עבור לתוכן

המלצות מחשב למשחקים עדכנים - 10K ללא מסך ומ. הפעלה

Featured Replies

פורסם

מבקש סיוע במפרט למחשב למשחקים בסכום של עד 10K. יש לי מסך Samsung22 רחב ונראה לי שעדיף להישאר עם Windows XP לפחות בשלב זה.

יש לי גם עכבר ומקלדת (לא צריך להוסיף למפרט) המחשב צריך לאפשר משחק חלק ברמה גרפית גבוהה במשחקים עדכנים כגון COH, Bioshock, Supreme Commander טכן במשחקים שיצאו בקרוב כגון Crysis, WIC, HL2-Orange Box

התלבטויות עיקריות:

מעבד - Q6600 מול 6850

לוח אם - 680 מול P35 (לא הולך ל - SLI) והאם להשקיע בלוח מסוג Blitz או Striker של ASUS או להישאר עם לוחות פשוטים יותר (לא איש טכני - אשמח לעשות OC באופציות מוכנות מראש בתוכנה שקיימת בחלק מהלוחות, אבל לא רואה עצמי משקיע שעות בלשחק עם מתחים לכל רכיב)

זיכרון - האם יש יתרונות משמעותיים לזכרון מסוג (Dominator (Corsair לעומת זכרונות 800 אחרים

כרטיס מסך - האם יש חשיבות ליצרן או ללכת לפי הצ'יפ בלבד ולבחור את הזול ביותר (הבנדל של המשחקים פחות רלוונטי), האם בשביל לשחק ברמה גרפית סבירה במסך בגודל כזה רצוי GTS320, GTS640, או GTX (הכל 8800 כמובן)

ספק כח - גודל נדרש בהנחה שלא הולך ל - SLI (כרגע שוקל לפי ביקורות Corsair 520W או 620W)

כוננים קשיחים - יש לי הרבה משחקים ואני לא אוהב להיות בלי גיבוי - חשבתי על שני דיסקים 320 במערך RAID

מארז - חשבתי על Gigabyte Aurora 570 - אשמח לשמוע גם רעיונות אחרים

אשמח לקבל הצעות למפרטים

פורסם

קטגוריות מוצרים מחיר כמות

מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1485 1

לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3R Conroe Support GP35DS3R ¤ 727 1

מארזים Thermaltake Eureka Black VC8000BWA ¤ 857 1

קירור למעבד Thermaltake V1 CL-P0401 ¤ 288 1

ספקי כוח Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular ¤ 625 1

זיכרונות Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 DDR2-800 CL4-4-4-12 6400C4 ¤ 660 1

קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ¤ 669 1

כרטיסי מסך Sparkle Nvidia Geforce 8800GTS 320MB Retail ¤ 1575 1

צורבים LG H62NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤ 199 1

הרכבת מערכת הרכבה ובדיקות, מחשב חדש 3000שח ומעלה ¤ 5 1

משלוחים לכל הארץ שליחת מחשב מעל 5000שח שליח עד הבית כולל ביטוח ¤ 5 1

מחיר לתשלום בכרטיס אשראי עד 2 תשלומים ללא ריבית, תשלום מזומן שטרות או העברה בנקאית 2% הנחה : ¤ 7095

הורכב באתר http://tms.co.il

1 = QUAD ברור, נכון לכרגע ספציפית ה 6750\6850 יהיו קצת עדיפים אבל זה ישנה בקרוב מאוד שהמשחקים והתוכנות יתמכו ב QUAD וינצלו את כל הליבות והרי אתה לא קונה מחשב ל4 חודשים.

2 = P35 יספיק לך, לא צריך להשקיע 1600שח בלוח אם, לגבי OC החנות שרשמתי לך עושה את זה חינם ללקוחות שמגיעים מהפורומים, רק צריכים לבקש

3 = אין שיפור משמעותי מול ה DOMINATOR, היתרון שלהם מול הזיכרון שאני הצעתי לך זה הקירור שהוא HEATSINK מובנה וזה לא שווה את הכפול כסף

4 = כ.מסך אין חשיבות ליצרן כל-כך, מה שכן עדיף לקחת כרגע 8800GTS 320 ועוד 4-6 חודשים שיצאו הR65 \ G92 שתומכים בDX10.1 אז תמכור אותו ותחליף לחזק יותר (השארתי לך 3000שח בתקציב בגלל הסיבה הזאת, לקנות כרגע GTX זה בזבוז של כסף שעוד 4-6 חודשים יהיה בשוק משהו פי 2-3 יותר חזק)

5 = ספק כוח, במקרה שלך גם CORSAIR 450VX\ליברטי 400 יספיקו אבל בגלל סעיף 4, שאני לא יכול להגיד לך כמה חשמל הם יצטרכו עד עדיף לקחת משהו חזק יותר ופה ה 520HX לא אמור להוות בעיה.

6 = כרגע שמתי 1 של 500 כי לא שמתי לך לחלק הזה :(, הלוח ששמתי לך תומך ב RAID ככה שאתה יכול להוסיף עוד אחד של 500 במחיר של 669שח להחליף ל2 של 320 בתוספת של 227שח (448*2 פחות 669) - לגבי הגיבוי אתה יודע שזה אומר RAID 1 ? משמע אתה קונה 2 קשיחים של 320 ובפועל מנצל רק אחד מהם והשני הוא גיבוי נטו.

7 = מארז טוב, אבל מאווררים עצלניים ואיטיים, עדיף לקחת את ה EUREKA שהמלצתי לך, הוא גדול, נוח, מרווח, מאוורר טוב ("רק" 2 מאווררים של 120ממ אבל זרימת האוויר שלו מתוכננת בקפידה) וקל כי הוא בנוי מאלומיניום - כמו ה 570

פורסם

מעולה..כמובן שיש אפשרות לרדת במארז אם אין רצון להשקיע במשהו כ"כ יקר

פורסם

קטגוריות מוצרים מחיר כמות

מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1485 1

לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3R Conroe Support GP35DS3R ¤ 727 1

מארזים Thermaltake Eureka Black VC8000BWA ¤ 857 1

קירור למעבד Thermaltake V1 CL-P0401 ¤ 288 1

ספקי כוח Corsair 520W 40A @ 12V CMPSU-520HXEU EPS 12V Modular ¤ 625 1

זיכרונות Corsair 2GB Kit (1GBX2) XMS2 DDR2-800 CL4-4-4-12 6400C4 ¤ 660 1

קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ¤ 669 1

כרטיסי מסך Sparkle Nvidia Geforce 8800GTS 320MB Retail ¤ 1575 1

צורבים LG H62NK DVD-RW Dual Layer Sata Black ¤ 199 1

הרכבת מערכת הרכבה ובדיקות, מחשב חדש 3000שח ומעלה ¤ 5 1

משלוחים לכל הארץ שליחת מחשב מעל 5000שח שליח עד הבית כולל ביטוח ¤ 5 1

מחיר לתשלום בכרטיס אשראי עד 2 תשלומים ללא ריבית, תשלום מזומן שטרות או העברה בנקאית 2% הנחה : ¤ 7095

הורכב באתר http://tms.co.il

1 = QUAD ברור, נכון לכרגע ספציפית ה 6750\6850 יהיו קצת עדיפים אבל זה ישנה בקרוב מאוד שהמשחקים והתוכנות יתמכו ב QUAD וינצלו את כל הליבות והרי אתה לא קונה מחשב ל4 חודשים.

2 = P35 יספיק לך, לא צריך להשקיע 1600שח בלוח אם, לגבי OC החנות שרשמתי לך עושה את זה חינם ללקוחות שמגיעים מהפורומים, רק צריכים לבקש

3 = אין שיפור משמעותי מול ה DOMINATOR, היתרון שלהם מול הזיכרון שאני הצעתי לך זה הקירור שהוא HEATSINK מובנה וזה לא שווה את הכפול כסף

4 = כ.מסך אין חשיבות ליצרן כל-כך, מה שכן עדיף לקחת כרגע 8800GTS 320 ועוד 4-6 חודשים שיצאו הR65 \ G92 שתומכים בDX10.1 אז תמכור אותו ותחליף לחזק יותר (השארתי לך 3000שח בתקציב בגלל הסיבה הזאת, לקנות כרגע GTX זה בזבוז של כסף שעוד 4-6 חודשים יהיה בשוק משהו פי 2-3 יותר חזק)

5 = ספק כוח, במקרה שלך גם CORSAIR 450VX\ליברטי 400 יספיקו אבל בגלל סעיף 4, שאני לא יכול להגיד לך כמה חשמל הם יצטרכו עד עדיף לקחת משהו חזק יותר ופה ה 520HX לא אמור להוות בעיה.

6 = כרגע שמתי 1 של 500 כי לא שמתי לך לחלק הזה :(, הלוח ששמתי לך תומך ב RAID ככה שאתה יכול להוסיף עוד אחד של 500 במחיר של 669שח להחליף ל2 של 320 בתוספת של 227שח (448*2 פחות 669) - לגבי הגיבוי אתה יודע שזה אומר RAID 1 ? משמע אתה קונה 2 קשיחים של 320 ובפועל מנצל רק אחד מהם והשני הוא גיבוי נטו.

7 = מארז טוב, אבל מאווררים עצלניים ואיטיים, עדיף לקחת את ה EUREKA שהמלצתי לך, הוא גדול, נוח, מרווח, מאוורר טוב ("רק" 2 מאווררים של 120ממ אבל זרימת האוויר שלו מתוכננת בקפידה) וקל כי הוא בנוי מאלומיניום - כמו ה 570

לא נראה לך קצת תמוה לקנות מארז ב900 ש"ח וכרטיס מסך ב1500? למה אתה ממליץ לכולם לקנות GTS320 בעוד שאתה קנית GTX OC2 שמחירו הוא כמחיר בית? GTX זה לא מילה גסה! ומביוחד כשמדובר במסך 22''. לא כל מה ש"xtract" אומר הוא קדוש.

בכל מקרה, אם הבחור רוצה לקנות עכשיו כרטיס ולשדרג בעוד מספר חודשים שילך על כרטיס DX9 בינוני בסגנון X1950Pro. לא כואב הלב להוציא 1600 שקל עכשיו ובעוד חצי שנה עוד 3000?

בכלליות לא מומלץ לקנות מחשב משחקים עד נובמבר שיגיעו הpenryn והg92 + הלוחות X36 שיוצאים החודש, חבל שהבחור יתבאס =\

פורסם

למה אתה חושב שמישהו מתייחס לדברים שלו כמו אל קדושים? עלה בדעתך אולי שפשוט אני מדבר בהגיון?

בכל מקרה,מסך 22" ממש לא צריך GTX...והינה דבריו ה"קדושים" של הד"ר..מעניין מה דעתך עליהם..

GTX הוא בזבוז זמן וכסף - שורה תחתונה, GTX כרגע יותר טוב על הנייר מ-GTS. יבוא יום והמשחקים החדשים באמת ינצלו את היכולות שלו בצורה הנראית לעין, בעוד הGTS יצנח בFPS למצב בו תוכלו להבחין.

רק מה? שכשאותו יום יגיע, תוכלו בהפרש ששילמתם בין הGTS ל-GTS (עומד על 1500 שקל היום) לקנות כרטיס חזק משניהם ביחד.

בכל מקרה,מארז זו השקעה ארוכת טווח..לא אמרתי שהוא צריך להשקיע כ"כ הרבה כסף ולכן רשמתי שבהחלט אפשר לרדת לאפולו או ל-Blackline.

כ.מסך לעומת זאת היא השקעה שמאבדת מערכה במהירות..כמו רכב..

אני ורוני מדברים באופן פרטי,ומשיחות איתו הבנתי שהכ.מסך שלו עלה לו הרבה פחות..משהו באזור המחיר של GTS..ולכן זו הסיבה.

פורסם

שמע אחי יש לי רעיון קטלני לפיטמה אחי תקשיב תקשיב סתכל אתה קונה מחשבים ב5000 סבבה עד כאן מובן? וזהו יאללה ביי

פורסם

The_protector

יש לך אזהרה ראשונה על ספאם, בשלישית אתה בבעיה.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל המסייעים עד כאן.

מספר שאלות -

1. אני מבין שכרטיס מסך GTS הוא "כרטיס ביניים" עד יציאת דור 9. לפי החשבון שלי זו השקעה של 1,600 ש"ח לתקופה של כשנה. כרטיס GTX נראה לי יכול להחזיק קצת יותר (אולי שנתיים) בהשקעה כפולה, כך שבמונחי "עלות לחודש" זה בערך אותו הדבר למעט זה שבקניית GTX יש לי בשנה הראשונה כרטיס חזק יותר. (דרך אגב - בבדיקות ביצועים שהתפרסמו לאחרונה למשחק World In Conflict (יוצא בעוד שבועיים) עלה שאין כיום כרטיס, אפלו לא ה - Ultra שנותן FPS סביר בסטינג גבוה.) מה דעתכם?

GTX הוא בזבוז, תוכל לקנות את הGTS להנות היום ממשחקים ברמת פירוט גבוהה וכשתצא הסדרה ה-9 למכור אותו לקנות כרטיס חזק בהרבה.

2.תמיד אמרו לי שלוח אם הוא החלק הכי חשוב. האם לא שווה בכל זאת להשקיע בו קצת יותר? (הוא גם יכול להחזיק יותר שנים מכרטיס המסך) והאם לוחות ASUS לא טובים יותר מ - Gigabyte (יודע שזה נשמע שטחי משהו ובכל זאת...)

הכל תלוי בדגם, אם המחשב למשחקים בעדיפות ראשונה כרטיס מסך ואחריו לוח שייתן מספיק פיצ'רים מבוסס על צ'יפסט חדש דוגמת הP35

3. בהנחה שחשוב לי שהמחשב יהיה גם שקט (וזו הנחה נכונה...), האם ההמלצה של המרכיבים משתנה?

מומלץ לקחת מארז שקט כגון הP150 של ANTEC שמגיע עם ספק מעולה של 450W או משהו ברמה גבוהה יותר שהוא הP180.

4. כונן WD מול Segeate - האם לא עדיף השני?

ל WD סדרת הAAKS שמספקים ביצועים מעולים במחיר נמוך אין צורך לקחת משהו יקר יותר.

5. כרטיס קול שעל הלוח האם - האם נותן ביצועים ברמה מספקת (לא למוזיקאי אלא לגיימר...), האם שווה להוסיף כרטיס קול בנפרד?

נותן ביצועים ברמה מספקת ביותר ומתאים לרוב פלח השוק מלבד עורכים מקצועיים שדורשים כרטיס איכותי ומקצועי.

תודה על ההתיחסות הענינית והמפורטת. מאוד עוזר

פורסם

לא נראה לך קצת תמוה לקנות מארז ב900 ש"ח וכרטיס מסך ב1500? למה אתה ממליץ לכולם לקנות GTS320 בעוד שאתה קנית GTX OC2 שמחירו הוא כמחיר בית? GTX זה לא מילה גסה! ומביוחד כשמדובר במסך 22''. לא כל מה ש"xtract" אומר הוא קדוש.

בכל מקרה, אם הבחור רוצה לקנות עכשיו כרטיס ולשדרג בעוד מספר חודשים שילך על כרטיס DX9 בינוני בסגנון X1950Pro. לא כואב הלב להוציא 1600 שקל עכשיו ובעוד חצי שנה עוד 3000?

בכלליות לא מומלץ לקנות מחשב משחקים עד נובמבר שיגיעו הpenryn והg92 + הלוחות X36 שיוצאים החודש, חבל שהבחור יתבאס =\

מארז ב900שח זה בסדר גמור, מארז לא משנים כל חצי שנה -שנה, מארז איכותי יכול לעבור גם שידרוג של 3 מחשבים

העובדה שיש לי GTX OC2 של BFG במחשב לא מצדיקה להציע את זה לאדם שמחפש מפרט כרגע.

שאני קניתי לא היה DX10.1 באופק ואני קניתי מעבד ב6000שח כמעט ככה שהתקציב שלי היה קצת שונה, חוץ מזה שאני משחק על 42" FULL HD ככה שה GTX בניצול דיי טוב שם.

הבחור שיקנה כרגע GTX עושה טעות חמורה. לקחת GTS 320 ולשים את ה1500-1700שח בצד ובעוד חצי שנה-שנה למכור אותו לקנות 9800GTS\9800GTX יהיה הרבה יותר חכם.

לא כל אחד רוצה לחכות חודשיים שלוש למחשב חדש, ולפעמים אנשים (כמוני לדוגמא) קונים את המחשב שיש את הכסף בצד, אם יחכה כמה חודשיים לא בטוח שהכסף ישאר, תמיד יש עוד משהו לבזבז עליו.

אם הבחור מוכן לחכות אז שים את הכסף בבנק שינוח ותחכה לתחילת 2008,

יהיו מעבדים של אינטל ו AMD חדשים בשוק, מרובעי ליבה "אמיתיים" NATIVE QUAD, יהיו כ.מסך DX10.1 של R650 \ G92 ואולי אפילו זיכרון DDR3 ירד קצת במחיר שלו למשהו שמתקרב לשפוי

פורסם

The_protector

יש לך אזהרה ראשונה על ספאם, בשלישית אתה בבעיה.

הורחק לצמיתות

פורסם

המפרט של Ronib מעולה..

פורסם
  • מחבר

המפרט של roni b נראה טוב מאוד. נותרתי עם התלבטות לגבי איך מאפשרים OC ועדיין שומרים על רמה נמוכה של שקט. אני מבין שלעניין זה יש שני פרמטרים חשובים:

1 - מארז - אני מתלבט בין Antec 180/182, Aurora 570, ו - Eureka (המארז צריך להיות גם מספיק גדול כדי לשים בו כרטיס מסך גדול פיזית ומאוורר גדול

2 - קרור BT מול V1

ההנחה שלי היא שאני עם 6600Q ב OC ל - 3.2 והציפיה היא שהמחשב יהיה מספיק שקט כדי לישון לידו.

אשמח לקבל רעיונות / סיוע ( כולל הצעות למפרטים אחרים)

פורסם

Eureka נהדר ואני ממליץ עליו בחום.

BT ישמור על המחשב שלך שקט ביותר (התרשמתי ממנו לטובה כששמעתי אוות במהירות מקס' - או יותר נכון לא שמעתי אותו) גם ב-3.2

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים