עבור לתוכן

מחפש מפרט לעבודה משרדית, 1500-2000 ש"ח.

Featured Replies

פורסם

היי

אני מחפש מפרט מחשב לעבודה משרדית בתקציב של 1500-2000 לא כולל ציוד היקפי (מסך מקלדת עכבר רמקולים)

המחשב ישמש בעיקר לעבודה משרדית, אינטרנט, סרטים ומוזיקה. לא יותר מזה. א-ו-ל-י כמה משחקים ממש פשוטים.

נכנסתי לשרשור של המפרטים המומלצים ומצאתי את זה:

http://hwzone.co.il/specslist/view/52/

עכשיו, יש לי כמה שאלות לגבי המפרט הזה.

1. המעבד (הראשון) רשום כ-3800 dual core...אני מניח שהכוונה היא ל-1.9 כפול ליבה ככה שביחד זה 3.8, תקנו אותי אם אני טועה

האם באמת מחשב שהייעוד שלו הוא לעבודה משרדית צריך מעבד כזה? לדעתי אפילו 3 ג'יגהרץ יספיק, וגם זה בהגזמה. יש לי מחשב לעריכת סאונד עם מעבד במהירות 2.66 והוא מחזיק מעולה...

אז חשבתי ללכת על המפרט עם המעבד הקצת פחות טוב כי גם הוא יספיק לדעתי. אבל אז ראיתי את השורה הזאת:

"אפשר כמובן לרדת למעבד תקציבי מסוג סמפרון ולהתכנס לתקציב כמו שנראה במפרט השני אך אנחנו ממליצים שלא"

למה?

2. כמה הבדל במחיר צריך להיות לי מהארדיסק של 80GB כמו שמצויין להארדיסק של 160GB?

3. קצת מוזר לי שלכרטיס קול וכרטיס מסך כתבתם שיספיק מה שמובנה על הלוח אם. בד"כ זה כרטיסים ממש ממש מחורבנים. לא כדאי להשקיע עוד כסף ולשים כרטיס מסך וכרטיס קול? (הסתכלתי גם במפרטים של ה-2000 ועדיין אין שם לא את זה ולא את זה). כנ"ל לגבי הספק כוח - הוא מספיק טוב?

4. האם המפרטים כוללים קירור ואוורור למארז, מעבד ושאר ירקות? אני פשוט לא רואה פירוט על זה.

תודה! :)

פורסם

1. מעבד כפול ליבה הוא לא סכום שתי הליבות אלא מעבד כפול ליבה שרץ בתדר מסויים לכל ליבה.

2. בין 40 ל 50 ש"ח.

3. גם אם תעיף מבט במפרטים של ה-5000 לא תמצא כרטיס קול מכיוון שכרטיסי הקול על הלוח נחשבים למצויינים ולא דרושים כרטיסים חיצוניים אלא אם יש לך צורך מיוחד בהם.

ובקשר לכרטיס מסך הכל פאקטור של תקציב ושימושים, בתקציב כזה לא ניתן להכניס כרטיס מסך חיצוני.

4. מעבד בתצורת BOX מגיע עם קירור ומארזים מגיעים בדר"כ עם מאוורר 1 ולפעמים 2.

פורסם
  • מחבר

לגבי 1 - לא הבנתי אותך. ניקח למשל את ה-E6600 כפול ליבה של אינטל, הרי מדובר ב-2 ליבות במהירות 2.4 כל אחת.

השאלה שלי היא במה מדובר במעבד של AMD שמצויין במפרט.

ובקשה נוספת:

הייתי בטוח שיש לנו כבר ציוד היקפי שאפשר להשתמש בו, אבל מסתבר שאין. אז אם תוכלו להמליץ על מקלדת, עכבר, רמקולים, מסך...זה יהיה מעולה :)

תודה

פורסם

מה התקציב המוקצה לציוד ההקפי?

פורסם
  • מחבר

בין 500 ל-1000 לא כולל מסך.

מסך כנראה נקנה יד שנייה.

פורסם
  • מחבר

הקפצה...מישהו?

פורסם

לגבי 1 - לא הבנתי אותך. ניקח למשל את ה-E6600 כפול ליבה של אינטל, הרי מדובר ב-2 ליבות במהירות 2.4 כל אחת.

השאלה שלי היא במה מדובר במעבד של AMD שמצויין במפרט.

ה-3800X2 רץ בתדר של 2.0GHZ לכל ליבה אם זה ממש חשוב לך.

ובקשה נוספת:

הייתי בטוח שיש לנו כבר ציוד היקפי שאפשר להשתמש בו, אבל מסתבר שאין. אז אם תוכלו להמליץ על מקלדת, עכבר, רמקולים, מסך...זה יהיה מעולה :)

תודה

אם התקציב הוא רק למקלדת עכבר ורמקולים ואתה לא זקוק למשהו איכותי התקציב הזה יכול להיות גם קצת אוברקיל.

קח לך את הATP3 או את ה-JBL Creature 2 בסכום של כ400 ש"ח אם אתה בכל זאת זקוק למשהו איכותי ולניצול כל ה1000 ש"ח על ציוד היקפי קח Logitech X540 שעולים כ700 ש"ח.

אני מאמין שתוכל להסתפק במקלדת ועכבר פשוטים אך מחברה מוכרת ואיכותית.

פורסם
  • מחבר

sweet.

תודה רבה לך בחור יקר (ולכל השאר)! :)

פורסם
  • מחבר

שאלה אחרונה!

כשאני הולך לקבל הצעת מחיר על המפרט הזה בחנויות שונות,

אם למשל אחד (או יותר) מהרכיבים לא נמצא אצלהם במלאי והם צריכים להזמין במיוחד, הגיוני שהם יגידו לי שזה תוספת במחיר? אם כן אז כמה?

פורסם

לא.

פורסם

קח בחשבון מניסיון כמה דברים:

1.לא ניתן כמעט להשיג 2X3800

2.זיכרון של 1GB זה מעט,כי הכרטיס מסך "אוכל" מהזיכרון.

3.כונן 80GB זה מעט לאיחסון מידע ללא גיבוי והורדה.

4.כרטיס מסך 6100 לא ממש מפגין יכולות אם תצטרך להעלות תמונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים