עבור לתוכן

בעיה עם צורב חדש שקניתי, חייב עזרה דחוף

Featured Replies

פורסם

שלום

קניתי צורב חדש LG H62N SATA

עכשיו חיברתי אותו ללוח לחיבור הSATA איפה שרשום PRI SATA

הלוח שלי הוא Asus K8V-SE Deluxe

עכשיו הצורב בכלל לא נקלט במערכת, הוא אפילו לא נפתח(אין מתח)

ליד החיבור של הSATA בצורב יש חיבור שאין לי מושג מהו, יכולת שזהו חיבור מתח לספק?

הכונן קשיח שלי מחובר בחיבור SATA בודד, לידו למטה נמצאים עוד שניים אחרים,PRI SATA ,SEC SATA

יכול להיות שאני צריך להחליף בין החיבורים? יכול להיות שבכלל הצורב לא נתמך בלוח שלי?

חייב תשובה דחוף, תודה מראש!.

פורסם

לכל צורה מתחברים 2 כבלים. כבל נתונים (SATA או PATA) וכבל חשמל שמגיע מהספק כוח.

תבדוק את הכבלים שמגיעים מהספק כוח, אם יש שם משהו מתאים לחיבור לצורב (כבל מולקס, או כבל STAT חשמל)

פורסם

הלוח שלך מבוסס VIA VT8237 בדומה ללוח שלי , אלה גשרים שהחיבורי SATA שלהם לא ממש מודרניים (בדומה ללוח שלי) לכן גם אחרי שתוודא ששני הכבלים

מחוברים היטב בין הצורב ללוח אם (נתונים+מתח) יש סיכוי טוב מאוד שהלוח לא יזהה את הצורב.

נ.ב עלה לי רעיון אחר : יש ללוח הזה לפי האתר של אסוס בקר SATA של Promise תנסה לחבר את הצורב לחיבורים שלו.

פורסם

לא חיברת את החשמל...

חיבור אחד של סטה ללוח וחיבור אחד של חשמל מהספק כנראה בתצורה של סטה

תראה את הציור:

sata2.jpg

בהצלחה

:xyxthumbs:

פורסם

אני באמת מסתקרן אם זאת רק בעיית חוסר חיבור מתח , כי תכננתי על צורב כזה למחשב שלי אבל דיי התבאסתי אחרי שגיליתי שיש סיכוי טוב שהוא בכלל

לא יזוהה אצלי .

tomerco תחזור עם תגובות בבקשה .

פורסם
  • מחבר

הלוח שלך מבוסס VIA VT8237 בדומה ללוח שלי , אלה גשרים שהחיבורי SATA שלהם לא ממש מודרניים (בדומה ללוח שלי) לכן גם אחרי שתוודא ששני הכבלים

מחוברים היטב בין הצורב ללוח אם (נתונים+מתח) יש סיכוי טוב מאוד שהלוח לא יזהה את הצורב.

נ.ב עלה לי רעיון אחר : יש ללוח הזה לפי האתר של אסוס בקר SATA של Promise תנסה לחבר את הצורב לחיבורים שלו.

אוקיי אז לפני שאני מפרק את המחשב שלי ומחבר את הצורב לכבל מתח יש לי כמה שאלות ומענות:

1) הלוח שלי מבוסס VIA K8T800, עכשיו הסיכויים שהוא יקרא אותו יותר טובים?

עריכה: הנה מה שרשום על חיבורי SATA בלוח האם שלי:

Dual SATA RAID :

The Promise 20378 RAID controller incorporated two Serial ATA and one parallel connectors with RAID 0, RAID 1 and RAID 0+1 functions while the VT8237 RAID controller provides another two Serial ATA connectors for RAID 0 and RAID 1 functions. The K8V SE Deluxe is the ideal solution to enhance hard disk performance and data backup protection without the cost of add-on cards.

2)איפה בידיוק נמצא הבקר SATA של Promise בלוח שלי?

3) האם הכבל מתח מהספק הוא אותו כבל מתח שמתחבר לצורבי IDE ? כי לפי מה שאני זוכר(עוד לא פירקתי את המחשב) יש לי יציאה של חיבור SATA מאחורי הצורב בידיוק כמו שיש לי בכונן הקשיח ויש לי עוד יציאה אחרת שעוד לא יצא לי להתקל בא(היא חייבת להיות המתח),עוד משהו-אם יש חיבור מתח מיוחד להתקני SATA ואין לי אותו, האם אני יכול לקנות מגשר שיתחבר לחיבור מתח רגיל ובסופו של הכבל תיהיה יציאה של כבל מתח SATA?

4)הנה תמונה של הלוח שלי שמסבירה איפה חיברתי את הצורב ואיפה את הארד דיסק, יכול להיות שאם אני יחליף במיקום שלהם בלוח הוא יזהה אותו?(על אף שלא חיברתי כבל מתח עדיין לצורב), כמו שאתם יכולים לראות סימנתי איפה חיבורי הSATA

mbk8vsedeluxehg2.jpg

פורסם

לפי מה שאתה אומר בכלל לא חיברת את כבל המתח לצורב.

אז תחבר את הכבל מהספק לחיבור שבצורב, ואם אין לך אחד שמתאים תקנה מתאם כזה שאמור לעלות בסביבות ה 5-10 שקל :

sata%20pwr.jpg

פורסם
  • מחבר

לפי מה שאתה אומר בכלל לא חיברת את כבל המתח לצורב.

אז תחבר את הכבל מהספק לחיבור שבצורב, ואם אין לך אחד שמתאים תקנה מתאם כזה שאמור לעלות בסביבות ה 5-10 שקל :

sata%20pwr.jpg

תודה רבה בידיוק עכשיו חזרתי הביתה וראיתי שיש לי מתאם כזה, Asus הביאו אותו עם הלוח..

השאלה שלי איפה בידיוק לחבר אותו לבקרי הpromise?

פורסם

ממש לא (כי זה גם לא יתאים) פשוט תחבר את חיבור המולקס-זכר שבמתאם לחיבור המולקס-נקבה באחד הכבלים שיוצאים מהספק.

פשוט מזה לא יכול להיות :P

פורסם
  • מחבר

עידכונים:

טוב אני שמח לבשר לכל מי שקנה מחשב בעל חיבור SATA ישן כמו בלוח שלי, ישמח לדעת(לפחות באותה סדרה של לוחות כמו שלי)

שהצורב החדש LG H62N SATA עובד לי, המחשב זיהה אותו גם במערכת ההפעלה וגם בBOOT.

אני יכול רק לומר שחיברתי אותו ביציאה ה2 ליד היציאת SATA הראשונה (אתם יכולים לראות בתמונה למעלה מסומן באדום)

ואין לי מושג אם זה הPromise או היציאה שבאה עם הלוח שלי (Asus K8V-SE Deluxe)

את זה אתם יכולים להגיד לי ואז תדעו אם למי שקיים צ'יפסט של Promise על הלוח יכול להתקין את הצורבים החדשים ביותר שיש בשוק!.

פורסם

לא הייתה כל כך סיבה שלא...

אם יש לך סטה על הלוח למה שהוא לא יזהה אותו?

לא הייתה דאגה מלכתחילה...

הדאגה היחידה הייתה איך להראות לך לחבר אותו... :lol:

שמח שאתה מרוצה!

פורסם

יש מצב שאתה מחבר אותו לסט השני של החיבורים (המסומן בכחול ליד הדיסק הקשיח) כדי לראות אם זה גם עובד.

אני אשמח לדעת

תודה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים