עבור לתוכן

מפרט מחשב למשחקים - לפני קניה תקציב 5.8K צריך י&#149

Featured Replies

פורסם

Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHZ OEM

Gigabyte GA-965P-DS3 REV3.3

Glacialtech 5060L Light 775 24dba (קירור למעבד, המעבד OEM בלי קירור)

NZXT APOLLO

ENERMAX LIBERTY 400W

מאוורר 120 מ"מ

CORSAIR 1024X2 DDR2 667MHZ

WD 250GB SATAII 16MB AAKS

Sparkle 8800GTS 640MB

LG H62NK

הכל יצא 5800

בלי אוברקלוק (זכרונות 667)

האם כדאי להוסיף עוד 30-50 ש"ח בערך לזכרון 800MHZ למרות שאני לא עושה OC לשום רכיב במחשב?

יש לי מסך 19" אבל אני לוקח את ה 640MB בשביל המשחקים של העתיד... אני לא רוצה שזה מה שיגביל אותי

האם אני יכול לקחת את ה NZXT APOLLO גם בלי עוד מאוורר 120 מ"מ?

האם מעבד בגרסאת OEM מגיע בלי קירור של INTEL?

פורסם

1) לא.

2)עם יש את הכסף אז ההחלטה נכונה.

3)אני לא מבין למה לקחת אותו בלי ה 120MM

4)אין לי מושג :-\

אחלה מפרט :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

אז זהו שעברתי את התקציב כבר, המקסימום היה 5K ואז 5.5K

ועדיין עברתי את זה :-\

אם אני לוקח למשל BFG 8800 oc 320MB זה מוריד לי את המחיר ל 5.4K

ואז זה בטווח של התקציב... פשוט אי אפשר לדעת מה יהיה בעתיד (אני אמור להיות עם המחשב הזה לפחות שנתיים וחצי בלי שדרוגים)

פורסם

1 - הוספת תקציב לזיכרון - לא הכרחי, גם במידה ותחליט לבצע OVERCLOCK בעתיד הרי שעדיין תוכל להגיע ל FSB של 333 (משמע מהירות זיכרון 667 במכפלה 2) וזה מביא את המעבד ל3.3גיגה שזה גבוה לסוג המעבד + קירור אוויר ברמת סטוק. -

שורה תחתונה - זה לא מה שיפריע ל OC

2 - אני בספק שהמעבר בין 320מגה ל 640 מגה יגביל אותך במסך 19" שכן הרזולוציה שלך מלחתחילה היא 1280*1024 (אלא אם יש לך מסך רחב איכותי שתומך ברזולוציה רחבה HD) - מה שאומר שההבדלים יהיו מינורים עם בכלל. במידה יש את התקציב זה תמיד מומלץ אבל אם זה גבולי \ מפריע אז אפשר לוותר לפי דעתי

3 - אני מניח שאתה מתכוון למאוורר קידמי ? כי האפולו מגיע עם 2 מאווררים של 120ממ מהיצרן - במידה וכן, זה בסה"כ מאוורר שזורק אוויר על הדיסק קשיח, אתה יכול לחסוך אותו אבל בשביל 30-40שח לפגוע בזרימת אוויר במארז ? לא נשמע משתלם.

4 - גרסת OEM היא בעצם גרסת TRAY, משמע המעבדים מגיעים על מגשים גדולים שמכילים 25-100 מעבדים מסוג מסויים שמיועדים לבוני מערכות.

במצב הזה הם מגיעים ללא גופי קירור ואז מוסיפים להם גוף קירור בהרכבה.

ברוב המקרים המחיר של מעבד OEM + קירור סטנדרטי יהיה שווה לאותו מעבד בBOX

רוני

פורסם
  • מחבר

1 - הוספת תקציב לזיכרון - לא הכרחי, גם במידה ותחליט לבצע OVERCLOCK בעתיד הרי שעדיין תוכל להגיע ל FSB של 333 (משמע מהירות זיכרון 667 במכפלה 2) וזה מביא את המעבד ל3.3גיגה שזה גבוה לסוג המעבד + קירור אוויר ברמת סטוק. -

שורה תחתונה - זה לא מה שיפריע ל OC

2 - אני בספק שהמעבר בין 320מגה ל 640 מגה יגביל אותך במסך 19" שכן הרזולוציה שלך מלחתחילה היא 1280*1024 (אלא אם יש לך מסך רחב איכותי שתומך ברזולוציה רחבה HD) - מה שאומר שההבדלים יהיו מינורים עם בכלל. במידה יש את התקציב זה תמיד מומלץ אבל אם זה גבולי \ מפריע אז אפשר לוותר לפי דעתי

3 - אני מניח שאתה מתכוון למאוורר קידמי ? כי האפולו מגיע עם 2 מאווררים של 120ממ מהיצרן - במידה וכן, זה בסה"כ מאוורר שזורק אוויר על הדיסק קשיח, אתה יכול לחסוך אותו אבל בשביל 30-40שח לפגוע בזרימת אוויר במארז ? לא נשמע משתלם.

4 - גרסת OEM היא בעצם גרסת TRAY, משמע המעבדים מגיעים על מגשים גדולים שמכילים 25-100 מעבדים מסוג מסויים שמיועדים לבוני מערכות.

במצב הזה הם מגיעים ללא גופי קירור ואז מוסיפים להם גוף קירור בהרכבה.

ברוב המקרים המחיר של מעבד OEM + קירור סטנדרטי יהיה שווה לאותו מעבד בBOX

רוני

אוקי תודה אני אשאר עם 667MHZ זה יהיה בסדר

וזה באמת יגרום להארדיסק להיות קריר יותר עם המאוורר הזה בצורה משמעותית?

יש גוף קירור אחר שמשתווה לקירור STOCK של אינטל ל e6750?

עד 50 שקל מקסימום... או שהקירור שכתבתי יהיה בסדר?

פורסם

אם אתה הולך חכם זו נראת לי אחלה אפשרות בתקציב המקורי שהצבת.

www.skypc.co.il

סה``כ מחיר ליח` כמות מוצר

¤1,089 ¤1,089 1 מעבד Intel Core 2 Duo E6750 Box

¤515 ¤515 1 לוח אם ABIT IB9

¤363 ¤363 1 כונן קשיח Western Digital WD2500AAKS 250GB

¤442 ¤221 2 זכרון PQI DDR2 1024Mb 667MHz CL5

¤1,741 ¤1,741 1 כרטיס מסך BFG nVIDIA GeForce 8800GTS OC2 320MB PCIe

¤190 ¤190 1 צורב LG GSA-H62N X18 DVD

¤684 ¤684 1 מארז כולל ספק Antec SONATA-II EC 450W

¤79 ¤79 1 הרכבת מחשב + ובדיקת מעבדה + בדיקת מאמץ למחשב (למחשב חדש בלבד)

¤ ¤ 1 איסוף עצמי מהחנות

10 :פריטים

¤ 5,103 סכום כולל מע``מ

השינויים, מעבד בתצורת BOX, לא משנה הרבה, לוח 965 זול יותר כללא OC כמו במצבך הוא אף עדיף, כמובן בגלל המחיר, וד"א גם מעט יותר מפוצ'ר.

הזיכרונות - שניהם VALUE ככה שכל עוד החברה היא מותג אין הבדל ביצועים אז מה שיותר זול עדיף.

הכרטיס מסך - שים לב שהגירסה היא של OC, שבמקרה של הBGF הוא אחד היותר חזקים, כלומר הוא מצמצם את הפעם מה640 ע"י חיפוי במהירות ליבה וזיכרון. זה אומנם לא הפיתרון האידיאלי אבל הוא סוגר את הפעם מה640 בסטוק לכדי אחוזים בודדים בלבד במצבים בהם נדרש יותר זיכרון.

וכמובן המארז כולל הספק. הבחירה משתלמת הרבה יותר, המארז שקט ונראה כבחירה יותר טובה בהשוואה לאפולו, בלי להתייחס למראה החיצוני (שלדעתי מכוער). הספק אומנם אינו מוכר או משתלם כנו הליברטי אך הוא בכל זאת מבית אנטק ויחזיק את המערכת אולי אף בצורה טובה יותר.

שניהם בתוספת של עוד 120מ"מ יוצרים שילוב מעולה במחיר הרבה יותר זול.

עריכה: תוכל בתוספת קטנה גם לקנות 640MB בנפרד.

http://zap.co.il/model.asp?model_id=486479

http://zap.co.il/model.asp?model_id=578540

שזה 200-250 ש"ח תוספת ולא 500.

פורסם

הקירור סביר \ טוב למחיר שלו

הוא עדיף על הקירור הסטוק של אינטל כי הוא שקט יותר וקצת יותר חזק מבחינת קירור, מה שכן אני בטוח שתוכל לקבל קירור אינטל מקורי במחיר הזה, פשוט לא שווה :)

הדיסק קשיח יכול לרדת בכ10 מעלות בזכות מאוורר קידמי

דיסק קשיח עובד בסביבות כ40-55 מעלות תלוי בעומס עבודה \ זרימת אוויר וחום בתוך המארז

מאוורר פשוט של 120ממ שזורק אוויר על קשיח ובנוסף מסייע לתחלופת האוויר במארז יתן שיפור ויעריך את חיי הקשיח

פורסם
  • מחבר

ליאור אתה שוכח ש IB9 לא תומך ב FSB1333...

שוב פעם זה אחלה מפרט ואם הייתי משדרג מחשב כל שנתיים הייתי לוקח את ה 320MB וחוסך כמה מאות

אני משקיע יותר בכרטיס מסך בתקווה שזה מה שיעשה את ההבדל בעתיד

ronib

אתה מכיר את הקירור הזה? כי ממה שאתה כותב באמת זה עדיף על ה STOCK של אינטל (ואולי זה יצא לטובה שבחנות שאני קונה מוכרים OEM ולא BOX :nixweiss: )

פורסם

אני כמעט בטוח שכל לוח 965, אחרי עידכון ביוס יתמוך בבאס 1333.

בכל מקרה אפשרות שניה ובטוחה היא פשוט לקחת S3 ולא DS3. לקחת DS3 זה לזרוק את ההפרש מהS3 לפח (זול יותר וללא שינוי עבורך השימושים שלך).

לגבי הכרטיס מסך, מאוד פשוט, קנה בנפרד ותבוא עם הכרטיס באריזה לחנות ותבקש שירכיבו לך אותו עם המחשב. אני לא מאמין שתהיה לשום חנות בעיה עם זה, חלקית מנסיון והשאר מהגיון פשוט.

לגבי הקירור הנפרד, יותר טוב הוא לא, שקט במעט יותר כן. אל תצפה לנפלאות מקירור בכזה מחיר והמאוורר סטוק של אינטל לא רע בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים