עבור לתוכן

האם מומלץ להשתמש בבקר של פרומיס ?

Featured Replies

פורסם

מדובר בבקר 100ATA ולוח האם הוא 33UDMA ויש לי צורב ימאהה 16*10*40 ו-HD IBM 40GB ATA 100

ובאופן כללי מה משפר כרטיס הפרומיס?

תודה

פורסם

בתאוריה הוא אמור להיות קצת יותר מהיר מבקרים מקבילים מבוססי VIA או אינטל, אבל מעשית, ההבדל זניח והחסרונות גדולים יותר- לפחות מבחינתי:

1. מסובך עד בלתי אפשרי לבצע אתחול מדיסקים שמחוברים לבקרים האלה. לפעמים הבעיה היא ברמת ה-BIOS ולפעמים ברמת מערכת ההפעלה.

דבר אחד בטוח, נוח זה לא.

2. אין תמיכה ב-SMART, לפחות בבקר הפרומיס שלי שמובנה על לוח A7V133. התכונה הזאת חשובה בעיני פי-אלף משיפור תאורתי בביצועים.

3. זיהוי איטי יותר של כוננים מסויימים. ל-WD40 שלי לוקח 20 שניות עד שהוא מזוהה על הפרומיס, אבל פחות משניה על הבקר של VIA.

בקיצור, אם אין לך סיבות מיוחדות תישאר עם הבקר המובנה.

יש בפרומיס הגיון אם:

1. אתה צריך\רוצה RAID והבקר שלך תומך בזה.

-או-

2. אתה מעוניין להפריד יותר משני כוננים לבקרים נפרדים. דבר משפר בוודאות את הביצועים, אך לא רלוונטי (אם אני מבין נכון) בשבילך.

JM2C,

Prog.

פורסם

הבקר צריך להגיע אלי ביום רביעי חמישי..

בשישיבת אני יכתוב פה איך הוא..

אולי נכתוב ביקורת..:)

פורסם

מאוד לא מומלץ לחבר צורב לבקר של Promise!

זה עלול לדפוק אותו!

זה קרה ללא-מעט משתמשים בפורומים של CDRInfo..

פורסם
  • מחבר

העניין הוא שאני לא מנצל את ה-HD שכרגע עובד רק על UDMA 2

פורסם

מאוד לא מומלץ לחבר צורב לבקר של Promise!

זה עלול לדפוק אותו!

WTF??

טוב לדעת...

עוד דברים על הבקר??

פורסם

יש לי את הבקר של PROMISE שמוכרים היום בחנויות ה-ONLINE. הוא מתאים לחריצי ה-PCI החדשים שעובדים ב- 66MHz וזה נותן רוחב פס גבוה של 266mbps לעומת 133mbps בתקן הקודם של 33MHz. (כמובן שצריך לוח אם מתאים בשביל זה והדבר לא קריטי).

לדעתי זה בקר מצוין כשמחברים אליו דיסקים קשיחים ומגירות נשלפות. כונני סי די , דיוידי או צורבים אני לא מחבר לבקר הזה.

הזיהוי של הדיסקים (IBM 40GB 60GXP ו-MAXTOR 40GB 740DX) מהיר מאד (אולי שתיים-שלוש שניות) והטעינה של WIN XP מתבצעת ללא בעיות. הכרטיס הזה מגיע עם דיסקט (דרייברים, אבל לא צריך אותם ב-XP) ועם כבל IDE בעל 80 גידים.

אם אין הרבה התקני IDE במחשב אז אני לא רואה צורך להוסיף את זה. אבל במקרה שיש צורב, כונן די וי די , מגירה נשלפת ואיזה שניים-שלושה דיסקים קשיחים אז כרטיס כזה הוא אפילו חובה. (או שקונים לוח אם שיש לו בקר ON BOARD והוא בד"כ גם RAID).

פורסם

RECALL..

הבעיה המדוברת עם הצורבים קרתה בבקרי ה-Raid OnBoard... אני לא יודע איך זה בבקרי IDE רגילים..

פורסם

מאז שעברתי ל AMDXP1600 עים AV7133 יש לי בקר כזה המחפש בית חם מסוג PROMISE TX2 שלא עשה לי אף פעם בעיות לא עים צורבים ולא עים די וי די שעבד לי כמו שעון שוצרי עים CUSL2-C BP .

דן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים