עבור לתוכן

סקטורים פגומים

Featured Replies

פורסם

איך אני יכול לדעת אם בדיסק הקשיח שלי יש סקטורים פגומים?

בגלל שהיתה לי בעייה בקבצי המערכת של חלונות הרצתי chkdsk /p

ו- chkdsk /r

וזה מצא שגיאות ותיקן אותם. למרות שזה לא פתר את הבעייה. (הייתי צריך לשחזר ידנית את הקבצים)

ב-http://www.hddstatus.com/hdrepanalysis.php

זה כותב לי:

NOTE: not all warnings are reflected on fitness and performance overall values as relevancy is based upon the settings from the hard disk manufacturer who is the best entity deputed to define such relationships.

NOTE : your hard disk has 5 pending sectors. Those are sectors that couldn't be properly read and that the hard disk logic is waiting for a write operation to try to remap to a spare sector (if available). According to the Reallocated Sector Count attribute, your hard disk seems to have available spare sectors. A simple disk surface scan won't be enough to force the remap operation. You need a read/write surface scan to remap the sector. The best option should be a tool that knows about what should be read from that sector so that it has some option to apply the best fix to the missing data.

ועכשיו נוסף גם:

Warning: Reallocated Sector Count is below the average limits (200-200).

לפני שזה נוסף הפיטנס היה 99% ועכשיו זה ירד ל-89%.

הפרפומנס על 100%.

זה אומר שיש לי סקטורים פגומים?

• תגובות 32
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תריץ איחוי לדיסק..הכל יהיה בסדר...

ויש תוכנה של יצרנית הHD לבדיקה של סקטורים וכו..

פורסם

איחוי דיסק לא קשור לסקטורים פגומים.

מה שהוא צריך לעשות זה פורמט מלא לדיסק כדי שהדיסק שלו יעיף את כל הסקטורים הפגומים או לחילופין הוא יכול לעבוד עם תוכנה כמו spinrite.

סקטורים פגומים בדיסק זה סימן לסופו, מומלץ מאוד לגבות את כל המידע הקריטי באופן מיידי

פורסם

מין הסתם שאיחוי לא יעזור לסקטורים פגומים..זה היה "לעלות" את האחוזים בתוכנה..

וגם סריקה של "סורק הדיסק" במערכת ההפעלה אמורה להביא למציאת הסקטורים והפניה של המידע לסקטורים התקינים..

פורסם

מין הסתם שאיחוי לא יעזור לסקטורים פגומים..זה היה "לעלות" את האחוזים בתוכנה..

וגם סריקה של "סורק הדיסק" במערכת ההפעלה אמורה להביא למציאת הסקטורים והפניה של המידע לסקטורים התקינים..

scandisk זה זבל...

הוא צריך low level format

איחוי דיסק לא ישנה את האחוזים של הSMART בגלל שזה לא קשור.

הSMART פשוט זיהה שהדיסק מייצר כמות גדולה של סקטורים פגומים.

החל מהדיסקים של ה2 גיגה בכל הדיסקים יש כל הזמן מערכת לתיקון שגיאות, המערכת הזאת מאתרת סקטורים פגומים ומנטרלת אותם ושמה במקומם סקטורים spare שהייצרן הקצה. כשכמות השגיאות מתחילה להיות רצינית זה מופיע בSMART

פורסם

לגבי האחוזים לא הבנת אותי...שיהיה..

ומנסיון קודם שלי (פעמיים) עם דיסקים ישנים מעט..הscandisk נמצא כיעיל למספר חודשיים.... ;D

בכל אופן...שילך על הפירמוט... :-X

פורסם

בבקשה תסביר מה התכוונת עם האחוזים. אני מת מעייפות אז תסביר לאאאט :)

אני מסכים לחלוטין שscandisk עוזרת הבעיה היא שהתוכנה ממש ממש גרועה ולא עברה שיפור רציני כבר שנים בגלל זה אני מאוד מאוד ממליץ לא להשתמש בה. היא גם ממהרת לעשות נזקים אם היא מוצאת סקטור פגום. תוכנות אחרות יכולות לשמר את המידע.

פורסם
  • מחבר

עכשיו זה השתנה ל-

NOTE: not all warnings are reflected on fitness and performance overall values as relevancy is based upon the settings from the hard disk manufacturer who is the best entity deputed to define such relationships.

NOTE : your hard disk has 6 pending sectors. Those are sectors that couldn't be properly read and that the hard disk logic is waiting for a write operation to try to remap to a spare sector (if available). According to the Reallocated Sector Count attribute, your hard disk seems to have available spare sectors. A simple disk surface scan won't be enough to force the remap operation. You need a read/write surface scan to remap the sector. The best option should be a tool that knows about what should be read from that sector so that it has some option to apply the best fix to the missing data.

NOTE : your hard disk has 5 offline uncorrectable sectors. Those are sectors that an offline scanning found as unreadable. Offline scanning is a process that can be automatically started by the hard disk logic when a long enough idle period is detected or that can be forced by some tool. Those unreadable sectors are identified and the hard disk logic is waiting for a write command that will overwrite them to try to remap them to spare sectors (if available). According to the Reallocated Sector Count attribute, your hard disk seems to have available spare sectors. A simple disk surface scan won't be enough to force the remap operation. You need a read/write surface scan to remap the sector. The best option should be a tool

אני מעדיף שלא לפרמט את הדיסק (אין לי כוח לזה), באיזה תוכנה אני יוכל להשתמש ככה שלא תעשה נזקים?

זה יכול להסתדר מעצמו?

תוצאות בדיקה אחרונה ב-chkdsk

204796588 KB total disk space.

106138152 KB in 76385 files.

25816 KB in 4294 indexes.

16 KB in bad sectors.

153968 KB in use by the system.

65536 KB occupied by the log file.

98478636 KB available on disk.

4096 bytes in each allocation unit.

51199147 total allocation units on disk.

24619659 allocation units available on disk.

הדיסק שלי הוא חדש (קניתי אותו לפני חודשיים), WD 250GB WDC WD2500JB. האם האחריות מכסה על זה?

פורסם

כן האחריות מכסה את הנזקים.

פורסם
  • מחבר

מה אתם מציעים, לממש את האחריות?

פורסם

כן, תבקש דגם זהה או דגם אחר עם תוספת תשלום.

פורסם

BAD SECRORS רוב הפעמים אומר שהכונן מתחיל למות, תגה מה שצריך ותממש את האחריות

יותר בטוח למידע שלך והרבה פחות כאב ראש וביזבוז זמן לתיקון תוכנה שלא יתן תוצאות

פורסם

אם יש לך אחריות, תנסה לממש.

אני מציע גם שתפעיל את התוכנות אבחון של WD על הדיסק שלך. אפשר להוריד אותם ממדור הורדות של האתר של western digital.

סקטור פגום נגרם בדרך כלל כתוצאה של התרסקות הראש קריאה על הפלטה של הדיסק. הראש מרחף מעל הפלטה במרחק קטן מאוד ומכה קטנה לדיסק יכולה לגרום להתנגשות. זה גורם לפגיעה בשטח הדיסק ולפעמים משחרר חתיכות מיקרוסקופיות שלו לחלל הדיסק מה שמהר מאוד יכול לגרום להרבה מאוד פגיעות נוספת, יש גם את האפשרות שהנזק מספיק גדול שכל פעם שהראש קריאה עובר שם הוא יעשה יותר נזק.

בגלל זה סקטור פגום בהרבה מקרים מעיד על סופו של דיסק.

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שה-chkdsk דפק לי את הדיסק, כי לפני זה המצב שלו באיבחון היה מצויין וזה לא רשם בעייה ב-reallocated sectors?

פורסם

chkdsk יותר מתמחה בלדפוק מידע לא דיסקים.

יכול להיות שהוא פשט עזר לזהות את הבעיה שכבר הייתה קיימת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים