסם

זכרונות של patriot הם סבבה יש עליהם ביקורות טובה מאוד ב tomshardware (תסתכל בלינק שלהם למטה) , הבנתי שהם באותה הרמה כמו corsair xms 2 ועם אפשרות ל oc טוב, בקשר להרד דיסק אני לא בטוח מה שכן זה יצא יותר יקר מאחד של 500 gb מה שכן יש לך עוד תקציב אז תקנה עוד אחד של 500, אם אתה לחוץ בתקציב 2 של 250 יעשו את העבודה. מבחינת בטיחות מידע תמיד יש סיכוי שה hd יקרוס ואם יהיו 2 אז חלק מהמידע ישמר, אני יודע שסה"כ הדגם שהבאתי לך הוא אמין, מומלץ ועובד מהר...

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה.

לצערי OC עם Q6600 הוא די לא אפשרי להבנתי, אני צודק? או לפחות מינמלי, ולכן אין צורך להשקיע בזכרונות שיכולים להגיע לתדרים רציניים..

אני חושב ששניים של 250 עדיפים, יש סיבות בעד לקחת אחד של 500?

יותם ו-tenana, אני עדיין מחכה לתגובה גם מכם.

ערן

פורסם

תשובה בקשר למה?

אם מדובר על הלוח אם דווקא אתה צריך ללכת על ה-P35 DS3L שהיא הגרסא המינימלסטית ביותר כמובן בהנחה שאינך זקוק לחיבורים ספציפיים מהלוח.

ה-P180 שקט מאוד אך מגיע ללא ספק ה-P150 מארז מצויין, שקט ומגיע עם ספק איכותי.

בקשר לכרטיס הלכידה, לא שמעתי על בעיות איכות אתה יכול להתייעץ בפורום המתאים אבל אם לכידה חשובה לך אין לך הרבה ברירות בנושא.

פורסם
  • מחבר

אז זה מה שהרכבתי בערך..אם יש לכם עצות אני אשמח.

Q6600\E6750 (סטפינג G0 אם אני הולך על המרובע)

Gigabyte P35 DS3L

זכרונות 800 Value -מאיזה חברה עדיף? ולמה דווקא Value, כי גם ככה הQ6600 חלש באוברקלוקינג?

HX520 או שמספיק ליברטי 400?

Thermaltake V1

WD2500AAKS כפול 2 של WD

Logitech MX5000

כרטיס מסך, 8800GTS, 640 או שמספיק 320? או שאולי 2900XT בכלל?

איזה כרטיס טלוויזיה?

איזה צורב DVD?

איזה כונן דיסקטים? או שזה בכלל לא משנה..

בארץ: FP241W, X540/530, P180/2.

אשמח אם תענו לי על השאלות שנשארו ללא תשובה..תודה שוב וסליחה על ההטרדה.

ערן

פורסם

זכרונות כבר אמרתי לך של corsair/patriot לא היתי לוקח value בגלל המחיר הנמוך בארה"ב , תיקח hx 520 יותר טוב לשדרוגים עתדיים הייתי משקיע את ה 30$ יותר, כרטיס מסך בטוח שלא gts 640 ולא 2900xt (רועש , צורך יותר חשמל, לא מאוזן בביצועים ) או 320 או אם אתה רוצה להתפרע GTX.

צורב אני לא יודע איזה, ואתה לא צריך כונן דיסקטים, זן הולך ונעלם... dsikonkey.

פורסם
  • מחבר

אבל אם אין שימוש למשהו שהוא יותר מValue - איזה סיבה יש לקנות אותו?

(אלא אם יש שימוש ואז כמובן שסבבה)

לפי מה שהבנתי הHX גם שקט יותר - מבורך

למה אתה אומר בטח לא לקחת את ה640? היא לא יותר טובה לרזולוציות גבוהות?

מישהו יכול לתת לי עצה לצורב?

פורסם

אני אומר לא לקחת את ה 640 בגלל שההבדל מינורי

http://www23.tomshardware.com/graphics_2007.html?modelx=33&model1=859&model2=722&chart=318

זהו מאזן כולל של ביצועים במשחקים בכל הזרולוציות ו AA וכו' , מסקנה - לא שווה את ההבדל הגדול במחיר...

בקשר לזכרונות אם לא מתוכנן OC בעתיד כנראה שהייתי לוקח VALUE אבל אם קונים אז עדיף לפי דעתי משהו יותר טוב , אבל שוב לשיקולך...

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על התשובה.

אבל אני לא הולך להשתמש בכל הרזולוציות, אלא רק ב1200*1920. שם ההפרש הוא לפעמים משמעותי ולפעמים אפסי.

הייתי אפילו שוקל להשקיע בGTX בגלל ההפרשים המטורפים שהוא נותן, אבל זה עוד הרבה כסף ואני לא משחק כל כך הרבה.

לכן כנראה אלך באמת על ה320.

לגבי זכרונות - של איזה חברה עדיף?

ועוד משהו, ראיתי שם שלושה דגמים של דיסקים קשיחים, WD2500KSRTL, WD2500YS, WD3200AAKS.

מה עדיף? אני יודע שהYS אמור להיות לריידים ולמחשבים שפועלים כל הזמן, והמחשב שלי הוא כזה.

המחיר של שניים מהם זהה (74$), והYS עולה 10$ יותר - האם הוא שווה את ההשקעה?

אני אסכם, אלו השאלות שנותרו:

הV1 לא נמצא בניו אג, איזה קירור לקחת (שקט, אולי OC, לא רצחני)?

איזה חברת זכרונות? והאם באמת לקחת Value?

איזה דגם של דיסק קשיח (x2)?

איזה צורב?

איזה כרטיס טלוויזיה?

(לצורך אלו נשארו עוד כ450 דולר)

אני מצטער על ההטרדה אבל עלי להזמין את החלקים בקרוב,

ערן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים