עבור לתוכן

מהי השיטה המהירה ביותר להעברת נתונים מ HD חיצוני למחשב נייד?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני לפני רכישה של מחשב נייד.

בנוסף אני מתכוון לרכוש HD חיצוני בנפח 500MB לצורך מולטימדיה (סרטים/שירים/קליפים) , והשאלה שלי היא - איזה חיבור חיצוני קיים היום שהוא המהיר ביותר? USB2 ? FireWire ? חיבור אחר שלא שמעתי עליו ?

תודה,

אורן.

פורסם

FIREWIRE בהחלט יותר מהיר מUSB ודבר שני FIREWIRE לא מעמיס על המעבד כמעט בכלל בניגוד לUSB

אבל שים לב שיש שני סוגים של FIREWIRE יש 1394A 400MBPS ו 1394B 800MBPS

מן הסתם הB יותר מהיר אבל כמובן תצטרך בקר/כרטיס FIREWIRE 1394B כדי לנצל את זה ,כמובן ש400/800 MBPS זה מקסימלי

בתכלס זה הרבה פחות מהיר כי בימינו דיסק קשיח זה החלק הכי איטי ,בהשוואה לזכרונות וכרטיסי מסך בשנים האחרונות בקושי הייתה התקדמות בדיסקים קשיחים מבחינת מהירות

יש דיסקים קשיחים חיצוניים אם 1394B וגם אפילו יש (מעט) קופסאות חיצוניות לדיסקים קשיחים התומכות 1394B

הכי מהיר זה ESATA/ESATA2

אבל לשימושים שלך FW400 יהיה מספיק מהיר לדעתי לא צריך מעבר לזה

אגב תחשוב על לקנות תדיסק קשיח בחלקים נפרדים (כלומר את הדיסק קשיח+קופסה חיצונית בנפרד וכדאי שהיא תהיה מאלומיניום) זה יותר משתלם פשוט כי תקבל יותר אחריות ורק שתדע דיסקים קשיחים חיוצניים שאתה קונה בחתיכה אחת הם בעצם שתי חתיכות (גם פה מדובר בדיסק קשיח רגיל בתוך קופסה חיצונית,שום דבר מיוחד)

פורסם
  • מחבר

את העניין של לקנות HD+קופסא עשיתי בעבר ויש הרבה ניתוקים..... גם עובר זרם חשמלי בקופסא כשנוגעים בה... חשבתי שהקופסא לא תקינה ולאחר כמה חודשים רכשתי HD נוסף + קופסא אחרת במקום אחר...... ואותה בעיה בדיוק.

חשבתי שאולי בעית חשמל אצלי בבית...... את זה אבדוק בקרוב בבית אחר אחרי שארכוש LAPTOP.

בכל מקרה, בקשר ל ESATA - גם לזה איאלץ לרכוש מתאם מיוחד..... ממש כמו FIREWIRE... נכון?

פורסם

עובדות שכדאי לדעת :

1. תעזוב קצבים תיאורטיים. המהירות היא כזאת : USB2 יספק לך עד 30 מגה רציף. בערך 25. FIREWIRE 400 (אין פיירוייר 800 / אין צורך בו / תתעלם בכלל שהוא קיים) מספק יותר מ USB2 והוא עדיף - לרוב המחשבים הניידים יש יציאה כזו - ולמחשב נייד אין ספק שכדאי לקנות יציאה זו, שתספק מהירות גבוהה יותר (אין לי ניסיון עם זה, אבל כ 15 מגה לשנייה יותר)

2. ESATA לא אופציה אצלך, מכיוון שתצטרך לקנות כרטיס הרחבה וזה יעלה את המחיר בהרבה. יש רק יתרון אחד שבו זה ישתלם ואין מצב לדעתי שאתה תעשה אותו - זה אם תקנה הארדיסק חיצוני 7200RPM SATA, והדיסק הפנימי שלך בנייד הוא 5400RPM, תוכל לקנות את המתאם ולעשות BOOT מהדיסק החיצוני (רק לפני כמה ימים בדקתי בעצמי וזה עובד נפלא) - אז תזכה ליתרון מהירות - במיוחד בזמן ההפעלה של המחשב (תוכל לעשות DUALBOOT כאשר לא יהיה מחובר הארדיסק הנייד, אבל זה שתי מערכות נפרדות..)

ESATA יספק לך כמו הארדיסק רגיל, נגיד 70 מגה לשנייה

3. לא משתלם לקנות קופסא והארדיסק בנפרד, ואתה לא מקבל על זה יותר אחריות אם אתה מחליט לקנות לחוד. הסדרה MY BOOK של WD שכוללת מארז והארדיסק, אחריות של 3 שנים, יותר זול מכל קופסא שתומכת ESATA (שזה נחמד שיהיה, סביר להניח שתשתמש בהארדיסק הזה עם מחשבים שולחניים גם). תוכל למצוא קופסה שתומכת רק ב FIREWIRE , והארדיסק שיהיה יותר זול מ MY BOOK אבל זה ממש לא שווה, המחיר לא יהיה הרבה יותר זול, ובטח שזה לא יותר נוח.

הסיבה היחידה שאנשים פה עדיין ממליצים על זה, היא שאף אחד מהם בעצמם לא קנה קופסה חיצונית והארדיסק בנפרד והרכיבו - רוב האנשים פה פשוט אוהבים להתעסק עם זה, וכל דבר BUILT שהם יכולים להפוך ל DIY - הם יעשו את זה, ללא קשר למחיר...

אם אתה קונה מחשב נייד חדש : אולי יש לו יציאת ESATA כבר - וזה יהיה הפתרון הטוב ביותר

פורסם

בקשר ל3 ,זה כן משתלם תלוי מאיפה קונים ואיזה חברה הדיסק קשיח (אני מתכוון שסיגייט יותר יקרים מאחרים במיוחד בקיבולות גדולות) , לדוגמא יש חנויות שאפשר לקנות מהם דיסק קשיח של 500 גיגה באיזה 650-680 וקופסה חיצונית מאלומיניום אם ESATA+USB תעלה איזה 265-275 שקל שזה אולי כמה שקלים יותר מMYBOOK 500GB אבל תקבל 3 שנות אחריות ואת זה בתוספת מחיר זניחה ביותר, דבר שבהחלט לא תקבל אם ה MYBOOK (יש לו 2 שנות אחריות לא 3)

פורסם

אוקיי, רק שנתיים, צודק.

ההחלטה שלך

פורסם
  • מחבר

שלום רב,

אני מבולבל....

manga05, כתבת שהFireWire מספק יותר מ USB2 והוא עדיף , על סמך מה התבססת?

תודה,

אורן.

פורסם

אני יודע שתיאורטית USB צריך להיות יותר מהיר,

אבל זה כלל טבע כזה, שאתה פשוט רואה ש FIREWIRE יותר מהיר

לא יודע איך אף אחד מהם בנוי, כנראה הבקר של FIREWIRE יותר טוב פשוט

פורסם

תיקח MYBOOK עדיף על כל הקופסאות שנתקלתי בהן עד עכשיו. כ"כ עדיף לך USB שנתמך ביותר מחשבים מאשר הFW.

הבדל הביצועים הזניח הוא לא סיבה לקנות FIREWIRE.

אני יודע שתיאורטית USB צריך להיות יותר מהיר,

אבל זה כלל טבע כזה, שאתה פשוט רואה ש FIREWIRE יותר מהיר

לא יודע איך אף אחד מהם בנוי, כנראה הבקר של FIREWIRE יותר טוב פשוט

מאיפה הבאת את זה? יכול להיות שהקופסאות שתומכות בFW הם איכותיות יותר ולכן עובדות מהר יותר ולא בגלל סוג החיבור?

פורסם

כי זה פשוט עובדה. וכל עוד אין לך הוכחה (כלומר לשנינו אין) אז אתה לא יכול לשלול את מה שאמרתי, אלא רק להציג את מה שיש לך לומר כעמדה חדשה, לא מבוססת

פורסם

אני טוען שחיבור סיראלי הוא המהיר ביותר וזאת עובדה ואם אתה תטען אחרת אז אתה תהיה עמדה חדשה לא מבוססת? :screwy:

כל עוד הנתונים היבשים על הנייר טוענים שהUSB מסוגל להגיע לקצבים מהירים יותר - חובת ההוכחה היא עליך. אני לא טוען כאן

לעליונות הUSB אני פשוט רוצה הוכחה לכך שהנתונים על הנייר לא מופיעים בשטח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים