עבור לתוכן

לפטופ - כן או לא?

Featured Replies

פורסם

אני התחלתי השנה י"ב, ומאוד רוצה לפטופ. יש אפשרות שביום הולדת שלי, שיהיה בנובמבר אני אוכל לקנות לפטופ. הבעיה הגדולה - אני רוצה עתודה, אבל אם אני לא אתקבל, אז עלול להווצר מצב שאני אהיה איתו שנה, אתגייס ועוד 3 שנים הוא כבר לא יהיה רלוונטי - בזבוז כסף :/

אני גם לא מדבר על לפטופ של הרבה אלפי שקלים, אלא באזור ה-4-5K..

מה אתם אומרים?

(אם זה שייך למקום אחר תעבירו או משהו)

פורסם

במקום הנייח?

ד"א אתה לא מאיזה חור בארץ נכון? כי אם אתה מחור ומתקבל לעתודה (דרך עתידים) אתה מקבל מהם לפטופ, אחד לא רע בכלל ד"א

פורסם
  • מחבר

אני מחיפה, ולא מכוון לעתידים :P

ובגדול זה במקום הנייח.

ה"חשש" הגדול שלי הוא בגלל שאם אני מתגייס עוד שנה, במיוחד למשהו שאני לא אחזור כל יום הבייתה :P אני עלול לבזבז כאן די הרבה כסף.

פורסם

אם זה לשימושים קלים אז לדעתי תיקנה לפטופ

זה מאוד נוח ולא תופס הרבה מקום בחדר

גם הצריכת חשמל נמוכה בהרבה מניחים

למשחקים ושימושים כבדים אחרים אני לא ממליץ

פורסם

אני מחיפה, ולא מכוון לעתידים :P

ובגדול זה במקום הנייח.

ה"חשש" הגדול שלי הוא בגלל שאם אני מתגייס עוד שנה, במיוחד למשהו שאני לא אחזור כל יום הבייתה :P אני עלול לבזבז כאן די הרבה כסף.

אז מה הצורך כאן בנייד ולא בנייח?

וספציפית הנייח שלך?

פורסם

אתה רוצה או צריך?

אם אתה רק רוצה, חכה עד שתדע אם אתה מתקבל לעתודה

פורסם

למשחקים ושימושים כבדים אחרים אני לא ממליץ

למשחקים נייד זה באמת לא משהו, אבל לשימושים כבדים אחרים הם דווקא מתאימים, ניידים מודרניים אפילו מדור-שניים אחורה מגיעים עם אחלה CPU ועם שני ג'יגה של זיכרון ;)

פורסם
  • מחבר

אתה רוצה או צריך?

אם אתה רק רוצה, חכה עד שתדע אם אתה מתקבל לעתודה

יותר רוצה מאשר צריך.

אז מה הצורך כאן בנייד ולא בנייח?

וספציפית הנייח שלך?

אני מתכנת לא מעט והמון באינטרנט. המפרט שלי הוא מה שיש מימין - מאוד מיושן. אני גם בקושי משחק.

יש פה גם קטע של נוחות. למשל בבית הספר אני לומד ASP.NET ולעבוד עם המחשבים של בית הספר וVS 2005 זה לא נעים במיוחד. זה גם אחלה תחליף למחברת ואחלה תעסוקה לשיעורים משעממים :P

אם הייתי צריך את זה חד משמעית לא הייתה כאן בכלל שאלה. סביר להניח שאני אתחיל ללמוד גם יהיה לי לפטופ. השאלה היא אם עדיף להמתין עוד כשנה ולראות מה קורה עם העתודה או להמר (אני די חושב שעניתי לעצמי..)

מחר אני גם ניגש לפסיכומטרי, זה מאוד תלוי בכמה שאני אוציא :|

(משהו כמו 680 ובגרות סבירה די תסדר אותי למדעי המחשב/הנדסת תוכנה או משהו כזה, הבעיה היחידה זה שאני לא לומד פיזיקה שדורשים בטכניון.. טוב נו נסתפק באוניברסיטת חיפה או משהו :P).

פורסם

אז אל תקנה מחשב עכשיו. תחכה לגיוס ותראה אם יש לך זמן. יש לך זמן - הרווחת מחשב יותר טוב ממה שתוכל לקנות עכשיו. לא יהייה לך זמן - הרווחת כסף.

פורסם

למשחקים נייד זה באמת לא משהו, אבל לשימושים כבדים אחרים הם דווקא מתאימים, ניידים מודרניים אפילו מדור-שניים אחורה מגיעים עם אחלה CPU ועם שני ג'יגה של זיכרון ;)

אתה שוכח ארד דיסק קטן יותר ואיטי יותר

ובעניין מעבד +זכרונות

בניחים זה הרבה יותר זול

ככה שלשימושים כבדים ניח עדיף כל עוד יש ברירה

פורסם
  • מחבר

אז אל תקנה מחשב עכשיו. תחכה לגיוס ותראה אם יש לך זמן. יש לך זמן - הרווחת מחשב יותר טוב ממה שתוכל לקנות עכשיו. לא יהייה לך זמן - הרווחת כסף.

זה מה שאני אעשה.. עכשיו רק נשאר לי להוציא מחר איזה 680 והדרך להנדסת תוכנה/מדעי המחשב לא תהיה ארוכה אני מקווה :P

פורסם

דרך אגב נייד בצבא נחמד מאוד .

יש גם חבילות אינטרנט סלולרי די זולות היום

אם אני לא טועה שמעתי על חבילה של 100 ש"ח לחודש והגבלה ל 1גיגה בחודש

אם תהיה קמצן בפס הרוחב שלך , ה 1 גיגה יהיה די והותר בשבילך .

כלומר את התוכנות תוריד בבית שלך , ותשמש באינטרנט בנייד רק בצבא , ורק גלישה נטו , בלי כל מיני הורדות או יוטיוב או רדיו וכדומה .

אבל כמובן שתוכל להנות מהמחשב הנייד רק לאחר הטירונות , אז אולי כדאי שתמתין עם זה .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים