עבור לתוכן

סוף סוף הסכימו לקנות לי מחשב חדש!

Featured Replies

פורסם

אחרי שהIntel Pentium 500Mhz שלי כבר לא מריץ הרבה דברים... (תאמינו לי). ואם זה לא מספיק, זה מחשב שקניתי מניורון לפני לא מעט זמן (ניורון?! :-/ )

אוקיי, אני צריך להחליט על המפרט דבר ראשון.

המחשב יהיה מיועד למשחקים, אינטרנט וכו'...

המחשב אמור להתנחל אצלי לכמה שנים טובות, אני לא רוטשילד.

התקציב... את זה אני עוד צריך לשאול את ההורים שלי, אבל כרגע בואו נניח שזה בסביבות ה5000.

שכחתי להזכיר, הצטרפתי לפורומים פה לפני חודשים מועטים, ולפני זה הבנתי מעט מאד (חלמתי על פנטיום 4...),

עכשיו אני מבין פחות או יותר, אבל אני עדיין זקוק לכם יקיריי.

כמו כלב מחונך, הלכתי דבר ראשון לwww.hwzone.co.il/specs, אך משום מה לא הסתדר לי שם משהו.

http://hwzone.co.il/specs/viewspec.php?type=games&price=5000&monitor=17&submit=%E4%F6%E2+%EE%F4%F8%E8

לוח אם ומעבד

עם הלוח אם אני מסכים, הוא זול, ואני צריך כרטיס רשת לADSL (למרות שכבר יש לי, לא נורא), וזה יחסוך לי את הכרטיס קול (עם האיכות שלו אין לי בעיה, אני לא מבדיל, או יותר נכון האוזניים שלי, בין סטריאו לסראונד...).

בקשר למעבד אני חושב שאני ילך על Athlon xp 1600+.

כרטיס מסך

Hercules 3D Prophet III Titanium 200 64Mb

יתאים? ההפרש בינו לבין ATI Readon 8500 משמעותי? ומה הבדדל המחיר?

כי אני נוסע לארה"ב בעתיד הלא רחוק (לכבוד הבר-מצווה), ואליי אני יקנה ש, בהתאם למחיר (הזכרתי כבר שאני לא רוטשילד?)

דיסק קשיח

לפי מה שהנתי מקסטור מצטיינים בתחום, אבל סיגייט לא פחות.

על מי אתם ממליצים? אני צריך דיסק קשיח עם נפח גדול, משהו כמו 60 ג'יגה בייט, ו7200RPM, אני לא חושב שעדיין מוכרים 5400, וDMA (אמרתי נכון?) של 66 מגה בייט לשנייה יספיק? או מה מומלץ?

זכרון

MICRON 256 mb DDR 2100

אני חושב שיתאים...

עם העכבר, המקלדת וצורב אני יסתדר, אני צריך ייעוץ בדברים הבאים:

כונןן תקליטורים, מארז ומסך. כונן תקליטורים לא משנה נכון?

פורסם

אחרי שהIntel Pentium 500Mhz שלי כבר לא מריץ הרבה דברים... (תאמינו לי). ואם זה לא מספיק, זה מחשב שקניתי מניורון לפני לא מעט זמן (ניורון?!  :-/ )

לחלקנו יש מחשב שנקנה מאלונקס והוא P3 450 ועובד כמו שור!

כנראה שאתה לא יודע לשמור על המחשב שלך.

חוצמזה, אתה משתמש בו לחישובים של התפרקויות גרעיניות בפצצות אטום או משהו?!

פורסם
  • מחבר

אממ... תאמין לי שאני שומר עליו. (אולי מפרמט מדי פעם, אבל זה רק עוזר לי).

ובכל זאת, הוא לא סוחב ממש.

:-/

פורסם

תקנה מסך כמו זה שאני מקבל: IIama 22" visionmaster pro 511!

אבא שלי קנה תוכנה שעולה הרבה כסף והמסך היה המתנה(המחיר הממוצע של המסך הוא 4600 ש"ח)...

טוב, ברצינות...אני חושב שכדאי שתקנה מסך 19" שטוח(לא פלסמה) של LG.

היום המסכי 19" הופכים לאט לאט לסטנדרט.

בקשר למארז: תקנה מארז של aopen(יש את המארזים של החברה הזאת במחיר זול יחסית ב-www.zigzag2000.co.il).

בקשר ל-cdrom: אני באמת לא חושב שהחברה משנה פה בצורה משמעותית.

פורסם

CD-ROM תקנה של Actima. הוא ממש מצויין חוץ מקריאת ה-CDRW שלו שהיא די איטית.

כרטיס מסך אל תקנה Radeon 8500 בגלל שהאחד שמוכרים בארץ הוא לא המקורי של ATI והוא לא שווה הרבה.

מה גם ש-ATI הבטיחו שהם יוציאו דרייברים כל חודש והם עדיין לא הוציאו כלום.

הכרטיס של הרקולס שאתה רוצה הוא מצויין והוא עולה קצת יחסית - 1,100 ש"ח. (קצת יותר)

פורסם

לי יש פנטים 2 333MHZ תוכנות הוא מריץ מצוין אבל משחקים לא בגלל הכ.מסך.

בקשר למחשב אני מציע לך:

AMD ATHLON XP 1600

Gigabyte GA-7vtxh

Micron 256MB pc2100

Maxtor dm740 60GB 7200RPM ATA133

אם אתה מסכים להסתכן אז הרדאון אם לא אז את הטיטניום.

זהו, מסך אני לא יודע.

פורסם

לוח אם ומעבד

בזבוז כסף מוחלט....

אין לך צורך בכזה מעבד מהיר, ואם אתה מתעקש אתה יכול לפתוח את המכפלה של הדורון ולהעביר אותו ל- FSB של 133Mhz.

כרטיס מסך

כי אני נוסע לארה"ב בעתיד הלא רחוק (לכבוד הבר-מצווה), ואליי אני יקנה ש, בהתאם למחיר (הזכרתי כבר שאני לא רוטשילד?)

הכרטיס של הרקולס הוא פשוט כרטיס מעולה, אני מניח שבקצת יותר כסף אתה תוכל לקנות את ה- Radeon 8500 בארה"ב.

דיסק קשיח

על מי אתם ממליצים? אני צריך דיסק קשיח עם נפח גדול, משהו כמו 60 ג'יגה בייט, ו7200RPM, אני לא חושב שעדיין מוכרים 5400, וDMA (אמרתי נכון?) של 66 מגה בייט לשנייה יספיק? או מה מומלץ?

אחת משתי האפשרויות שיש במפרט....

זכרון

MICRON 256 mb DDR 2100

אני חושב שיתאים...

אכן.

אם יש לך עוד קצת כסף אז כדי שתקנה את ה- CTX PR705F, אחד המסכים היותר טובים שיש....

פורסם

טוב, ברצינות...אני חושב שכדאי שתקנה מסך 19" שטוח(לא פלסמה) של LG.

היום המסכי 19" הופכים לאט לאט לסטנדרט.

מה לא מובן בזה...?!

אני לא רוטשילד.

פורסם

אבל הוא כתב שהמחשב גם למשחקים אז עדיף את'לון ולא נראה לי שהוא יעשה OC.

XP1600+ הוא אחלה מעבד.

פורסם

לוח אם ומעבד

עם הלוח אם אני מסכים, הוא זול, ואני צריך כרטיס רשת לADSL (למרות שכבר יש לי, לא נורא), וזה יחסוך לי את הכרטיס קול (עם האיכות שלו אין לי בעיה, אני לא מבדיל, או יותר נכון האוזניים שלי, בין סטריאו לסראונד...).

כרטיס מסך

דיסק קשיח

זכרון

MICRON 256 mb DDR 2100

אני חושב שיתאים...

אני חושב שעדיף לחכות קצת שיגיעו גירסאות ה + כלומר +Ga-7vtxh+ or GA-7vtxe     הסיבה היא שהלוחות הנ"ל תומכים ב ATA133 וגם בגירסת ה E+ נוסף גם כרטיס רשת!

תסתכל באתר שלהם ותראה בעצמך את ההבדלים!

ובמקרה שלך שאתה לא רוטשילד לך על גירסת ה E אם יש לך כבר כרטיס קול נורמאלי כי גם ככה הכרטיס שעל הלוח הוא כרטיס 128 בגירסת ה H ובגירסת ה E יש לך כרטיס AC97 יותר נכון ציפ אבל גם הוא בסדר במקרה שלך שאתה לא מחפש איכות סאונד גרנדיוזית!

בקשר לדיסק הקשיח...מה שאני חושב זה ש 40 גיגה יספיק ...החדש של מקסטור עולה רק 122 דולר בזיגזאג

אם אתה מתעקש על 60 גיגה אני לא מכיר את המחירים של הדיסקים בנפחים האלה אז אני לא יכול לומר לך מה עדיף ביחס של עלות מול תועלת

המעבד שלך בסדר אין טעם לרדת כי ההפרש בינו לבין דורון הוא כ 60 דולר וביצועים טובים בהרבה!

מהראז עם ספק של 300W של AOPEN לא עולה יקר ובא עם מאורר נוסף והוא עולה כ 60 דולר אולי מעט יותר

אם יש לך כבר מסך טוב תישאר איתו.....בקשר לכרטיס מסך בתור אחד שהוא לא רוטשילד אתה בכל זאת רוצה ללכת על כרטיס יקר שעולה כ 300 דולר????

ואם כבר אתה טס לארצות הברית אז תקנה שם את הכרטיס מסך המקורי של ATI , אני לא יודע כמה הוא עולה שם אבל ביחס של עלות מול ביצועים הוא יותר טוב מ GF כי הוא יותר זול והביצועים שלו מישתווים GF3 פלוס מינוס

ויש אומרים אפילו עולה עליו אבל לי אין מושג בנושא אני רק מביא ת דעתם של אחרים!

פורסם

הATA133 לא נותן כזה שיפור בביצועים וכרגע החברה שמייצרת כוננים בשביל התקן הזאתי היא Maxtor בלבד, ואני לא יודע אם שמעת אבל חלק מהכוננים של הסדרה הזאתי שהיא הוציע הם בעלי "קליקים" משונים וכבר התקבלו דיווחים בפורומים בחו"ל על מכאובים של הכוננים האלה.

אני היית בתקופה הזאתי נצמד לSeagte וקונה כונן שלהם מסדרת הBaracuda, שהוא ATA100 ו60GB וזהו.

לגבי הכרטיס מסך ההרקולס שהצעת הוא כרטיס מעולה תשאר איתו, אותו דבר עם המעבד XP1600 ייתן לך את העלות/ביצועים הכי טובים מבין מעבדי הAMD. וRAM של מיקרון זה דבר לא רע ובסה"כ הם די טובים אם אתה משיג את הדגמים שמיוצרים בחו"ל ולא בארץ, אם לא לך על Mushkin או באפלו.

לוח אם - תישאר עם זה שרצית במקור אם הוא עונה לדרישות שלך.

ולגבי זה שאמר שהלוחות החדשים יותר יתמכו בATA133, הלוחות לא יתמכו יוסיפו להם בקר RAID שיתמוך בATA133, וכידוע בקר RAID מיקר מאוד את הלוח ורק מי שצריך 8 התקנים של IDE קונה לוחות כאלה.

פורסם

אבל הוא כתב שהמחשב גם למשחקים אז עדיף את'לון ולא נראה לי שהוא יעשה OC.

XP1600+ הוא אחלה מעבד.

אבל מה לא מובן לך שהמעבד הזה לא יעזור לך במשחקים....?!

פורסם

מצד שני, צריך לראות מה ההבדל במחיר...

אם זה בקושי 100-200 שקל, אולי עדיף לקנות את ה-Athlon XP 1600 ולהיות מאושר..

פורסם

הATA133 לא נותן כזה שיפור בביצועים וכרגע החברה שמייצרת כוננים בשביל התקן הזאתי היא Maxtor בלבד, ואני לא יודע אם שמעת אבל חלק מהכוננים של הסדרה הזאתי שהיא הוציע הם בעלי "קליקים" משונים וכבר התקבלו דיווחים בפורומים בחו"ל על מכאובים של הכוננים האלה.

אני היית בתקופה הזאתי נצמד לSeagte וקונה כונן שלהם מסדרת הBaracuda, שהוא ATA100 ו60GB וזהו.

לגבי הכרטיס מסך ההרקולס שהצעת הוא כרטיס מעולה תשאר איתו, אותו דבר עם המעבד XP1600 ייתן לך את העלות/ביצועים הכי טובים מבין מעבדי הAMD. וRAM של מיקרון זה דבר לא רע ובסה"כ הם די טובים אם אתה משיג את הדגמים שמיוצרים בחו"ל ולא בארץ, אם לא לך על Mushkin או באפלו.

לוח אם - תישאר עם זה שרצית במקור אם הוא עונה לדרישות שלך.

ולגבי זה שאמר שהלוחות החדשים יותר יתמכו בATA133, הלוחות לא יתמכו יוסיפו להם בקר RAID שיתמוך בATA133, וכידוע בקר RAID מיקר מאוד את הלוח ורק מי שצריך 8 התקנים של IDE קונה לוחות כאלה.

תקן אותי אם אני טועה.

תסתכל בלינק הזה ותראה שלמרות שהלוח הנ"ל תומך ב 133 הוא לא כולל RAIDE

פורסם
  • מחבר

יווו איזה קקה, נמחק לי כל מה שכתבתי ואני צריך מהתחלה. :asthanos: :bash:

מהתחלה...

לוח אם, אני ישאר עם הGigabyte GA-7VTX-H, גם בגלל הכרטיס קול. מישהו מתנגד? אין לי מה לחכות לATA133.

מעבד, XP 1600. אמרתי שאני לא רוטשילד, אבל אמרתי גם שהמחשב צריך להתנחל אצלי לכמה שנים טובות.

כרטיס מסך, רציתי בעיקר לדעת מה ההפרש מחירים, ואם כדאי לי לקנות את ההרקולס או לקנות בארה"ב את הATI READON 8500? הרקולס בזיגזג

CD ROM, מישהו נגד actima *52?

הארד דיסק, אמרתי שעדיף 60 ג'יגה, והסיגייט 60 ג'יגה 7200 RPM וATA 100 יקר ב150 מאותו דגם של מקסטור עם 40 ג'יגה, אז אני חושב שה60 עדיף. מה דעתכם?

זכרון, סגרנו.

מסך, בואו נתחיל מהתחלה, הצעות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים