עבור לתוכן

מפרט לפוטושופ 7000 ש"ח וניתן לחרוג

Featured Replies

פורסם

אתה בטוח שב CS3 יש אומנם יישום כזה קטן של 3D ?? אחרי הכל זה החידוש העיקרי בגירסה

• תגובות 37
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

פוטושופ תומכת רק ב-2GB זיכרון פנימי לא?

פורסם

אני אסביר למה RAID בכלל חשוב, אח"כ אפרט בדיוק מזה.

פוטושופ, בעבודה על קבצים גדולים, שומר הרבה מידע בזיכרון. לדוגמא, נניח שנפתח תמונה של 1 ג"ב בזיכרון, לאחר מכן נעשה לה מספר מניפולציות ונוסיף כמה שכבות.

פוטושופ צריך לשמור את כל המידע הנוסף שעשינו וגם לאפשר לך לחזור אחורה מספר שלבים (המספר תלוי בהגדרות).

כדי לעשות כל זאת במהירות הוא שומר כמה שיותר מידע בזיכרון RAM, כי זהו הזיכרון המהיר ביותר הנגיש לתוכנה.

קובץ של גיגה + כמה פילטרים מניפולציות, שכבות וכו' יכול תוך כמה דקות לתפוס נפח של 4 ג"ב בזיכרון ואף יותר.

אם לפוטושופ אין מספיק מקום בזיכרון לאחסן את המידע, הוא שומר אותו בדיסק הקשיח... החיסרון: הדיסק הקשיח איטי בפי 1000 ויותר מהזיכרון ולכן מתחילה להיות מורגשת איטיות משמעותית בעבודה.

לכן חשובה כמות זיכרון גדולה כשאתה מדבר על קבצים גדולים. אני ממליץ לך על מינימום 4 ג"ב, בשביל יותר תצטרך מערכת הפעלה שתומכת ב 64BIT, כמו ויסטה או XP64BIT, ובנוסף גם מודולים יקרים יותר של זיכרון (כ"א של שני ג"ב במקום של אחד ג"ב.

עד כאן בנושא הזיכרון. למה צריך RAID ?

בגלל שפוטושופ עובד הרבה עם הדיסק הקשיח כאשר מדובר בקבצים גדולים (קריאה לזיכרון, כתיבה הקובץ בסיום העריכה, ובעיקר כתיבת מידע זמני בדיסקים בזמן העבודה) חשוב מאוד שתהיה לו גישה מהירה גם לדיסקים הקשיחים.

כאן נכנס RAID לתמונה...

RAID בפשטות (אני אצרף לינק להסבר מורחב בסוף), מאפשר לך לחבר מספר דיסקים קשיחים יחדיו כדי לקבל בעיקר שני דברים: שרידות ומהירות.

כמובן, אחד מגיע בדר"כ על חשבון השני, כלומר או מהירות או שרידות. כדי לקבל את שניהם יחדיו יש צורך במספר הולך וגדל של דיסקים קשיחים.

ישנם 2 מצבים בסיסים לRAID

RAID0 - מערך של שני דיסקים קשיחים (או יותר) שנותנים מהירות עבודה גבוהה אך ללא שרידות. חסרונות - אם דיסק אחד כושל - כל המידע שנשמר בכל הדיסקים של המערך אובד. כמות המידע שניתן לקבל במערך : מספר הדיסקים הקשיחים X נפח של כל אחד (בהנחה שהם זהים)

RAID1 - מערך של דיסקים,בדר"כ 2, ששומרים את אותו מידע בדיוק. ככה, אם אחד כושל השני מהווה גיבוי מיידי למידע. חסרונות: אין רווח במהירות עבודה לעומת דיסק אחד, וכמות המידע שניתן לשמור שווה גם כן לנפח דיסק אחד (השני הוא העתק זהה).

כמו שראית, הראשון נותן מהירות והשני שרידות, כדי להינות משני העולמות משתמשים בסוגים שונים של RAID שמאפשרים שילוב הטוב משני העולמות.

לדוגמה:

RAID 1+0 או RAID 0+1 : מצריך שימוש ב 4 דיסקים קשיחים זהים. מקבלים מהירות כפולה, נפח השווה למחצית הנפח הכולל של הדיסקים, ושרידות - דיסק אחד יכול ליפול והכל יעבוד כשורה (אפשר גם ששני דיסקים יפלו , אבל זה תלוי איזה בדיוק).

MATRIX RAID - רייד "חכם" שעושה שימוש בשני דיסקים בלבד, אבל מאפשר לך לחלק את הנפח לשני אזורים: אזור "מוגן" שהוא איטי אבל חסין נפילה של דיסק אחד, ואזור נוסף, "מהיר" אבל אינו חסין נפילה של דיסק קשיח.

אם אין בעיה של כסף, קח 4 דיסקים של 500 ג"ג - תקבל 1 טרה בייט ב רייד 1+0 שהוא גם מהיר וגם חסין נפילה של דיסק.

לינקים להסברים מורחבים (אני שמרתי מאוד על פשטות ותימצות העיקר, יש מידע נוסף ושיטות נוספות)

עם איורים , מאוד ברור יחסית:

http://www.acnc.com/04_01_00.html

הסבר על ה MATRIX + מבחני ביצועים:

http://techreport.com/articles.x/8059/1

עם אנימציות:

http://www.lascon.co.uk/d008005.htm

פורסם

פורסם
  • מחבר

או קיי, הבנתי, תודה מקרב לב על ההשקעה. תענוג.

לגבי השרידות, אני מתכוון לקנות דיסק גיבוי חצוני שגם ישב במקום אחר. אז את זה פתרנו.

לגבי המהירות ברור שצריך רייד 0.

מה לגבי הנושא שהעלה extract?

פוטושופ תומכת רק ב 2 גיגה...

ושאלה אחרונה, מערכת 64 ביט. לא נתקלת בבעיות בעבודה ובתאימות עם תוכנות שונות?

פורסם

אוהה, הרבה שאלות בזמן שכתבתי את ההסבר על הרייד, נתחיל מהקל אל הכבד:

לא, היא תומכת גם ביותר...

בSP2 היא תומכת גם ב 3 ג"ב, ב 64BIT היא תומכת הרבה מעל.. (לא יודע גבול עליון, אני יודע שלפחות 8 ג"ב)

http://kb.adobe.com/selfservice/viewContent.do?externalId=320005&sliceId=1

אתה בטוח שב CS3 יש אומנם יישום כזה קטן של 3D ?? אחרי הכל זה החידוש העיקרי בגירסה

לא זוכר איפה ראיתי, אני יודע שרק מספר מועט יחסית של הפיצ'רים עושה בזה שימוש, אל תשכח שב CS3 רוב הדברים נכתבו עוד הרבה לפני, רק התוספות ייתכן ועושות שימוש בזיכרון הכרטיס וידאו, וזה גם רק מי שמשתמש בטקסטורות גדולות (בנפח).

צריך לחפש את זה בגוגל כדי לראות בדיוק במה היתרון, אני זוכר רק שהוא מוגבל מאוד.

לגבי המערכת 64 ביט, הבנתי שהמערכת לא תומכת בכל בהרבה תוכנות וזה עלול לנגס, מנסיונך, איך זה באמת?

תלוי איזה תוכנות כמובן... היום התמיכה כבר לא רעה בכלל בתוכנות מיינסטרים. אם יש לך יישומים ספציפים, תוודא לפני ההחלטה האם הם תומכים או לא.

בכל אופן, אם אתה שם 8 ג"ב זיכרון ומערכת 64BIT, זו מערכת לעבודה, זה לא לגלישה ומשחקים..

[br]פורסם בתאריך: 31.08.2007 בשעה 17:00:30

או קיי, הבנתי, תודה מקרב לב על ההשקעה. תענוג.

לגבי השרידות, אני מתכוון לקנות דיסק גיבוי חצוני שגם ישב במקום אחר. אז את זה פתרנו.

לגבי המהירות ברור שצריך רייד 0.

אם יש לך פיתרון גיבוי חיצוני, אתה יכול לקנות 3 דיסקים של 500 ג"ב ולשים ברייד 0, זה כבר ממש בוסט בביצועים, וזה טוב במיוחד אם אתה לא רוצה מערכת 64BIT , או שלקנות 8ג"ב זיכרון קצת יקר לך...

בכל מקרה תיקח את ה RAID EDITION של ווסטרן, אלו שציינת בהתחלה..!

פורסם
  • מחבר

שמע חבר, אני מצדיע. תשובות מקצועיות, לינקים לעניין, מקצוען!

זה מחשב עבודה אבל גם גלישה והורדות ופעילות סביבתית שהמחשב דורש. לכן נראה לי שאסתפק ב 32 ביט כרגע עם 4 גיגה ראם.

אז המסקנות כרגע הן:

מעבד : INTEL CORE 2 QUAD PROCESSOR S775 2.4GHz(Q66000) - BOX ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס/חיון מקורי. ¤ 1485

לוח אם : GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 שלוש שנים. ¤ 603

כרטיס מסך : SAPPHIRE PCI-EX RADEON HD2600PRO 512MB DDR2 128 BIT TV/O HDMI DVI - DX10 - RETAIL שלוש שנים. ¤ 510

דיסק קשיח : WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD5000ABYS חמש שנים. ¤ 761

צורב DVD : LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA שנתיים. ¤ 190

זיכרון : CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT ללא הגבלת זמן. ¤ 504

כונן DVD : LG DVD-ROM 16X48 - GDR--8164B - BULK שנה. ¤ 106

מארז : ANTEC P180-B ANODIZED ALUMINIUM SUPER MID TOWER CASE w/o PSU ¤ 863

ספק כוח : ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT שלוש שנים. ¤ 400

הרכבת מחשב : הרכבה ובדיקה במעבדת החברה ¤ 76

זיכרון : CORSAIR 2048MB (1024MB X2) DDR2 800MHz DUAL CHANNEL KIT ללא הגבלת זמן. ¤ 504

דיסק קשיח : WD 500GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD5000ABYS חמש שנים. ¤ 761

--------------------------------------------------------------------------------

סה"כ כל המוצרים (כולל מע"מ) : ¤7524

ל3 הדיסקים raid 0

oc מתון

נראה מבטיח.

הערות/ הארות שכחתי משהו?

פורסם

מפרט סבבה אבל כמה שינויים שכדאי לך לשקול

ספק כוח עדיף Corsair 520HX שילוב שקט יותר ביחד עם המארז המצויין שבחרת - מוסיף 200שח אבל שווה כל שקל.

מעבד G0 קריר יותר 90W מול 105W ברגיל, עדיף לOC - אותו מחיר

קירור מעבד מצויין TT BT VX כי אין מצב לעשות OC לQUAD עם קירור מקורי - מוסיף 250שח - תשקול לבקש מהחנות לעשות לך את ה OC אם אתה לא מתמצא, זה יכול לתת שיפור דיי טוב, כל QUAD שנתקלתי בו עד היום מגיע בOC ל3.0 (מתחילים ב2.4) וה G0 אמורים לתת עוד 100-300MHZ

יש חנות אחת שנותנת את זה כשירות ללקוחות שמגיעים מהפורומים, TMS.CO.IL אז אם תחליט שזה הכיוון דבר איתם (לא נתתי לך מפרט כי יצא קצת יותר יקר וזה לא רלוונטי) אבל אולי יסתדרו איתך. שווה לנסות.

בנוסף אי אפשר לעשות 3 קשיחים בRAID 0 זה דיי סותר את הרעיון של הRAID 0, אתה כן יכול לעשות RAID 5 עם 3 קשיחים שזה אומר 3*500 נותן 1TB סה"כ (מאבד שליש מכל קשיח) והמידע מגובה בקשיחים האחרים.

אתה מודע לזה שהלוח שבחרת לא תומך ב RAID ואתה צריך בקר חיצוני ?

לוח כמו P35-DS3R או P35-DS3P יתאימו לך יותר (הP תומך גם ב RAID וגם נותן FIREWIRE שזה חשוב בד"כ לאנשים שעובדים עם עריכה וגרפיקה)

פורסם

מפרט סבבה אבל כמה שינויים שכדאי לך לשקול

מעבד G0 קריר יותר 90W מול 105W ברגיל, עדיף לOC - אותו מחיר

קירור מעבד מצויין TT BT VX כי אין מצב לעשות OC לQUAD עם קירור מקורי - מוסיף 250שח - תשקול לבקש מהחנות לעשות לך את ה OC אם אתה לא מתמצא, זה יכול לתת שיפור דיי טוב, כל QUAD שנתקלתי בו עד היום מגיע בOC ל3.0 (מתחילים ב2.4) וה G0 אמורים לתת עוד 100-300MHZ

אני גם מסכים, לחלוטין לקחת את G0

גם בנושא הקירור - אם חשוב לך שיהה שקט ואתה רוצה גם אוברקלוק, תצטרך קירור טוב יותר...

בנוסף אי אפשר לעשות 3 קשיחים בRAID 0 זה דיי סותר את הרעיון של הRAID 0, אתה כן יכול לעשות RAID 5 עם 3 קשיחים שזה אומר 3*500 נותן 1TB סה"כ (מאבד שליש מכל קשיח) והמידע מגובה בקשיחים האחרים.

אתה מודע לזה שהלוח שבחרת לא תומך ב RAID ואתה צריך בקר חיצוני ?

לוח כמו P35-DS3R או P35-DS3P יתאימו לך יותר (הP תומך גם ב RAID וגם נותן FIREWIRE שזה חשוב בד"כ לאנשים שעובדים עם עריכה וגרפיקה)

1. אפשר לעשות בכיף RAID0 עם יותר משני דיסקים קשיחים, צריך רק בקר מתאים. הבקר של ה ICH9R

יודע לעבוד ב RAID0 עם עד 6 דיסקים קשיחים.

דוגמא לשיפור בשימוש יותר מ 2 דיסקים קשיחים:

http://www.tomshardware.com/2007/07/02/raid_scaling_charts/page10.html

RAID5 לא מומלץ בכלל במקרה הזה כי הבקר של אינטל מבצע RAID5 בהסתמכות על המעבד כך שיוצא שהוא יחסית איטי , בטח שלא יתן ביצועים כמו RAID0 עם שלושה דיסקים קשיחים, אפילו לעומת RAID0 עם שני דיסקים קשיחים הוא כנראה יחוויר.

בשביל RAID5 איכותי , צריך בקר נפרד.

2. בלוח שהוא בחר כן יש RAID אבל לא דרך הבקר של אינטל, והוא באמת לא יכול לחבר שם יותר משני דיסקים קשיחים.. אני הייתי גם כן ממליץ על לוח מסדרת ה 33 או 35. ראיתי שה GA-P35-DS3R עולה ~700 והוא נראה לא רע.

פורסם

אני חושב שאתה טועה לגבי הלוח אם והתמיכה שלו ב RAID

תחפש באתר יצרן של GIGABYTE או שתוודא עם החנות שאתה בוחר לפני שאתה קונה

ותודה על התיקון של ה RAID0 ליותר מ2 קשיחים

לא ניסיתי בחיים ולכן לא חשבתי שזה אפשרי מעצם הרעיון - תמיד לומדים משהו

פורסם
  • מחבר

תיקון\סופי:

מעבדים Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM ¤ 1485 1

לוחות אם Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L ¤ 603 1

מארזים ANTEC P180 Aluminium Black ¤ 913 1

קירור למעבד Thermaltake Big Typhoon VX CL-P0310 ¤ 249 1

ספקי כוח Enermax Liberty 400W 30A @ 12V ¤ 405 1

זיכרונות Digma 2GB DualChannel TESTED DDR2-800 D22G800DI ¤ 533 2

קשיחים למחשבים שולחניים Western Digital 500Gb 16MB WD5000AAKS ¤ 669 3

כרטיסי מסך Sapphire ATI RADEON 2600Pro 512MB DDR3 PCI-E Retail ¤ 524 1

צורבים Samsung DVD-RW S183L X18 LightScribe SATA ¤ 180 2

סה"כ ¤ 7612

לגבי הלוח מה ההבדל בין 3L ל 3R

אפשר להזמין? :kopfpatsch:

פורסם

אחלה, חוץ מ.. :

1. לוח האם - לקחת לוח אם ללא RAID. לא תוכל לחבר אליו 3 דיסקים קשיחים ברייד 0.

אם אתה רוצה לחבר 3 דיסקים ברייד 0, תצטרך את הלוח הזה: GA-P35-DS3R (יש לו ICH9R , כלומר תמיכה ב MATRIX RAID)

2. למה לקחת את הדיסקים הקשיחים האלו , הם לא גירסאת RAID EDITION

אני ממליץ שתיקח את אלו שדיברת עליהם בתחילת הת'רד - Western Digital 500Gb 16MB WD5000ABYS , אם אתה מתכנן רייד 0 , חשוב מאוד לקחת דיסקים קצת יותר אמינים (לפחות יותר אמינים ע"פ הצהרות היצרן).

3. בכוונה שמת 2 צורבים ?

למעט הדברים הללו, אחלה מפרט :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

החלפתי לוח, תודה על ההערה. לגבי הדיסקים אמרו לי שזה לא משנה, זה עוד מאה ומשהו לכל אחד. יש לך נסיון עם זה?

שני כוננים בשביל לא להוציא דיסק בצריבה, סתם פינוק.

פורסם

תחסוך עוד 100 שקל שתרד בזכרונות ל667

פורסם

נדמה לי שנאמר לו שבמקרה הזה זה חשוב..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים