עבור לתוכן

נייד, יד שנייה - עד 3300. צריך עזרה בהתלבטות בין 2 דגמים

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות מחשב נייד (אני חייב מחשב נייד כי רוב השבוע אני מחוץ לבית) בתחום מחירים של עד 3300

לא אכפת לי שיהיה יד שנייה (אין לי כסף מיותר) ולכן מצאתי מחשבים ממש טובים בתחום הזה

השימוש העיקרי של המחשב יהיה אופיס ואינטרנט ולכן אני לא רוצה להשקיע בו יותר מידי

אבל אני גם משחק הרבה והייתי רוצה לשחק עליו גם משחקים יחסית חדשים (יחסית) כמו C&C3 - Tiberium War או Rise of Legends וכדו'

מצאתי בינתיים 2 הצעות ואני מתלבט מה לקחת (אם למישהו יש הצעה אחרת אשמח לשמוע):

מחיר:3000

Dell Inspiron E1505 DualCore 1.83Ghz

, ATI RADEON X1400 256 MB

, CD-DVD WRITER Double Layer

, Hard Disk 120 Gb, 1Gb RAM,

מחיר: 3100

מחשב נייד חדש בקופסה עם אחריות, Lenovo 3000 N100.

דגם TY05GIZ

ליבה כפולה 1.6 מסך 15.4 רחב זכרון 512 דיסק 80 צורב DVD

מעבד גרפי Geforce Go 7300

WiFi 802.11a/b/g Bluetooth קורא כרטיסי פלאש מובנה. מצלמת אינטרנט

XP Home (מקורי)

למה כדאי לשים לב בקניית המחשב החדש?

בעיקר בתחום המעבד והכרטיס מסך

שאלה שנייה:

תמיד אפשר לבדוק את החומרה שיש במחשב דרך מנהל ההתקנים נכון (וככה אי אפשר לעבוד עלי אם החליפו את החלקים המקוריים) ?

מה כדאי?

אשמח לקבל כל תגובה, טיפ, הארה, הערה וכו

זה פעם ראשונה שאני קונה מחשב נייד.... :s05: :s05:

תודה מראש על העזרה...

דודו

פורסם

יותר ממומלץ לעשות את הבדיקות האלו :

בדיקת זכרון:

http://www.memtest.org/

תעשה בדיקה ל חצי שעה שעה לפחות

בדיקת מאמץ :

http://www.iopanel.net/forum/downloads.php?do=file&id=6

תעשה בדיקת large לחצי שעה שעה לפחות .

בדיקת הרדיסק

http://www.seagate.com/www/en-us/support/downloads/seatools

אם עבר בהצלחה את שלושתם הנייד תקין .

עכשיו בקשר להצעות , תביא לי בדיוק את דגם המעבד , זה לא מספיק להגיד ליבה כפולה .

יש core dou ויש core 2dou ויש כפולי ליבה של amd

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על התגובה המועילה,

אך איני מכיר את הבדיקות האלה אתה יכול להסביר לי בכמה מילים מה הן עושות ואיך משתמשים בהן?

המחשבים אינם אצלי ולכן איני יכול לבדוק אותם כרגע אלא רק ברגע הקנייה כשאני יפגוש את המוכר (ולכן אני גם מעדיף שהבדיקות יהיו קצרות אבל אם צריך ברור שעדיף לבדוק)

בכל אופן בדקתי את הקישורים שננת ויש לי עוד 2 שאלות:

1. הבדיקת זיכרון ראשי באה ב3 גרסאות -

א.pre-build bootable ISO

ב. bootable binary

ג.installable package for creating a bootable floppy

איזה להוריד?

2.הבדיקת הרדיסק באה בשני גרסאות - (אני לא מבין טוב אנגלית אז העתקתי את המידע כמו שהוא)

SeaTools for DOS

SeaTools for DOS has replaced SeaTools Desktop and PowerMax. SeaTools for DOS can test Seagate or Maxtor Parallel ATA (PATA and IDE) and Serial ATA (SATA) interface disc drives. Because the software boots to its own operating system you can test your drive regardless of the OS installed on it. You can even test a new or completely blank drive. SeaTools for DOS will instruct the drive to run its built in Drive Self Test (DST) and give either a pass or fail status. If you are troubleshooting your disc drive and the DST passes, then you have a good drive!

SeaTools for Windows

SeaTools for Windows has replaced SeaTools Online and PowerMax. SeaTools for Windows is a comprehensive, easy-to-use diagnostic tool that helps you quickly determine the condition of the disc drive in your external hard drive, desktop or notebook computer. It includes several tests that will examine the physical media on your Seagate or Maxtor disc drive and any other non-Seagate disc drive.

SeaTools for Windows tests USB, 1394, ATA (PATA/IDE), SATA and SCSI drives. It installs onto your system. SeaTools for Windows is completely data safe.

Note: OneTouch drive users should use the diagnostic feature built into the OneTouch Manager.

תודה רבה על העזרה, את המעבדים אני יבדוק מחר ואני יגיב שוב כי כבר מאוחר להתקשר לבדוק עכשיו

פורסם

memtest תוריד את הקובץ שצירפתי תפתח אותו

ותצרוב לדיסק ( burn image to disk) על ידי תוכנת נירו http://www.nero.com/nero7/eng/nero7-demo.php

את הבדיקה עושים ככה

עושים restart ונותנים למחשב לעלות מהדיסק שצרבת .

בדיקת ההרדיסק תוריד את זה SeaTools for Windows

[attachment deleted by admin]

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים