עבור לתוכן

איך מגדירים linksys WRT54GL???

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

בשעה טובה רכשתי נתב linksys WRT54GL.

הכנסתי את דיסק ההתקנה והתחלתי לעבור על השלבים השונים - אבל תוך כדי התקנה הוא הקפיץ לי את ההודעה הבאה:

error not message receiver!!

אם אני לוחץ על אישור הוא זורק אותי מההתקנה.

אם אני מתעלם מזה הוא ממשיך בהתקנה - אבל בסוף התהליך הוא נותן לי הודעה שהוא לא מצליח להתחבר:

the router is not able to connect to the internet. try turning the Cable/DSL modem OFF and back ON again. Do you want to try again?

מה אני לא עושה בסדר?

מי יכול להדריך אותי שלב אחרי שלב מה תריך לעשות כדי להתקין את הראוטר הזה.

קחו בחשבון שאני מחובר לכבלים דרך נטוויז'ן ושיש לי וויסטה כמערכת הפעלה.

תודה!

רם

[attachment deleted by admin]

פורסם

http://tarkules.kicks-ass.net/

כנס שם בצד ל routers-cable setup - linksys

שים לב טוב טוב לשורה שמדברת על להתקשר לנטויז'ן ולבקש כתובת קבועה ברשת הפנימית של הכבלים.

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה.

הלינק הזה מראה סוג אחר של ראוטר (WRT ) אז הדברים נראים אצלי קצת אחרת.

מאחר וכרגע אין לי כתובת IP קבועה התקשרתי לתמיכה של נטוויז'ן והם עזרו לי להגדיר כרגע את החיבור כL2TP (כתובת שרת ה L2TP שלהם למי שמעוניין היא 212.143.205.253).

הנציג שם אמר לי שהפרוטוקול הזה לא ממומלץ - יש בו ניתוקים וכו'.

הוא מטפל לי בנושא של כתובת ה IP הקבועה וברגע שאני אקבל כזו הוא יעביר אותי לPPTPשאמור להיות טוב יותר.

עכשיו מה שנשאר לעשות זה להגדיר את הרשת האלחוטית.

אני רוצה לחבר מחשב נייד לרשת אלחוטית,

אני רוצה שהרשת תהייה מוגנת בסיסמה

אני רוצה שהרשת לא תהייה מפורסמת באופן גלוי - אלא רק מי שיכניס באופן ידני את הפרטים שלה יוכל להתחבר.

איך עושים את זה?

תודה,

רם

פורסם

הנציג שם אמר לי שהפרוטוקול הזה לא ממומלץ - יש בו ניתוקים וכו'.

הוא מטפל לי בנושא של כתובת ה IP הקבועה וברגע שאני אקבל כזו הוא יעביר אותי לPPTPשאמור להיות טוב יותר.

עלק, לא מומלץ. בעיקרון L2TP אפילו טיפה עדיף על PPTP (ושניהם פחות טובים מחיבור נורמלי ללא חייגן). זה ל-NETVISION אין תשתית נורמלית (ואין בכלל תמיכה בללא חייגן) זה בעיה שלהם.

אני רוצה שהרשת תהייה מוגנת בסיסמה

בהגדרות של הנתב אתה יכול לבחור שיטת תיאום המפתח. המועדפת היא WPA-PSK או WPA2-PSK. אח"כ בחר שיטת הצפנה (TKIP או AES, אין הבדל משמעותי, בעיקרון AES קצת עדיף) ולבסוף בחר סיסמא. כעת, בכל מחשב שתרצה לחבר אלחוטית, היכנס להגדרות הרשת האלחוטית הספציפית שלך בכרטיס הרשת והגדר את ההגדרות באותו אופן.

אני רוצה שהרשת לא תהייה מפורסמת באופן גלוי - אלא רק מי שיכניס באופן ידני את הפרטים שלה יוכל להתחבר.

מצא את האפשרות BROADCAST ESSID וכבה אותה.

פורסם
  • מחבר

היי,

תודה על התשובות!

אז לפי מה שאתה אומר עדיף לי להישאר עם L2TP?

איזה אינטרס יש לנטוויז'ן להגיד שהפרוטוקול הזה פחות טוב מPPTP?

אם אני מבטל את BROADCAST ESSID - איך ניתן למצוא את הרשת?

כלומר נניח שאני מחשב נייד חדש - איך אני מגדיר לו לעבוד עם הרשת האלחוטית?

כל עוד היא מפוטרסמת זה די פשוט - אבל אם היא אל ברשימה של הרשתות הקיימות - מה עושים?

שוב תודה!!

רם

פורסם

אני לא מסכים, כלומר באופן כללי יש ממש טיפה עדיפות ל L2TP, אבל לא ברמה שהמתשמש מרגיש

ואחרי שהספקיות בארץ הורידו את כל הייתרונות של ה L2TP, אין הבדל בכלל, זה פשוט יותר טוב לספקיות

והרבה אנשים אומרים ש L2TP יותר טוב, כי יש ספקיות מסויימות ששרתי ה PPTP שלהם חנוקים ולכן יותר איטיים למחוברים אליהם

(ולא זה המצב בנטויז'ן)

הנה משהו שכתבתי פעם שמסכם את ההבדל בין L2TP ל PPTP , אם זה באמת מעניין אותך

נטויז'ן אומרים לך PPTP כי הם יודעים שהקושחה המקורית של ה GL שלך לא מסתדרת הכי טוב בעולם עם ה L2TP של הארץ,

לכן מראש הם אומרים לך PPTP עם IP קבוע ברשת הפנימית של הכבלים > שלא תתקשר אליהם על בעיות של ניתוקים בגלל שהגדרת L2TP.

הם לא מנסים לדפוק אותך, להפך, להם עדיךף שתתחבר ב L2TP , זה יותר קל על השרתים שלהם,

אבל התומכים יודעים שלינקסיס GL, לא מסתדר טוב עם ה L2TP כאן , וזו הסיבה שיעדיפו לומר לך PPTP, והם צודקים במקרה הזה.

ולחיבור ללא חייגן אין יתרונות מהותיים מדי על פני VPN.

עכשיו, לגבי ה SSID, אם ביטלת ואתה רוצה להתחבר לרשת, יש לך כפתור בחלון הרשתות (או בתוכנה של הכרטיס שלך)

שפותח מין אשף לחיבור לרשת חדשה, אתה רק מזין את השם המדוייק של הרשת, ואת הססמא ומתחבר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים