עבור לתוכן

לקנות Q6600 או לחכות לPENRYN ?

Featured Replies

פורסם

דוד שלי מהנדס מחשבים באינטל, והוא תמיד אמר לי שאם אני יצטרך מעבד, להגיד לו, יש לו את התוכנית לעובדים שמשיגים במחירי רצפה, אבל ממש רצפה.

אז אני די צריך מחשב חדש עכשיו, כי העגלה שלי, שעד לפני שנה וחצי הייתה סוס עבודה ערבי, כבר בקושי מריצה משחקים כי כל משחק היום הוא SM3.

ביקשתי ממנו את הQ6600 אבל הוא אמר לי שעדיף לי לחכות לPENRYN שיצא בנובמבר.

עכשיו, גם אם הPENRYN יהיה יקר יחסית, המחיר של הCONROEים לבטח יירד בכל מקרה.

יש כבר בנצ'מרקים של איזה פרוטוטייפ או משהו ?

פורסם

לפי מה שאני יודע, Penryn בסה"כ יאכל טיפה פחות חשמל ויהיה מהיר יותר בכ- 5-10% מ- C2D. מה גם שאם תחכה לו גם יהיה לך את Phenom כאופציה, שאולי תהיה יותר משתלמת. אם אתה בכל זאת סגור דווקא על Intel אז אולי אם תחכה ל- Penryn ואז בדיוק כשהוא יצא יש סיכוי שתקנה את ה- Q6600 של היום בחצי מחיר מטעמי חיסול מלאי וכד..

פורסם

לדעתי כדאי לחכות בגלל הFSB הגבוה יותר.

פורסם

לחכות או לא זו שאלה שגם אותי משגע

פורסם

בתור מעבד של "הדור הבא" ה-Penryn הוא מעבד דיי מאכזב , כך שמחינת ביצועים אין סיבה מיוחדת להמתין לו

נשאר רק שאלת התמחור של המעבדים החדשים והישנים בסוף השנה ולזה אין תשובה כרגע

פורסם

דוד שלי מהנדס מחשבים באינטל, והוא תמיד אמר לי שאם אני יצטרך מעבד, להגיד לו, יש לו את התוכנית לעובדים שמשיגים במחירי רצפה, אבל ממש רצפה.

אז אני די צריך מחשב חדש עכשיו, כי העגלה שלי, שעד לפני שנה וחצי הייתה סוס עבודה ערבי, כבר בקושי מריצה משחקים כי כל משחק היום הוא SM3.

ביקשתי ממנו את הQ6600 אבל הוא אמר לי שעדיף לי לחכות לPENRYN שיצא בנובמבר.

עכשיו, גם אם הPENRYN יהיה יקר יחסית, המחיר של הCONROEים לבטח יירד בכל מקרה.

יש כבר בנצ'מרקים של איזה פרוטוטייפ או משהו ?

תמתין עוד קצת וקנה את המילה האחרונה

פורסם

אני ממליץ לך לחכות ל PENRYN מכמה סיבות

1. fsb גבוה יותר

2.צריכת חשמל נמוכה יותר

3.זיכרון פנימי יותר גדול (12mb)

לגבי benchmarks פשוט צריך לחכות

מעבד מאכזב? אני לא חושב.

פורסם

תמתין עוד קצת וקנה את המילה האחרונה

לא נכון. גם אם הוא ימתין "עוד קצת" אז כשהוא ירצה לקנות את פנרין זה לא יהיה "המילה האחרונה" כי"עוד קצת" כבר יהיה נהלם או הורדת צחירים כלשהי. דוקא עכשיו שמן טוב לקנות מעבד- פנרין מספיק רחוק, (לפחות 3 חודשים עד שיגיע לשוק הביתי), ובכל מקרה הוא לא הולך לתת כזה שיפור כמו שהיה במרום, סכ"ה 5-10 אחוזים יותר.

עם אתה מעדיף AMD, ועדיין מאמין להם, אז אולי שווה לך לחכות לפנום (גם כן רק בדצמבר) - הם מבטיחים שזהקפיצת מדרגה גדולה

פורסם

יו, מה זה משנה אם יצא משהו יותר חדש? דוד שלו עובד באינטל, והוא מביא לו מעבדים במחירי רצפה!

הוא יכול היום להביא את ה-Q6600, ועוד שלושה חודשים (או מתי שזה יצא) להביא את ה-Penryn (אחד הטובים שבהם).

זהו, זה פשוט.

השאלה זה אם הדוד באמת יביא את המעבדים במחירי רצפה (נגיד 200-400 למעבד ברמה של Q6600), כי אם לא זה לא יהיה שווה לפותח הת'רד (לפחות הרעיון שלי למעלה של להחליף כל שלושה חודשים, או להחליף פעם אחת למעבד אחר).

פורסם

זה רק אני או שפותח התראד אומר שהוא לא יכול להריץ משחקים בגלל הSM3?

מעבד לא יפתור את הבעיה...כרטיס מסך כן

בנוגע למעבד

תלוי כמה המחירים נמוכים אם אתה יכול להשיג את הQ ב500 שח ~ קפוץ עליו

פורסם

לדעתי תחכה רק בגלל המחיר ולא מהסיבות האחרות

אני לא רואה מצב שהQ6600 באמת יגביל אותך בשנתיים הקרובות

ולערכתי אפשר יהיה לסחוב אם המעבד גם 4 שנים שזה הרבה במונחי מחשבים

לדעתי הסיבה האמיתית לחכות זה המצב של כרטיסי המסך

שם אני מריח שיפור הרבה יותר גדול בעלות תועלת שיצאו הכרטיסים החדשים

פורסם
  • מחבר

יו, מה זה משנה אם יצא משהו יותר חדש? דוד שלו עובד באינטל, והוא מביא לו מעבדים במחירי רצפה!

הוא יכול היום להביא את ה-Q6600, ועוד שלושה חודשים (או מתי שזה יצא) להביא את ה-Penryn (אחד הטובים שבהם).

זהו, זה פשוט.

השאלה זה אם הדוד באמת יביא את המעבדים במחירי רצפה (נגיד 200-400 למעבד ברמה של Q6600), כי אם לא זה לא יהיה שווה לפותח הת'רד (לפחות הרעיון שלי למעלה של להחליף כל שלושה חודשים, או להחליף פעם אחת למעבד אחר).

אני ימחיש את המחיר קצת יותר, כשהQ6600 היה עולה 5000 שקל בחוץ, הוא יכל להביא אותו ב2000 שקל בערך.

היום אני לא יודע כמה הוא עולה אצלם בתוכנית, בדרך כלל זה נע בין 40-60 אחוז מהמחיר בשוק אני חושב.[br]פורסם בתאריך: 24.09.2007 בשעה 16:46:04

זה רק אני או שפותח התראד אומר שהוא לא יכול להריץ משחקים בגלל הSM3?

מעבד לא יפתור את הבעיה...כרטיס מסך כן

בנוגע למעבד

תלוי כמה המחירים נמוכים אם אתה יכול להשיג את הQ ב500 שח ~ קפוץ עליו

אני יודע, אבל אני רוצה כבר להחליף את כל המחשב כחבילה, גם המסך כבר לא ממש מספק במשחקים וסרטים (17" כולה), הזכרון מעט מדי, מה גם שהמשפחה שלי תשמח מאוד אם יהיה להם עוד מחשב פנוי.

פורסם

במחיר כזה אני לא חושב שאתה צריך לחכות בגלל המעבד עצמו

כי אתה תיקנה תQ6600 בפחות מי אלף שקל

אם כבר כרטיסי המסך זה הבעיה מבחינתך

לצערי לי יש בעיה גם במעבדים וגם בכרטיסים

כי אני קונה במחיר מלא

פורסם
  • מחבר

מה צפוי לצאת בחלון של עד ה3 חודשים הבאים ששווה לדחות את הקנייה בשבילו? מבחינת כרטיסי מסך אני מדבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים