עבור לתוכן

הרכבת מפרט לשימושים כללים - 2500 ש"ח...

Featured Replies

פורסם

אני צריך עזרתכם בהרכבת מפרט.

לא מזמן פתחתי נושא ועזרתם לי לבנות מפרט. אבל עכשיו התקציב עלה ואני רוצה לדעת מה הכי כדאי לעשות....

המפרט הישן...

AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE

OCZ 2048MB (1024MBX2) DDR2 667

ASUS M2A-VM HDMI

WD 320GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD3200AAKS

ARCTIC-COOLING FREEZER 64 PRO FOR AMD S754/939/AM2

זה המפרט הישן הוא יצא בסביבות ה2000. המחשב עם כרטיס מסך מובנה כי בעתיד אני מתכנן להשים רק כרטיס מסך וספק ובכך להפוך אותו למחשב משחקים.

המטרה הייתה להשתמש במארז ובספק הנוכחיים שלי

המארז ג'נרי, והספק פשוט אבל של fsp שהבנתי שהיא חברה איכותית. חיפשתי את הדגם לא מצאתי, אבל רשום לי עליו בצד 12V/18A Max אני מקווה שזה נותן אינדקציה כי לא מצאתי את ההספק...

עכשיו השאלה מה לעשות עם שאר התקציב ומה לשנות... חשבתי על כמה אופציות...

אופציה ראשונה:

לשדרג את הלוח אם לASUS M2N-E ומיכוון שאין לו כרטיס מסך מובנה חשבתי על זה כזמני - PALIT PCI-EX GeForce 7200GS 128MB (UP TO

הוא עולה 226 ש"ח השידרוג מהלוח הקודם עוד 30 ש"ח בערך ובשאר הכסף לשדרג למעבד יותר טוב... האם האופציה הזאת טובה? והאם הספק בכלל יחזיק את זה?

אופציה שנייה:

מכיוון שבעתיד אני הולך לקנות כרטיס מסך חזק, ואני אצטרך להחליף את הספק. אולי אני אחליף עכשיו לENERMAX LIBERTY 400W, אשאיר את המפרט הנוכחי ובבוא הזמן אצטרך רק לדאוג לגבי הכרטיס מסך... חשוב לי גם לדעת אם הספק שיש לי עכשיו (fsp) יחזיק את המערכת הבסיסית שרשמתי בהתחלה. (אני מאמין שכן כי רק זה שהכרטיס מסך מובנה מוריד המון מהספק...

איזה אופציה הכי עדיפה לדעתכם ממה שרשמתי? אם יש לכם משהו עדיף תרשמו...

חשוב לציין שאני די סגור על הזיכרונות, דיסק קשיח, וקירור....

תודה לעוזרים... :)

פורסם

הספק אמור להחזיק את המפרט בלי בעיות.

אבל כשתרצה להוסיף כרטיס מסך למשחקים, אז כמובן שתיאלץ לשדרג את הספק גם. (ועדיף גם את המארז).

הקירור שלקחת זה בשביל השקט? כי מבחינת החום לא צריכה להיות בעיה עם הקירור סטוק, ועדיף להשקיע את הכסף של הקירור במעבד קצת יותר חזק.

בקשר לזכרונות - אולי כשבנו לך את המפרט הם היו הכי זולים, אבל עכשיו פשוט תקח את הזכרונות הכי זולים במהירות 667MHz.

פורסם
  • מחבר

הספק אמור להחזיק את המפרט בלי בעיות.

אבל כשתרצה להוסיף כרטיס מסך למשחקים, אז כמובן שתיאלץ לשדרג את הספק גם. (ועדיף גם את המארז).

הקירור שלקחת זה בשביל השקט? כי מבחינת החום לא צריכה להיות בעיה עם הקירור סטוק, ועדיף להשקיע את הכסף של הקירור במעבד קצת יותר חזק.

בקשר לזכרונות - אולי כשבנו לך את המפרט הם היו הכי זולים, אבל עכשיו פשוט תקח את הזכרונות הכי זולים במהירות 667MHz.

האמת לקחתי את הקירור הרבה בגלל השקט זה מאוד חשוב לי. אני רוצה שהמחשב יהיה חרישי כמה שיותר...בקשר לזיכרונות יש לי ניסיון טוב מאוד עם החברה

הזאת ואני מעדיף להוסיף את השלושים שקל האלה ( מהכי זולים ) דרך אגב הקנייה זה מiqpc...

ומה לגבי האופציות מה אתה חושב כדאי לי לעשות עם התקציב?

פורסם

אם המחשב דיי לחוץ לך לעכשיו, אז קח אותו עם כרטיס מסך מובנה (בכל מקרה אתה לא הולך לעשות OC לפי מה שהבנתי),

ובעתיד תוסיף כרטיס מסך נורמאלי וספק טוב.

אם אתה אומר שהשקט חשוב לך, אז אולי כדאי שתחליף מארז לאחד שקט יחסית כבר עכשיו. אופציה טובה מאוד יכולה להיות הסונטה II + הספק שלו שהם עולים ביחד באיזור ה 700 שקל. מארז מעולה ושקט, וספק טוב ודיי שקט.

ואיזה כרטיס מסך אתה מתכנן לקנות? משו פשוט יחסית באיזור ה 700 שקל, או משו קצת יותר רציני?

ולדעתי כדאי להוסיף קצת למעבד קצת יותר חזק כמו ה 4600X2, אם אתה הולך על כרטיס רציני כדי שלא יהיה צוואר בקבוק.

פורסם
  • מחבר

האמת לא מפריע לי המארז שלי הוא די שקט....ושאני הולך להחליף כרטיס מסך זה יהיה משהו בסביבות 1200+-...

בקיצור אתה אומר ללכת על הלוח המקורי ASUS M2A-VM HDMI ובכסף לשדרג את המעבד לamd 5000 לדוג'?

פורסם

אני הייתי קונה קודם את המעבד עם הקירור סטוק, ואם תרגיש שהוא רועש לך אז תקנה קירור שקט יותר.

גם אתה יכול להוריד טיפה את המהירות של המאוורר עם תוכנה כמו speed fan ואז בכלל הוא לא יהיה רועש. אבל זה גם דיי תלוי בטמפרטורה. שלא יתחמם יותר מדי...

תאמת גם C2D חזק מאוד יכול להיכנס בתקציב שלך אם אתה מוותר על הקירור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים