עבור לתוכן

עזרה בבחירת מחשב

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אשמח לקבל עזרה לגבי בחירת מחשב נייד

אני מתלבטת בין מספר חברות ומספר דגמים. התקציב שלי נע בערך 8000 שח אבל יכול גם להגיע לסכום יותר גבוה (גמיש).

אני מעוניינת במחשב שישימש אותי לצורך עבודה משרדית (לא בבית) עם תוכנות לא כבדות יתר על המידה, לא לצורך משחקים ולא לסרטים.המחשב אמור לתת תמורה טובה בדומה למחשב שולחני רגיל.

לכן חשבתי על מסך שבסביבות 15-14 אינץ' עם עדיפות על 15.

השאלות שלי הן:

האם בחירה של מסך רחב טובה גם במקרה שלי לעבודה על מחשב? אני לא יודעת אם לראות במסך רחב יתרון או חסרון אם איני רואה במחשב זה סרטים כפי שציינתי?

כמו כן הניסיון שלי עם מסכים מבריקים (מחשב של לנובו c100) עד עכשיו דווקא גרם לי להרתע מהם. בגלל ההשתקפות שקיימת במיוחד במקומות מוארים.האם זה משהו שמשותף לכל המחשבים עם מסכים מבריקים? או שאולי יש שוני בין הדגמים ויש מסכים מבריקים איכותיים יותר?

הדגמים שראיתי:

LG M1-KB77E עצם היותו מגיע עם מסך מאט ולא רחב של 15 אינץ' משך את ליבי(רזולוציה של 1400על 1050)

מעבד intel T5600 core2 duo 1.83GHz

זיכרון 1G

כרטיס מסך Nvidia GeForce Go 7400, זיכרון חומרה 128MB

עולה 1517 דולר

מה דעתכם עליו? לא ראיתי עליו שום תגובה?

T61 של לנובו

מעבד מרכזי Intel Core 2 Duo T7100 (1.83GHz) מעבד כפול ליבה

אפיק תעבורה קדמי (Front Side Bus) במהירות של 800MHz

זיכרון L2 Cache בקיבול של 2MB לכל ליבה

זיכרון2 DDR PC2-5300של 1024MB

דיסק קשיח בקיבול 120GB 5400RPM SATA

ועכשיו המסך: צג מובנה 15.4 TFTברזולוציה של 1280X800 Widescreen

או צג מובנה 14 TFTברזולוציה של 1024X768

המחיר די דומה בין שניהם

חוץ מזה יש את הדגמים של DELL מסדרת latitude

d520 , d630

או אינספירון

המסכים פה חלקם רחבים

מה עדיף? בבקשה תעזרו לי

פורסם

מסך רחב לכשעצמו הוא לא יתרון ולא חיסרון. אבל:

1) בד"כ במסכים רחבים הרזולוציה תהיה גבוהה יותר - אפשר לראות יותר, אבל הכל קטן יותר. טוב או רע? תלוי במשתמש.

2) מסכים רחבים לעומת רגילים באותו הגודל תופסים יותר מקום אופקי, מה שגורם למחשב להיות טיפה יותר מגושם, אבל פחות מקום אנכי, דבר שהופך אותו ליותר קומפקטי כשעובדים איתו על הברכיים, באוטובוס, במטוס וכו'.

3) גם אני לא חסיד של מסכים מבריקים. בכולם תהיה השתקפות במידה זו או אחרת. לעבודה פרופר (לא סרטים ומשחקים) עדיף מסך מאט.

ד.א. למה ההעדפה ל-15"? למרות שההבדל במשקל בין 15" ל-14" זניח ברוב המקרים, ההבדל בגודל הוא קטן אבל מורגש, אם רוצים להסתובב עם המחשב ולעבוד איתו "בדרכים".

לסיכום, נראה לי שיש לך תקציב די גבוה, על כן הייתי ממליץ על מחשב מסדרה עסקית רצינית, כמו ה-THINKPAD, כמו ה-LATITUDE של DELL, ולא להסתכל על הצעצועים למיניהם (INSPIRON, LENOVO C100, LG וכו').

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים