עבור לתוכן

כרטיס מסך מתקלקל בגלל דיסק קשיח?

Featured Replies

פורסם

לפני כמה חודשים כרטיס המסך שלי החל להראות ארטיפקטים על המסך בזמן מאמץ. כמה חודשים לאחר שקניתי את המחשב(לפני שנה), הוספתי לו דיסק קשיח נוסף, WD 120JB, כלומר PATA. לא חשבתי על זה בזמנו, והאמת עכשיו אני גם לא בטוח, אבל יכול להיות שהארטיפקטים החלו זמן קצר לאחר שהוספתי את הדיסק הקשיח. לפני כחודש סוף סוף פיניתי לעצמי זמן לממש את האחריות של כרטיס המסך, ואחרי סיפור ארוך ומייגע עם החנות, החליפו לי את הכרטיס. כשהם החליפו את הכרטיס, הדיסק הקשיח השני לא היה מחובר לספק הכח. בדקתי את המחשב על המקום במעבדה, הרצתי עליו ATI TOOL במשך כמה דקות והכל היה תקין. כשחיברתי את הדיסק בחזרה לספק הכח, הכרטיס כמעט מיידית החל להראות ארטיפקטים בזמן מאמץ, ודקה בתוך משחק מחשב, המחשב נתקע, ובRESTART, המחשב בכלל לא יכול היה לעלות. דרך יציאת DVI אחת הוא בכלל לא הצליח להפעיל את המסך, ודרך השניה היו פסים על כל המסך, והמחשב עשה RESTART עוד לפני שהצליח להכנס לWINDOWS. החליפו לי עוד פעם את כרטיס המסך(הם וידאו שהוא תקול במעבדה שלהם), והפעם לא לקחתי סיכונים, ועד עכשיו לא חיברתי את ההארד דיסק השני.

יכול להיות שזאת אכן הבעיה? או שלא יכול להיות והחליפו לי לכרטיס מסך תקול שוב? יש לציין שההארד דיסק הנוסף שכרגע לא מחובר, תקין לחלוטין בזמן שימוש. הבעיה היחידה היא שיכול להיות שבגללו, כרטיס המסך נדפק כל פעם. יכול להיות שזה בגלל שספק הכח לא יכול להחזיק 2 דיסקים קשיחים ואז הוא לא מספק מספיק מתח לכרטיס?

אני לא יודע אם המפרט שלי מעודכן או לא, אז הכרטיס הוא 7900GT, וספק הכח הוא HEC 400W TRT. שום רכיב לא נמצא תחת אוברקלוק.

המחשב היה במעבדה של החנות פעמיים תחת בדיקות, והם בכלל לא העלו על דעתם שזאת יכולה להיות הבעיה, וכשביקשנו לבדוק אם ספק הכח מספק מתחים תקינים, הם פתחו עיניים ענקיות ואמרו שאין להם מושג והם לא מהנדסי אלקטרוניקה. (מדובר בחנות יחסית ידועה, פנדה)

פורסם
  • מחבר

אין לאף אחד שום רעיון או תגובה?

פורסם

לא הבנתי..

אחרי הפעם השניה שהבאת לחנות את הכרטיס כשהוא תקול, והם בדקו אותו אצלם, אם באמת "ההרדיסק" אשם (לא משנה אם הוא ספציפית או העובדה שיש עומס על הספק) אז אצלם בעצם לא היתה אמורה להיות שום בעיה..

או שלא הבנתי והם החליפו בכלל בלי לבדוק (לא נשמע סביר..) ?

פורסם
  • מחבר

ברגע שהכרטיס מסך מתחיל לעשות בעיות, הוא כבר מתקלקל לתמיד... זה לא שאם זה לא עובד עם ההארד דיסק אז אפשר פשוט לנתק אותו ואז הכרטיס יחזור להיות תקין...

מה שאני אומר זה שאם אני אחבר עכשיו את ההארד דיסק השני, אני אדפוק את הכרטיס מסך השלישי כבר, בהנחה שההשערה שלי בכלל נכונה.

פורסם

תחבר את הדיסק הנוסף

לא נראה לי שיש קשר, אם יתקלקל פעם נוספת תביא אליהם את המחשב כולל הדיסק הנוסף כשהוא מחובר.

פורסם

אין קשר בין ההרדיסק לתקלה בכרטיס מסך

פורסם

אולי הדיסק מקצר ומה שנפגע משום מה זה כרטיס המסך

פורסם

למה שלא תבדוק את הקשיח על מחשב אחר פשוט לבדוק אם הוא תקין?. בכלל נשמע הזוי שקשיח יגרום לבעייה הזאת...

פורסם

או שהלוח אם מקלקל את הכרטיס והדיסק או שהספק כח מקלקל את הכרטיס והדיסק.

פורסם

איך אתה מחבר את הארדיסק?תוודא שאתה מחבר אותו על חיבור מולקס שונה משל הכרטיס מסך , עם אני לא טועה יש שני חיבורי Pcie x 16 בלוח הזה , תעביר את הכרטיס לחיבור השני,הספק זה בטח לא אין סיכוי שצריכת חשמל של עוד 10w-15w גורת לעומס יתר.

פורסם
  • מחבר

תחבר את הדיסק הנוסף

לא נראה לי שיש קשר, אם יתקלקל פעם נוספת תביא אליהם את המחשב כולל הדיסק הנוסף כשהוא מחובר.

כך בדיוק מסרתי להם את המחשב 3 פעמים כבר. לא הזכרתי פשוט את הפעם הראשונה שבה הם פשוט פישלו ולא הצליחו לזהות תקלה בכרטיס מסך.

כל פעם שצריך לנסוע אליהם, זה חתיכת סרט כי הם נמצאים בקיסריה ואני מפ"ת, והייתי צריך לנסוע אליהם כבר 6 פעמים בגלל הסיפור הזה, וכל פעם צריך גם לחכות עד שהם יטפלו בזה. אני לא רוצה לקחת את הסיכוי(על פי מה שקרה עד עכשיו) הריאלי לחלוטין, שאם אחבר את הדיסק הקשיח אז זה ידפוק שוב את הכרטיס. מה שכן, אני רוצה לברר איך אפשר לבדוק במה בדיוק הבעיה. אם זה בלוח אם, ואם זה בספק כח. איך אפשר לעשות זאת?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים