עבור לתוכן

חיבור SATA בספקי כוח

Featured Replies

פורסם

שלום!

ראיתי שיש מספר ספקים (למשל ZALAMAN), שמגיעים עם חיבור SATA. רציתי לשאול למה זה נועד? אם אני מחבר את זה לדיסק הקשיח, איך הלוח בכלל ידע שיש לי דיסק קשיח? הרי זה יהיה רק לספק (חשמל)??

סליחה על הבורות...

תודה רבה!

פורסם

בהארד דיסק SATA ישנם 2 סוגי חיבורים...

ישנם הארדיסקים שמגיעים עם 2 חיבורים מובנים עליהם שהם המולקסים הישנים וחיבורי החשמל SATA

היום המגמה היא להעלים לגמרי את חיבורי המולקס מהדיסקים הקשיחים ולהשתמש רק בחיבורי חשמל SATA

לכן רוב הספקים היום מגיעים עם חבירו זה כבר ..

שים לב שאמרתי חשמל SATA ולא כבל SATA של מידע.. הכבל שמתחבר ללוח הוא כבל מידע ששונה פיזית מחיבור החשמל SATA

כך שבעצם אתה מחבר 2 כבלים להארד דיסק אחד הוא חשמל הSATA שמגיע מהספק ואחד מהדיסק הקשיח ללוח האם שהוא כבל המידע של הSATA

פורסם

החיבורים מהספק זה רק מקור כח. עדיין צריך לחבר את הארדיסק ללוח אם.

פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה רבה! זה נראה לי יותר רחב החיבור של החשמל מאשר הכבל, האם אני צודק?

פורסם

החיבור בצד ימין זה הכבל מהספק. הכבל השמאלי מתחבר ללוח אם.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

לפי התמונה שצירפת, רואים שבקצה השמאלי יש את החביור של ה- 4 פינים (מולקסות?), אבל הם פנויים ובמקום זה יש את החביור החדש יותר של ה- SATA עם הספק, האם אני צודק?

צירפתי כאן תמונה של דיסק קשיח של WD שאני חושב שכבר לא בא עם ה 4 פינים אלא רק עם החיבור החדש שמתחבר לספק וכמובן גם ללוח.

אני פשוט רוצה להיות בטוח שהבנתי.

תודה רבה!

[attachment deleted by admin]

פורסם

לפי התמונה שצירפת, רואים שבקצה השמאלי יש את החביור של ה- 4 פינים (מולקסות?), אבל הם פנויים ובמקום זה יש את החביור החדש יותר של ה- SATA עם הספק, האם אני צודק?

אתה צודק, משתמשים או בחיבור SATA או במולקס (4 פינים).

מזמן לא ראיתי הארדיסק חדש, ככה שאני לא יודע אם הם כבר בלי חיבור מולקס או כן, יכול להיות.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! :)

פורסם

הדיסקים החדשים של WD מגיעים בלי חיבור מולקס הישן בכלל.

יש רק חיבור חשמל SATA.

פורסם

פותח התרד..שים לב שגם בצורבים החדשים המגיעים עם ממשק SATA..ישנו חיבור חשמל SATA ולא מולקס רגיל..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים