עבור לתוכן

האם משחקים שנותנים לבחור בין טוב לרע באמת נותנים 2 עלילות שונות?

Featured Replies

פורסם

התחלתי לשחק Star Wars Knights of the Old Republic בפעם השניה

אחרי שלפני כמה שנים הקפדתי לבחור דברים טובים

בנתיים הגעתי לכוכב הראשון

ובחרתי רק דברים רעים

עד עכשיו זה לא שינה כלום במשחק

אולי יהיו שינוים קטנים אולי יהיה סוף שונה

אבל חוץ מיזה הבחירות עד עכשיו היו בולשיט

בקיצור אני לא חושב שרוב המשחקים האלו באמת מאפשרים 2 עלילות וחבל

לדעתי היו יכולים לעשות כמו בסדרת CNC שיהיו 2 או 3 עלילות לפי הצד שבוחרים וזהו

פורסם

רק 2 עלילות שמפרידות בין טוב/רע זה עלוב, כי זה עדיין 2 סקריפטים קבועים מראש.. (ע"ע C&C)

קח משחק כמו LBA/LBA2.. שבו אתה חופשי לעשות מה שבא לך, באיזה סדר שבא לך, והעלילה מתפתחת בהתאם לבחירות שאתה עושה.. זה טוב!

או אפילו Black&White... זה אומנם לא ממש משנה את העלילה עצמה, וזה רק בחירות של טוב/רע, אבל זה לא "טוב עושה X ורע עושה Y" אלא יש גם הרבה שלבי-ביניים, שנותנים למשחק אופי שונה בהתאם לבחירות שלך..

פורסם

Dues Ex.

פורסם
  • מחבר

את Black&White לא ניסיתי תאמת

LBA/LBA2 זה קיצור של מה?

פורסם

Dues ex משחק שמשנה לחלוטין את העלילה בהתאם להחלטות שלך.

הכי חכם זה משחקים שמנסים לשנות עולם בצורה דינאמית בהתאם להחלטות שלך...

ניסיון לזה היה ב-Oblivion, אם כי יש להם עוד על מה לעבוד.

יש את Bioshock שההחלטות שלך משפיעות על התפתחות הדמות שלך ועל סיום המשחק, אם כי זה משהו לא רציני.

בSTALKER ההחלטות שלך משנות את סיום המשחק

בB&W כל אופי המשחק משתנה בהתאם להחלטות שלך

בKOTOR אף פעם לא שיחקתי, לא יודע איך זה.

פורסם

LBA/LBA2 זה קיצור של מה?

Little Big Adventure, אבל זה לא רלוונטי בשבילך כי מדובר על משחקים משנת 1994 ו-1997 (שני המשחקים הטובים ביותר שיצאו אי פעם בהיסטורית משחקי המחשב) כך שלא נראה לי שאתה כבר תשחק בהם...

פורסם

עם כל הכבוד,

התואר הזה שייך לPac-man.

פורסם
  • מחבר

Dues ex משחק שמשנה לחלוטין את העלילה בהתאם להחלטות שלך.

הכי חכם זה משחקים שמנסים לשנות עולם בצורה דינאמית בהתאם להחלטות שלך...

ניסיון לזה היה ב-Oblivion, אם כי יש להם עוד על מה לעבוד.

יש את Bioshock שההחלטות שלך משפיעות על התפתחות הדמות שלך ועל סיום המשחק, אם כי זה משהו לא רציני.

בSTALKER ההחלטות שלך משנות את סיום המשחק

בB&W כל אופי המשחק משתנה בהתאם להחלטות שלך

בKOTOR אף פעם לא שיחקתי, לא יודע איך זה.

התפתחות הדמות שונה וסיומים שונים זה בולשיט

אם אתה אומר שאופי המשחק משתנה זה כבר טוב

אבל אני לדוגמה רוצה להיות סית בStar Wars Knights of the Old Republic

אבל לפחות לפי ההתחלה ניראה שאני הולך להיות גדאי אם כוחות של סית וזה שטויות

פורסם

קח משחק כמו LBA/LBA2.. שבו אתה חופשי לעשות מה שבא לך, באיזה סדר שבא לך, והעלילה מתפתחת בהתאם לבחירות שאתה עושה.. זה טוב!

עם כל הכבוד ל-LBA (ויש כבוד), העלילה שם מתפתחת בכיוון אחד בלבד. אמנם אופן הביצוע של המשימות במשחק הוא מאוד חופשי, אבל בסופו של דבר אין לך בחירה איזה משימות לבצע...

פורסם

Dues ex יהיה כמעט זהה לחלוטין לא משנה מה הבחירות שלך. אתה פשוט בוחר איזה מהמשימות לעשות בשלב האחרון בשביל כל סוף.

בקוטור גם הקביעה איזה סוף תקבל מתרחשת סמוך לסוף (למרות שממש קשה לסיים את המשחק אם החלפת צדדים שניה לפני הסוף). חוץ מזה, דווקא יש השפעות, בעיקר על אופי וצורות המשימות שתקבל (יותר בהמשך המשחק מן הסתם) וגם על מי שיצטרף אליך ואיך.

בגדול אני לא מכיר אף משחק שהבחירה שלך בין טוב לרע היא עמוקה וממש מכה גלים בעולם.

פורסם
  • מחבר

זה הבעיה במקרה כזה לדעתי עדיף שיהיו עלילות נפרדות

כמו בCNC לדוגמה

אתה בוחר צד וזהו

פורסם

יש את FABLE אם אני זוכר נכון של מיקרוסופט. ששם הדמות משתנה לפי בחירה בין טוב לרע סיימתי אותו ברע ובטוב.

וגם ב OVERLORD יש בחירה בין טוב לרע שיחקתי בנתיים רק על טוב אבל הייתה בחירה בין אישה טובה או רעה בשלב מסויים במישחק.

פורסם

עם כל הכבוד ל-LBA (ויש כבוד), העלילה שם מתפתחת בכיוון אחד בלבד. אמנם אופן הביצוע של המשימות במשחק הוא מאוד חופשי, אבל בסופו של דבר אין לך בחירה איזה משימות לבצע...

אתה צודק שהכיוון הכללי קבוע, אבל כמעט כל מה שבאמצע בין ההתחלה לסוף נתון להחלטת השחקן.. וזה מה שאהבתי בו, ושנותן לך תחושה של "תעשה מה שבא לך".

אם אני משווה את זה למשל לרוב משחקי ה-FPS שבהם אתה יכול ללחוץ על החץ של "קדימה" וכל עוד מפלצות לא יהרגו אותך אתה תגיע לסוף השלב/משחק - יש פה הבדל עצום.. אתה לא מרגיש כבול למסלול מתוכנן מראש, שבמקרה הכי טוב איזה מישהו החליט שתוכל להגיע לבית X דרך הכביש הראשי, או אם תרצה גם דרך חור בקיר של הבית ליד...

פורסם

קיימים משחקים כאלה, שבהם יש לך את החופש לבצע את המשימות והעולם "פתוח" (כמובן ביחס לFPS וכד'). אבל גם בהם זה רק הדרך שבה תעשה את המשימה, לא על השלכות המשימה בעולם. בחרת להרוג את החטופים עם החוטפים? אין השפעה. בחרת לתרום את האוצר שגנבת לעניים במקום לשמור לעצמך? אין השפעה.

פורסם

מה עם : Vampire: bloodlines

שמה יש 7 גזעים אם אני לא טועה...

אומנם לכל הגזעים עלילה זהה אבל יש שני גזעים

שאם אתה בוחר היא משתנה בטיפה אבל עדיין מתמקדת במטרה הראשית

יש במשחק גם מלא אנשים שאם אתה מדבר איתם לא יפה אז אתה מאבד קווסטים וכל מיני שטויות

3 סופים שונים

האם זה עונה לך על השאלה או לא חחחח :\

*עריכה*

עכשיו נזכרתי... הולך לצאת FarCry2 הוא בטוח מה שאתה מחפש... אבל יש זמן :\

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים