עבור לתוכן

מחפש מסך עבור אדם מבוגר עם בעיות ראיה

Featured Replies

פורסם

שלום כולם,

האתגר שהציבו לי - למצוא מסך LCD שניתן לראות בו דברים בגדול. המשתש הוא אדם מבוגר שלא רואה טוב, ועד לאחרונה השתמש במסך CRT די גדול ברזולוציה נמוכה.

אז -

1) האם יש מסכים שידועים ביכולת להציג תמונה ברזולוציה נמוכה בצורה טובה (ואז נניח 19 אינצ ב1024 * 768 או 800 * 600 יתן תמונות גדולות) ?

2) האם יש אפשרות לקנפג את זה בכרטיס מסך מצורה טובה?

3) האם יש תוכנות שמאפשרות משהו כזה בצורה טובה?

תודה מראש

פורסם

והתקציב?

פורסם

הכי טוב שואל אותך תענה לו?

פורסם
  • מחבר

מצטער על חוסר הפרוט... :kopfpatsch:

התקציב די גמיש. אלפיים ש"ח נשמעים סביר.

אם יש משהו מצוין למטרה הזאת - אפשר גם יותר.

פורסם

לפי מה שניסיתי 2007FP לא מצטיין ב800X600 (לא ברור לי למה )

אני לא מכיר מסכים שעובדים טוב ברזולוציה לא טבעית.

האם גודל הנקודה הטבעית של מסך 19" יהיה טוב לו?

באיזה תוכנות הוא משתמש?

פורסם

לפי מה שניסיתי 2007FP מצטיין ב800X600 (לא ברור לי למה )

אולי משום שזהו SCALING של 1:2 בדיוק מהרזולוציה הטבעית שלו (כל פיקסל לוגי הופך ל-4 פיקסלים פיזיים).
פורסם

זה מה שחשבתי... בכל זאת לא עזר. (שים לב לעריכה)

פורסם
  • מחבר

שוב תודה וסליחה על ההעלמות.

השימוש הוא רק בתוכנות סטנדרטיות - אימייל ואינטרנט, וורד ואולי קצת תמונות.

אני מתכוון לבדוק טלויזיות LCD 20 אינצ'. יש אותן ב600*800 וזה דווקא יכול להתאים, אם סביר לשבת קרוב אליהן ולקרוא מהן.

אני מבין שאין פתרון מבוסס כרטיס גרפי ותוכנה?

פורסם

אני לא מאמין שאף אחד לא אמר את זה :kopfpatsch:

אתה יכול להגדיל דרך ה-windows את כל האייקונים והפונטים. לא צריך לרדת רזולוציה בשביל "לראות את הכל בגדול". זה לא משנה איזה מסך.

פורסם

אני לא מאמין שאף אחד לא אמר את זה :kopfpatsch:

אתה יכול להגדיל דרך ה-windows את כל האייקונים והפונטים. לא צריך לרדת רזולוציה בשביל "לראות את הכל בגדול". זה לא משנה איזה מסך.

אתה מתכוון DPI? זה פותר חלקית את הבעיה כי עדיין יהיו קטעים שישארו קטנים.

פורסם

יש גם אפשרות בלשונית appearance שב-display properties לשנות את גודל הגופן

Fonts size:

Normal

Large fonts

Extra large fonts

פורסם
  • מחבר

שוב תודה :xyxthumbs:

אבל הפתרונות האלה קצת קשים: הזכוכית מגדלת מקשה שימוש - שגם במצב רגיל אינו פשוט.

הגדלת הפונטים פותרת רק טקסט: הרבה תוכן מגיע בתמונות (אפילו אם הוא עצמו טקסט - כמו באנרים וכו) וגם יש תוכנות שקצת מתקשות אם זה: למשל אזור הכתןבת בבראוזרים שונים לא גדלה כשהפונט גדל...

פורסם

בשנות ה-70 כמדומני, היו מצמידים לטלוויזיה מעין מסכים מגדילים כך שהיית מקבל כביכול מסך גדול יותר מטלוויזיה נתונה. פתרון דומה נמצא בלינק הבא:

http://www.magnifyingaids.com/index.php?page=products&subcategory_id=23

כדי לפצות על ירידה בעוצמת ההארה, הייתי מציע להגביר משמעותית את ניגוד הצבעים בהגדרות מערכת ההפעלה. יתכן ויהיה צורך להחשיך את החדר כדי לראות טוב יותר. המסך העדיף למקרה כזה הוא CRT לדעתי.

פורסם

שוב תודה :xyxthumbs:

אבל הפתרונות האלה קצת קשים: הזכוכית מגדלת מקשה שימוש - שגם במצב רגיל אינו פשוט.

הגדלת הפונטים פותרת רק טקסט: הרבה תוכן מגיע בתמונות (אפילו אם הוא עצמו טקסט - כמו באנרים וכו) וגם יש תוכנות שקצת מתקשות אם זה: למשל אזור הכתןבת בבראוזרים שונים לא גדלה כשהפונט גדל...

במצב של Extra large fonts ברוב המקומות הטקטס גדול גם בשורת הכתובות של הדפדפן(אקסpלורר, avant, opera, maxton וFF).

את התוכן עצמו של הדפדפן תוכל להגדיל ע"י לחיצה על מקש ה-control וגלילת גלגלת העכבר או מקשי "+" ו- "-" במידה ואין לך גלגלת.

באקספלורר פעולה זו תגדיל את כל הדף ולא רק את הטקסט.

במקום שבו הגדרת את הפונטים, יש לחצן effects. בלחיצה עליו יפתח חלון בו תוכל לבחור ב-use large icons

ההשפעה תהיה בעיקר על שולחן העבודה ותפריט ההתחל.

אני יודע שהפתרונות האלה רחוקים מלהיות מושלמים אבל נראה לי שזה כל מה שיש ל-XP להציע. אולי תחשוב על מעבר לvista- הבנתי שהיא נותנת פתרון טוב יותר לבעיות מהסוג הזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים