עבור לתוכן

התקנת מע' הפעלה על HDD שמחובר דרך בקר SATA

Featured Replies

פורסם

יש לי פה מחשב עם לוח שאין עליו בקר SATA ומותקן עליו כרטיס PCI שהוא בקר SATA ומחובר אליו כונן SATA

הקטע הבעייתי זה שאין לי גישה אליו, אין לי איך להתקין הוא לא מזוהה, מה אפשר לעשות!?

פורסם

מה שעליך לעשות זה לחפש ברשת דרייברים לבקר ה-SATA (דרך מחשב אחר)

ולהעתיק אותם לדיסקט (Floppy), ברגע שאתה טוען את התקנת XP תלחץ F6 וכעבור מס' שניות המערכת תדרוש ממך להכניס את הדיסקט ע"מ להעתיק את הדרייברים.

פורסם
  • מחבר

שאלה נוספת, יש לי על הכונן SATA XP מותקן, כשהמחשב עולה י לי אפשרות בחירה בין המע' הפעלה, אני רוצה להשאיר את המערכת הפעלה שתעלה משם, אבל אני גם רוצה למחוק את הXP שמותקן על כונן הIDE שיש בנוסף לSATA

איך אני עושה את זה!? תודה!

פורסם

לא הבנתי.

יש לך דיסק SATA, ודיסק IDE.

על כל אחת מהן מותקנת XP. אתה רוצה למחוק את XP מכונן ה-IDE ?

אז תמחוק את התיקייה שבה מותקן XP, ואת הקבצים הרלוונטים במחיצה הראשית, ותגדיר את הביוס לעשות בוט מה-SATA.

אם התקנת XP פעמיים על דיסק ה-SATA (לדוגמא בC:\windows ו C:\Winnt) והוא מציג עבורך 2 אפשרויות בבוט, מה שתצטרך לעשות זה למחוק את התיקייה של ה-XP שאתה לא צריך ולגשת לקובץ boot.ini הנמצא במחיצה הראשית ולערוך אותו בהתאם.

פורסם
  • מחבר

יש עליו שתי כוננים, SATA ו-IDE בביוס הבקר של הSATA לא מופיע וכך גם הכונן SATA

כרגע המצב הוא כזה, פירמטתי את הIDE, ניתקתי אותו כדי לנסות לתקן את המערכת הפעלה שעל כונן ה-SATA, היא לא עולה אוטו' חיברתי את הכונן SATA אליי למחשב כדי לראות מה יש בו, יש בו תיקייה של WINDOWS אבל אין את הboot.ini וכל אלו, ניסיתי להעתיק את שלי לשם אולי זה יעלה אבל לא הלך...

הקטע שבגללו יש את כל הברדק הזה זה בגלל שעל הכונן יש חומר, ואין לי לאיפה לגבות אותו(140 GB)

בגלל זה אני רוצה לעשות איזה התקנה מחדש של הXP על הכונן מבלי למחוק את החומר הקיים, פשוט הכונן הזה עד עכשיו שימש בתור כונן לאיחסון והIDE שימש לXP

פורסם

אתה יכול להתקין XP על כונן ה-SATA מבלי לפרמט, פשוט תיגש אליו דרך כונן ה-IDE, תמחוק את כל התיקיות שקשורות לXP כמו (Documents and Settings, Program Files וכו'). כשתפעיל את ההתקנה של XP הוא ישאל אותך אם ברצונך לפרמט את הכונן, תגיד לו שלא ואז הוא ישאל אותך לאיזה תיקייה להתקין את הWindows.

פורסם

איזה בקר SATA PCI יש לך?

תסתכל בתראד שלי ;)

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=281979.0

יכול להיות שזה יעזור לך מאוד... כי לי הייתה בעייה זהה שלא יכולתי לעשות בוט מכל התקן שחובר לאותו בקר... ושרפתי שבוע בנסיונות לעידכוני ביוס כמעט לכל רכיב אפשרי ועוד כמה מודיפיקציות שכמעט דפקו לי את הדיסק ואת הלוח, ובסוף הבנתי משהו הרבה יותר פשוש->לא כל בקרי SATA מאפשרים בוט :bash:

פורסם
  • מחבר

וואי יש מצב שזה נכון גם לגבי זה,הדגם הוא ממש אותו דבר(‎(זה מה שכתוב על הציפ' שעל הבקר VIA VT6421A. גם הוא ללא ציפ של ביוס?יש עליו ציפ נוסף מולחם,שחיפשתי שמתי לב שבשאר הכרטיסים אין כזה, מה אתה אומר?

פורסם

הכרטיס שהיה לי, היה מסוג VIA VT6421A, היה רשום את הדגם הזה על הצ'יפ ועלהלוח עצמו יש עוד מקום "ריק" שבו לא הולחם הביוס כמו בבקר השני שיש לי

אם אתה רוצה, אעלה תמונה של הכרטיס שלי, יהיה טוב אם תפרט יותר איזה כרטיס יש לך ואפילו תעלה תמונה שלו

כי אם אין לו את הצ'יפ, אין לך סיכוי לעשות ממנו בוט(רק ע"י מודפיקציות משונות בביוס שדורשות עידכון->משהו מאוד לא מומלץ)

פורסם
  • מחבר

אז זהו אחי,לפי מה שקראתי הדגם שיש אצלי הוא עם ביוס,יש עליו ציפ מולחם,אמורה להיות דרך להעלות את הביוס של הכרטיס עצמו ואז דרכו להגדיר,אמרו שיש עם הכרטיס הזה בעיה שיש מחשבים שבהם הוא לא עולה ואז צריך לעשות עידכון לביוס של המחשב עצמו,משהו די מורכב...נראה לי עדיף פשוט להשאיר אותו עם הכונן הנוסף...

פורסם

תבדוק אם מזוהה בביוס

נסה ללחוץ TAB במהלך הבוט

יש על הכרטיס ג'מפרים?

תראה אם הוא נותן לך מסך עם הודעה ולחיצה על מקש כלשהו

ותנסה לבטל כל התקן SATA/RAID שיש לך בלוח

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים