עבור לתוכן

הגדרת ראוטר Linksys BEFW11S4 ל012 החצופים

Featured Replies

פורסם

אז ככה הולך סיפורנו להיום.. עד היום הייתי על ראוטר של edimax חמוד כזה.. קומפקטי עד שהוא התחיל לקרטע.. אף אתר לא עבד לי חוץ מגוגל ועוד כמה.. אז החלטתי שהגיע הזמן להחליף אותו, אז עברתי לראוטר של LinkSys - BEFW11S4 שהוא כזה חצי אלחוטי משו טוב...

ניסיתי עכשיו להגדיר אותו שיתחבר ל012 (כבלים).. אבל לא כל כך הצלחתי.. התקשרתי ל012.. והחצופים רוצים 59 שקל בשביל הדרכה חד פעמית!!!!!!!!!!! איפה הבושה?????????!??!?

ועוד הבחורצ'יק החצוף שם אמר לי שבדכ הlinksys לא כל כך תומך בהתקשרות רגילה למודם אז צריך התחברות מיוחדת.. קיצר זימבר בשכל...

לכן אני פונה אליכם לעזרה.. איך אני מגדיר את הראוטר שיתחבר לאינרנט? ואי.פי סטאטי לא בא בחשבון!

תודה מראש.[br]פורסם בתאריך: 17.09.2007 בשעה 00:15:03

חברה.. אני גאה להגיד שז :bash: תי תאמא של 012 :]

תודות לטופיק הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=222658.msg1954157#msg1954157

:]

נראה לי שעכשיו הבעיה שהאינטרנט לא ממש יציב.. :|

למישהו יש פתרון אחר?

פורסם

נראה לי שעכשיו הבעיה שהאינטרנט לא ממש יציב.. :|

איך אתה מגדיר "לא יציב"

האם הכוונה שהוא מתנתק מדי פעם ?

אני מניח שאתה מחובר ב PPTP, ואם כן, אז אתה זקוק ל IP סטטי, (הוא לא בדיוק סטטי, פשוט עם LEASE ארוך מה- DHCP)

ברשת הפנימית של הכבלים

זה לא אומר שיהיה לך IP אינטרנטי קבוע (אם אתה דואג לזה מבחינת כל האתרים דוגמת RAPIDSHARE וכו')

זה מדבר על IP ברשת הפנימית של הכבלים, וזה לא אומר שום דבר מבחינת ה IP האינטרנטי שלך.

בשביל IP "סטטי" שכזה בכבלים אתה צריך לדבר עם הספקית שלך שיבקשו לך כזה מהכבלים (וזה לא עולה כסף)

פורסם
  • מחבר

רגע רגע רגע לא הבנתי כלום..

א. אני מחובר ב L2PT.. לא כי יש לי העדפה או משהו בסגנון.. פשוט כי ניסיתי הכל.. ורק זה עבד..

ב. מה הכוונה בסטטי? בכל המחשבים בבית יש אי.פי פנימי סטטי לכולם (100-103....192)

לגבי הרשת הפנימית של הכבלים.. בתור IP Adress של ספקית אינטרנט בראוטר לקחתי את: 212.199.170.59

אני צריך לבקש איפי קבוע כזה מהספקית?!

אה ולא יציב מבחינה של שניה הוא מחובר.. שניה אחרת לא.. אבל עכשיו שעשיתי ריסט לראוטר + מודם זה נראה די יציב.. הקטע הוא שכשאני בודק בסטטוס.. הוא אומר שהוא מנותק, אבל נותן כתובת איפי..

עוד שאלונת.. מה עם MTU? לא כל כך מבין מה זה.. אבל כדאי לאפשר את זה? אם כן, תחת איזה ערך?

פורסם

זה שאתה לא יודע להגדיר ראוטר לא אומר ש-012 צריכים לעשות את זה בשבילך.

לגבי הרשת הפנימית של הכבלים.. בתור IP Adress של ספקית אינטרנט בראוטר לקחתי את: 212.199.170.59

אתה יודע מה זו הכתובת הזו בכלל? יכול להיות של-012 יש שרתים נפרדים ל-PPTP ו-L2TP (אני יודע שבברק זה ככה), אז מן הסתם "רק L2TP יעבוד" - אתה מגדיר לו את הכתובת של ה-L2TP !

פורסם
  • מחבר

מה ההבדל בין התחברות דרך ראוטר לבין התחברות דרך חייגן במחשב?! מבחינתם לא צריך להיות שום הבדל.. אם להסביר איך לעשות חייגן מסכן הם יכולים בקלות.. אז מה מונע מהם להסביר איך להגדיר חיגן דרך ראוטר?! ולגבות 59 שקל בשביל הסבר קצר זה שערוריה!!!

אבל לא נדבר על זה עכשיו.. אם היית מסתכל קצת למעלה היית רואה שלקחתי את הכתובת מהטופיק הזה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=222658.msg1951272#msg1951272

פורסם

כי כשאתה מגדיר ללקוח חייגן במחשב אתה יודע שהמחשב הזה מתחבר ישירות לאינטרנט וזהו. כשאתה מגדיר חייגן בראוטר, אלוהים יודע מה עוד יש לבן אדם ברשת וגם אם הראוטר יתחבר ואחד המחשבים לא יגלוש, הוא תמיד יאשים את הספקית.

אז 012 החליטו שהם לא תומכים בראוטרים בחינם, זכותם. נטוויז'ן/ברק כן תומכים.

כן, ראיתי את הטופיק. לקחת את הכתובת של שרת ה-L2TP, אז מן הסתם הראוטר לא יוכל להתחבר אלא אם כן תגדיר לו שהחיבור הוא L2TP.

תנסה לשנות את תצורת החיבור ל-PPTP, עם הכתובת של השרת המתאים (212.199.26.28).

פורסם

012 קיבלו המון החלטות גרועות בזמן האחרון, וזו אחת מהן.

עם זאת, אני מסכים חלקית עם MINIMIZER - כשאתה מגדיר חייגן במחשב, אתה מגדיר חייגן סטנדרטי של WINDOWS, או משתמש בתוכנה של הספק עצמו, שאותה הם מכירים היטב.

כשאתה מגדיר נתב, מעבר לעובדה, שצריך גם להגדיר כל מחשב נכון, יש גם עניין של ריבוי נתבים, ולכל נתב ממשק שונה, וההגדרות ממוקמות במקום שונה, בנוסף נתבים רבים לא תומכים בצורה מושלמת ב-PPTP/L2TP בישראל. אי אפשר לצפות מכל תומך של כל ספק שיכיר את כל הנתבים והשגעונות שלהם.

מה שכן, הניסיון לבקש כסף על זה נראה לי גועלי. עדיף להגיד "לא תומכים" וזהו, אלא אם כן הם באמת מתחייבים תמורת הסכום הזה לפתור לך את כל בעיות החיבור (כולל לשלוח תומך מומחה אליך הביתה אם צריך) ולא סתם לחייב את הלקוח כדי שאיזשהו צוציק יגיד לו "תגדיר את הנתב שיעבוד ב-L2TP ותרשום את ה-IP הזה והזה בשדה ההוא וההוא". כזו תמיכה (שד"א תספיק במקרים רבים) צריך לתת בחינם, וזה בדיוק מה שרוב הספקים (כולל 012 עד לאחרונה) היו עושים.

פורסם
  • מחבר

טוב תקשיבו אני משתגע.. אחרי שאני עושה ריסט לראוטר.. הוא מצליח להתחבר לאיזה כמה זמן.. ואז מתנתק.. :| ואי אפשר להתחבר עוד פעם..

טוב דיברתי שוב עם 012.. הם שולחים להוט איזה קבצים משו כזה ואז אני הופך ללקוח ללא חיגן..

הבחורצ'יק אמר שאני פשוט מחבר את הראוטר והאינטרנט פשוט אמור לעבוד.. זה נכון? או שבכל זאת אני אמור לעשות משהו..?

פורסם

אתה אמור להגדיר את הנתב שיתחבר לאינטרנט ב-DYNAMIC IP (או DHCP).

פורסם
  • מחבר

טוב.. הם הביאו לי ללא חיגן.. ושמתי בראוטר

Internet Connection Type - Obtain an IP automatically

ובנתיים זה עובד.. רק נקווה שאייפי ישתנה מידי זמן :P

עוד שאלה.. ב-status הוא מראה שדרך ההתחברות היא DHCP, ויש שם שתי לחצנים: DHCP Renew \ DHCP Release מה אלה עושים ?:]

פורסם

ובנתיים זה עובד.. רק נקווה שאייפי ישתנה מידי זמן :P

הוא לא ישתנה.

עוד שאלה.. ב-status הוא מראה שדרך ההתחברות היא DHCP, ויש שם שתי לחצנים: DHCP Renew \ DHCP Release מה אלה עושים ?:]

משחררים את ה-IP ומבקשים חדש. יכול להיות שכך הוא ישתנה (אבל לא בטוח).
פורסם
  • מחבר

הוא לא ישתנה?

עשיתי release ו renew ואכן הוא לא השתנה..

השאלה היא כשאני יכבה את המודם וידליק אותו מחדש אם הוא עדיין לא ישתנה?!

כי זה ממש לא מה שרציתי.. רציתי לקבל איפי קבוע למודם של הכבלים.. ואז להתחבר דרך PPTP כמו שאתה מחבר את המודם למחשב ישירות.. ואז הוא מקבל איפי לזמן מסוים (lease) אז רציתי אחד קבוע.. לא רציתי שהאיפי של האינטרנט יהיה קבוע..

Kidney_stonE, יש לך פתרון בשבילי?

פורסם

השאלה היא כשאני יכבה את המודם וידליק אותו מחדש אם הוא עדיין לא ישתנה?!

אם תכבה אותו ליומיים, כנראה כן ישתנה.

אם תשנה את ה-MAC של הנתב הוא גם ישתנה (כנראה). אם הנתב נותן אופציה כזו.

פורסם
  • מחבר

MAC Clone Service?

בכל מקרה, אני לא יכול פשוט לבקש מ012 או מהוט כתובת לPPTP ?

פורסם
  • מחבר

בעע אכן האיפי קבוע.. ויש גם די הרבה ניתוקים.. מה אפשר לעשות בנידון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים