עבור לתוכן

קירור רדיאטור במערכת קירור מים

Featured Replies

פורסם

חשבתי על בעיות הקירור שיש, אקטיבי ופסיבי ועלה לי הרעיון הבא ואשמח לשמוע דעות בנושא:

הרדיאטור של קירור המים הוא למעשה מערכת סגורה פרט לצינורות המחוברים אליה ונועד לייצר שטח פנים גדול ככל האפשר לקירור הנוזל שזורם במערכת. מאחר ועיקר הדאגה בקירור מים הוא דליפה, הרי שהרדיאטורים בנויים למנוע זאת ואם הם אטומים למים בתוך המערכת, הם אטומים למים מחוץ למערכת ולכן - אם מים עדיפים בפינוי חום, למה לא להשתמש במים לקירור הרדיאטור?

למשל: אפשר להכניס את הרדיאטור לצידנית גדולה ככל שאפשר/ככל שנסבל מבחינת המשתמש מבחינת מקום (יכולה להיות גם צידנית אקטיבית עם קירור טרמו אלקטרי), למלא את הצידנית במים קרים שיכסה את הרדיאטור וכאופציה להוסיף קרח:

11.jpg

דוגמאות לצידניות גדולות יותר:

http://www.gagon.org/fff/shopdisplaycategories.asp?id=394&cat=%F6%E9%E3%F0%E9%E5%FA

כל מה שצריך זה לקדוח שני חורים מתאימים להעברת צינורות המים וזהו - מערכת המים הסגורה המשמשת לקירור המחשב מקוררת בעצמה ביעילות גדולה יותר ממאווררים.

ככה מרחיקים את מחליף החום מהמחשב וככל שהצידנית גדולה יותר, היעילות שלה גדולה יותר.

אפשרות נוספת, היא הכנסת מאגר המים עם פתח עליון מעל פני המים בצידנית. זה יאפשר קירור יעיל יותר של המים במערכת קירור המחשב.

רעיון נוסף הוא להשתמש במאוורר ביתי רגיל שיעיף רוח על פני המים בצידנית ונידוף המים (העיקרון לפיו פועלים מצננים) יקרר אותם - לזה רצוי צידנית שטוחה ככל האפשר (נמוכה אבל רחבה וארוכה). בחדר ממוזג, הנטייה של האוויר להתייבש ולכן המאוורר יקרר את המים מצד אחד ויוסיף לחות לאוויר שישפר את איכות האוויר - שתי ציפורים במכה.

צידנית כמו זו בתמונה עולה 240 שקל. מאוורר ביתי גדול (30 ס"מ קוטר) עולה כ- 200 שקל. בסך הכל, יותר אמין ובטוח מקירור TEC, זול משמעותית מקירור אקטיבי וקירור יעיל יותר של הרדיאטור מאשר מאוורר.

פורסם

רעיון נחמד אני חושב שכבר העלו אותו אבל לדעתי אם באמת מיישמים דבר כזב אז להשים צידנית שמיתקקרת אוטומטית כלומר שיש לה יכולת להשאיר את המים קרים תמיד כי אחרי זה המים פשוט יתחממו לאט לאט ואז יהיו בטמפרטורת החדר ואז לא יוצא שום דבר מזה

פורסם
  • מחבר

אני בטוח שכבר עלו על זה, רק לא ראיתי מישהו שפירסם מערכת עובדת כזאת ואיך הביצועים שלה. אני אמשיך לחפש ואם אמצא, אשים פה את הקישור. לדעתי מאוורר שיעיף אוויר מהצד על פני המים ישיג תוצאה טובה בקירור אבל קשה לי לחשב עד כמה טוב זה יקרר את המים.

תוספת: הדבר הכי קרוב שמצאתי:

final_open.jpg

רק שהוא מסתמך על האוויר הקר בתוך המקרר במקום על קירור מים ע"י קירור במים קרים. אם הוא היה טובל את סלילי הנחושת בתוך מיכלי מים, הוא היה מקבל תוצאות טובות יותר לדעתי. בכל מקרה, ביצוע יפה ומקצועי.

המאמר על הבנייה למי שמעונין:

http://www.overclockers.com/tips798/index.asp

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים