עבור לתוכן

עזרה| התאמה בין הארדיסק ללוח אם

Featured Replies

פורסם

יש לי תלוח אם הזה :

Gigabyte GA-8I945P-G-RH 3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN

וזה ה chipset:

Intel Lakeport i945P

אז רציתי לשאול אם מתאים אליו הארדיסק של Sata 2 או Sata

פורסם

האתר של הלוח:

http://tw.giga-byte.com/Products/Motherboard/Products_Spec.aspx?ClassValue=Motherboard&ProductID=1960&ProductName=GA-8I945P-G-RH

כתוב שם שיש ללוח 4 Serial ATA II 3.0Gb/s connector, כלומר הלוח תומך ב SATA II.

אגב, לא יקרה שום דבר אם תחבר דיסק קשיח מתקן SATA - הוא יעבוד בלי שום בעיות.

פורסם

SATA 1 ו SATA 2 כמו שנהוג לקרוא להם זה בעצם אותו חיבור פשוט בעל רוחב פס אחר.......

האחד 150 מגה לשניה והשני 300 מגה לשניה, בכל מקרה רוב הדיסקים הקשיחים (כל הממוצעים\מינסטרים זה בטוח) לא מגיעים לזה בכלל...

ככה שבסופו של דבר אתה תקבל את אותם ביצועים אם תחבר דיסק SATA 2 ללוח שתומך ב SATA1 ולהפך....

בראל.

פורסם

אם אני לא טועה, בתקן SATA 2 יש לך תמיכה ב NCQ וב Hot Swap (ניתוק הדיסק הקשיח בזמן עבודה).

מעשית, בגלל ההגבלה המכנית של הדיסקים הקשיחים כיום, אין הפרש בביצועים בין דיסק קשיח מתקן SATA לדיסק קשיח מתקן SATA 2.

פורסם

אם אני לא טועה, בתקן SATA 2 יש לך תמיכה ב NCQ וב Hot Swap (ניתוק הדיסק הקשיח בזמן עבודה).

מעשית, בגלל ההגבלה המכנית של הדיסקים הקשיחים כיום, אין הפרש בביצועים בין דיסק קשיח מתקן SATA לדיסק קשיח מתקן SATA 2.

אתה בטוח שNCQ מחייב SATA2....? כי לי נראה שזה בסך הכל הטכנולגיה שבה הדיסק קורא מידע, ללא תלות בחיבור ללוח אם...........

עריכה: צדקתי.. ע"פ ויקי:

"Native command queuing (NCQ) adds this capability to SATA. NCQ is an optional feature, and may be used in both SATA 1.5 Gbit/s or SATA 3.0 Gbit/s devices."

פורסם

טוב, אני הייתי בטוח שאת ה NCQ וה How Swap מימשו רק ב SATA 2, אבל כנראה טעיתי.

פורסם

אאל"ט HOT SWAP מחייב הוצאת חומרה באופן בטוח.ע"י קליק על האייקון וניתוק המכשיר,ורק אז הוצאתו.לא ככה סתם לנתק.

פורסם

כמובן - בדיוק כמו USB. ורצוי גם שלא לעשות את זה (אם זה בכלל אפשרי) לדיסק הקשיח עליו מותקנת מערכת ההפעלה. התכונה הזו משמשת בעיקר להוספת דיסקים קשיחים מבלי שיהיה צורך להפעיל מחדש את המחשב, מה שאומר שזו בעיקר תכונה לשרתים.

מעשית, ה Hot Swap לא ממש עוזר לרוב המשתמשים - הדיסק הקשיח מוברג למארז הסגור, ואין להם בכלל סיבה לגעת בו.

פורסם

אין אפשרות לנתק דיסק עליו יושבת מערכת ההפעלה .

הHOT SWAP עוזר גם למי שמחבר דיסק קשיח חיצוני בחיבור ESATA .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים