עבור לתוכן

כרטיסי מסך - מה יוצא מהם?

Featured Replies

פורסם

שאלה שתמיד רציתי לשאול, כרטיסי מסך, חוץ משהם אמורים להראות לנו דברים על המסך, יש להם יציאות שונות ומשונות,

מה היציאות שקיימות? מה עוד אפשר לעשות עם המסך?

ולמשל ה-TV OUT מאפשר לנו לראות טלוזיה, אבל איפוא, דרך מסך המחשב? רואים טוב בכלל? זו אותה רזולוציה כמו בטלוזיה בסלון שלנו?

אשמח לתשובה/תשובות מפורטות, הנושא מעניין אותי מאוד.

תודה. :D

פורסם

יציאת TV טובה רק לסרטים !!! וגם כך עדיף כרטיס פורס !!!

דן

פורסם
  • מחבר

זה כל מה שהיה לך לענות?

וחדשות אי אפשר לראות? מה הכוונה רק לסרטים?

ומהן שאר היציאות האפשריות?

פורסם

זה כל מה שהיה לך לענות?

וחדשות אי אפשר לראות? מה הכוונה רק לסרטים?

ומהן שאר היציאות האפשריות?

ה - TV-OUT היא יציאת PAL כמו VIDEO שכל תפקידה הוא לשדר למסך הטלוויזיה שלך את מה שאתה רואה על מסך המחשב.

אפשר לראות כל מה שרואים על מסך המחשב. אבל היציאה היא PAL והרזולוציה יחסית נמוכה וקשה לקריאת טקסט אבל הצבעים מאד חיים וכן אם יש לך טלוויזיה גדולה זה בכלל טוב, לכן זה טוב לסרטים ומשחקים.

לא הייתי גולש עם מסך טלוויזיה באינטרנט או כותב קובץ WORD אבל רק בגלל יתרון הגודל והצבע זה שווה לסרטים ומשחקים.

פורסם

יש לי TV OUT בכרטיס מסך. איך אני מחבר אותו לטלויזיה? ואחרי שחיברתי איך אני יראה בטלויזיה ת'מסך של המחשב?

פורסם

יש לי TV OUT בכרטיס מסך. איך אני מחבר אותו לטלויזיה? ואחרי שחיברתי איך אני יראה בטלויזיה ת'מסך של המחשב?

תבקש בחנות כבל PAL לפי האורך שאתה צריך. עכשיו תבדוק אם יש לך בטלוויזיה כניסת VIDEO וחבר ישירות כוון את טלוויזיה לערוץ AV. בהגדרות הכרטיס יש לך פונקציה שאתה צריך להפעיל של ה TV-OUT תבחר PAL-I וזה אמור לעבוד.

אם יש בעיה תגיד אני משתמש בפונקציה כבר שנתיים

פורסם

מעניין מה זה "כבל PAL".. חשבתי ש-PAL זאת שיטת שידור ולא סוג של כבל :P

השיטה בישראל היא PAL BG ולא PAL I כמו שכתב ידידנו כאן ולכן יש להשתמש בה. לא כל טלויזיה היא MULTISYSTEM שיכולה לקלוט את כל שיטות השידור המקובלות בעולם אבל כל כרטיס מסך טוב שיש לו TV OUT מסוגל להתאים את עצמו לשיטת השידור הנהוגה בארץ בה משתמשים בו.

בלי תגובה ל-DAN אי אפשר : מה אתה אומר ? באמת חייבים כרטיס פורס ? מעניין שהיה לי כרטיס כזה ולא היה לו שום יתרון על מחשב מספיק טוב שיש לו מעבד פנטיום 3 או מקביל של AMD, וכרטיס מסך סטנדרטי מבוסס על RAGE 128PRO של ATI. רואים מצוין כל סרט על מסך הטלויזיה וזה מאפשר לצפות גם בקבצים שהם לא MPEG1 או MPEG2

מה עושים למשל אם רוצים לראות סרט שנדחס ב-DIVX ??

פורסם

מאני נתקלתי ב2 סוגים של TV-OUT

1. S-VIDEO

2. כבל RCA

תראה מה יש לך!....אם היציאה היא עגולה עם 5 פינים (הממ...שקעים לפינים) אז זה S-VIDEO

אם זו יציאה עגולה בצבע צהוב (עיגול עם חור) אז זה RCA

פורסם

בהרבה כרטיסים יש גם COMPOSITE שזה ה-RCA וגם S-VIDEO שנותן איכות טובה יותר אבל לא בכל טלויזיה יש כניסה כזאת.

פורסם

אני לא חושב שאתה משתמש בשתי היציאות בו זמנית!

S-VIDEO יותר טוב מ RCA ולכן אין טעם לשלב בניהם

פורסם

אני לא חושב שאתה משתמש בשתי היציאות בו זמנית!

S-VIDEO יותר טוב מ RCA ולכן אין טעם לשלב בניהם

למה אתה תמיד מעוות את מה שאני כותב ?

איפה אמרתי שמשתמשים בו זמנית בשתי היציאות ?

(וזה אפשרי דרך אגב אם אתה רוצה להוציא את האות למכשיר וידאו עם כניסת S-VIDEO ובו זמנית לטלויזיה עם כניסת RCA).

אמרתי שיש כרטיסים (כמו ה-ATI שלי) שיש בהם שתי יציאות בשיטות שונות ואפשר להשתמש בהן בו זמנית.

פורסם

S-VIDEO זה לא SCART נכון?

אם אני לא טועה זה אמור להראות כמו חיבור למקלדת.

פורסם

ולמשל ה-TV OUT מאפשר לנו לראות טלוזיה, אבל איפוא, דרך מסך המחשב? רואים טוב בכלל? זו אותה רזולוציה כמו בטלוזיה בסלון שלנו?

קודם כל, רושמים איפה. איך לאנשים יש שגיאות כתיב כאלה #@$#@?!

ואני רוצה להתייחס ל"זו אותה רזולוציה כמו בטלויזיה בסלון שלנו?", בוא נבהיר משהו: למסך מחשב יש רזולוציה יותר גבוה מכל טלויזיה, גם החדישה ביותר, אומנם קצת קשה להאמין כי זה לא נראה כך, אבל ככה זה. כשתחבר טלויזיה למחשב, הרזולוציות לא יהיו גבוהות כמו במחשב.

פורסם

מעניין מה זה "כבל PAL".. חשבתי ש-PAL זאת שיטת שידור ולא סוג של כבל :P

השיטה בישראל היא PAL BG ולא PAL I כמו שכתב ידידנו כאן ולכן יש להשתמש בה. לא כל טלויזיה היא MULTISYSTEM שיכולה לקלוט את כל שיטות השידור המקובלות בעולם אבל כל כרטיס מסך טוב שיש לו TV OUT מסוגל להתאים את עצמו לשיטת השידור הנהוגה בארץ בה משתמשים בו.

PAL זה גם סוג של כבל וגם שיטת שידור. PAL BG ברוב התוכנות לא קיים ו PAL I דומה מאוד ל PAL BG ויעבוד גם בלי בעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים