עבור לתוכן

gigabyte 965P ds3 על 48 מעלות (?)

Featured Replies

פורסם

tempslj9.jpg

תקין?

• תגובות 32
  • צפיות 1.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אצלי הטמפרטורה היא 43 מעלות (ראה תמונה). הביוס הוא F12. הלוח הוא rev 3.3. אין OC כלשהו.

המארז הוא Apollo של NZXT, בתוספת מאוורר אחד של AC (היה חסר מאוורר קידמי, אז העברתי את המאוורר אחורי קדימה ואת ה AC שמתי כמאוורר אחורי). חוץ מזה - אין קירור נוסף. מצד שני - המארז יושב בשולחן מחשב, כלומר הוא מוקף ב"קופסת עץ", שקצת חונקת אותו.

אם אתה מודאג מטמפרטורת הלוח, אתה יכול לנסות לנקות מאבק את הקירור הפסיבי של הגשר הצפוני, ואולי אפילו להוסיף קירור אקטיבי (מאוורר).

חוץ מכל זה - עכשו קיץ, ודיי חם בחוץ, אז נראה לי שהטמפרטורה הזו סבירה עבור הלוח הזה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

אצלי הביוס הוא F11 עם 40 מעלות.

נראה לי שיש משהו שקצת מפריע לזרימת אוויר תקינה במארז.

הייתי יותר דואג בקשר לכרטיס מסך שלך שעומד על 68 במנוחה.

פורסם
  • מחבר

אצלי הביוס הוא F11 עם 40 מעלות.

נראה לי שיש משהו שקצת מפריע לזרימת אוויר תקינה במארז.

הייתי יותר דואג בקשר לכרטיס מסך שלך שעומד על 68 במנוחה.

זה היה אחרי מאמץ ממושך... עכשיו הוא אחרי מנוחה ב 62 מעלות :nixweiss:

tsmpstmpll4.jpg

פורסם

מוזר.. הטמפ' באמת גבוהה יחסית לטמפ' של שאר הרכיבים.

הלוח אם אצלי לא עובר את ה 32 מעלות.

פורסם

ביום חם ללא מזגן, ביוס F10 הטמפ' 41 מעלות (לא במנוחה)

עם מזגן 34 מעלות.

פורסם

1. נסה לעדכן את הביוס - אולי הגירסה האחרונה מתקנת משהו בניטור הטמפרטורות.

2. נסה לנקות את גוף הקירור של ערכת השבבים מאבק - אולי זה יעזור.

3. נטר את הטמפרטורות לאורך זמן ותראה האם יש שינוי קיצוני בטמפרטורות במצבים מסויימים (שעות היום, מאמץ של המחשב, אולי אפילו מיקומים שונים של המחשב בחדר). אני אישית משתמש בשילוב של 2 תוכנות חופשיות - SpeedFan, שמציגה את הטמפרטורות השונות, אבל לא קובעת איזו טמפרטורה שייכת לאיזה רכיב, וב WebTemp, ש"שואבת" את הנתונים מ SpeedFan, מאפשרת לקבוע שם לכל נתון, והכי חשוב - מנטרת את הטמפרטורות לאורך זמן. אומנם דרוש קצת זמן כדי לבדוק ולקבוע איזו טמפרטורה שייכת לכל רכיב, אבל בסופו של דבר התוצאה יוצאת דיי יעילה (ראה תמונה).

4. ה P965 היא ערכת שבבים שנוטה להתחמם - הטמפרטורות שדווחו כאן ללא מזגן הן 48, 43, 40, 41 (ל Bam65 יש לוח אחר, המבוסס על ערכת השבבים P35, ה"קרירה" יותר), כך שטמפרטורה של 48 מעלות היא לא כל-כך גרועה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

הצי'פ של P965 ידוע כצי'פ חמים..אז אין לך מה לדאוג יותר מידי

פורסם

@BAm65 - איך הלוח החדש הזה ? אגב, כמה הוא עולה כיום (יחסית ל965 השני) ?

פורסם

בהחלט אפשר להחשיב אותו לצ'יפסט "קריר". 30 מעלות בלי מזגן זה מרשים.

לעשות למעבד אוברקלוקינג היה פשוט קליל, הקפצתי אותו ישר ל 3GHZ והרצתי אחרי זה אורטוס 30 שעות בלי שגיאות.

הבעייה היחידה שיש לי כרגע איתו זה שהוא מרסט את ההגדרות של האוברקלוק מידי פעם.

אבל זה נראה כמו בעייה שתיפתר כשיגיעו עידכונים חדשים לביאוס. סה"כ הצ'יפסט דיי חדש בשוק.

פורסם

זה דווקא לא נשמע מעודד הRESET הזה... כנראה יפתר. ובעניין התמחור ?

פורסם

הדגם שלי עולה בסביבות ה 800-900.

יש את ה P35-DS3 שעולה בסביבות ה 700.

פורסם
  • מחבר

1. נסה לעדכן את הביוס - אולי הגירסה האחרונה מתקנת משהו בניטור הטמפרטורות.

2. נסה לנקות את גוף הקירור של ערכת השבבים מאבק - אולי זה יעזור.

3. נטר את הטמפרטורות לאורך זמן ותראה האם יש שינוי קיצוני בטמפרטורות במצבים מסויימים (שעות היום, מאמץ של המחשב, אולי אפילו מיקומים שונים של המחשב בחדר). אני אישית משתמש בשילוב של 2 תוכנות חופשיות - SpeedFan, שמציגה את הטמפרטורות השונות, אבל לא קובעת איזו טמפרטורה שייכת לאיזה רכיב, וב WebTemp, ש"שואבת" את הנתונים מ SpeedFan, מאפשרת לקבוע שם לכל נתון, והכי חשוב - מנטרת את הטמפרטורות לאורך זמן. אומנם דרוש קצת זמן כדי לבדוק ולקבוע איזו טמפרטורה שייכת לכל רכיב, אבל בסופו של דבר התוצאה יוצאת דיי יעילה (ראה תמונה).

4. ה P965 היא ערכת שבבים שנוטה להתחמם - הטמפרטורות שדווחו כאן ללא מזגן הן 48, 43, 40, 41 (ל Bam65 יש לוח אחר, המבוסס על ערכת השבבים P35, ה"קרירה" יותר), כך שטמפרטורה של 48 מעלות היא לא כל-כך גרועה.

מה לנקות אבק? זה מחשב חדש ...

ובקשר למהירות של המאווררים - במחשב הישן שלי המאוורר של ה CPU הסתובב על 3000RPM מינימום... איך זה שבמחשבים חדשים זה מסתובב לאט יותר?

פורסם

תנקה... תנקה... זה האבק מהמדפים של החנות .... ;)

פורסם

44oc here with the FSB on 475mhz (x4) with no-fucking-idea-what voltage I think it's the max the board gives.

however I did setup a nice 92mm fan on top of it and the AC is on ~26oc.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים