עבור לתוכן

מה יותר אמין לטווך ארוך הרדיסק או דיסקים?

Featured Replies

פורסם

יש לי הרבה דיסקים צרובים עם מידע שהעברתי אלהם.

אחד החברים שלי אמר לי שיותר אדיף להכסן הכל על הדיסק הקשיח כי הוא מחזיק מידע בצורה טובה יותר לטווך ארוך יותר..

אז מה נכון לעשות?

פורסם

כונן קשיח ממוצע מחזיק 3 שנים (שאנשים לא יתחילו "אבל לי יש את אותו הדיסק הקשיח כבר 7 שנים ועובד יופי".. אמרתי בממוצע).

מדיות DVD (איכותיוות כמובן) יכולות להחזיק עד שתגיע לקבר בשיבה טובה וגם לאחר מכן.

תעשה חישוב.

פורסם

מה עם הפקטור של שחיקה? הרי דיסקים מועדים לשריטות אם לא נשמרים כראוי/משומשים בתכיפות גבוהה.

פורסם

אם אתה לא יודע פיזית לשמור על דיסקים זו כבר בעיה שלך.

פורסם

הכי אמין זה שילוב.

ובכלל הכי אמין לדעתי היום זה גיבוי און ליין. תהפוך את צרת הגיבוי ל"בעייה" של מישהו אחר.

אני למשל ממליץ על:

http://www.mediamax.cm

לגבי השאלה שלך.

ה- DVD שאתה רוכש היום לרוב בחנויות לא ייסחבו (בממוצע כמו שההוא מעליי רושם) יותר משנתיים אפילו במגירה.

ואני מתכוון ליכולת לאחזר מהם 100% מהמידע (כלומר מבחינתי אם קובץ אחד בלבד נדפקב מה- DVD אז הוא לא עשה את העבודה שלו).

לגבי הארד דיסקים, הם נותנים היום 100,000 שעות. זה אמין ביותר.

החוק בגיבוי הוא פשוט - אל תסמוך על שום דבר בלבד.

אז גבה בהארד דיסק, און ליין ולדברים החשובים תעשה גיבוי ב- DVD שאותו תעדכן אחת לשנה.

פורסם

3 שנים בהנחה שאתה משתמש בהארדיסק.. אבל מה אם אתה מעתיק אליו מה שאתה צריך ואז שם אותו במגירה (הרבה אנשים עושים את זה לצורך גיבוי)

אז הארדיסק יחזיק הרבה זמן...

אבל בהחלט סביר שדיסק DVD יחזיק יותר זמן מעמד, במיוחד verbatim advanced azo+ (כל הדיסקים שלהם היום כאלה אני חושב)

פורסם

כונן קשיח ממוצע מחזיק 3 שנים (שאנשים לא יתחילו "אבל לי יש את אותו הדיסק הקשיח כבר 7 שנים ועובד יופי".. אמרתי בממוצע).

מדיות DVD (איכותיוות כמובן) יכולות להחזיק עד שתגיע לקבר בשיבה טובה וגם לאחר מכן.

תעשה חישוב.

עד כמה שאני זוכר מבחינת תקן הDVD הוא אמור להחזיק ל25 שנה. בכ"מ גיבוי מכני פחות אמין מגיבוי סטטי (מצטער לא זוכר את המונח

המדוייק) כי הוא הרבה יותר מורכב = יותר סיכויים לתקלות. הדרך המומלצת ביותר היא שילוב של השיטות + גיבוי ברשת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים