עבור לתוכן

מה זה buffer ?

Featured Replies

פורסם

אני שם לב שיש 8 או 16 מגה בדיסקים קשיחים מה זה בדיוק אומר?הרצתי חיפוש בגוגל ולא מצאתי.

פורסם

באתר הרצת חיפוש ?

בקיצור זהו זיכרון מטמון ששמור את המידע שנקרא לעיתים קרובות או עומד להיות בשימוש על ידי הHD..

מה שחוסך פניה ותזוזה פיזית של הראשים וכו...

כמו כן ההבדל בין 8 ל16 הוא מזערי לעומת ההבדל בין 2 ל8..

פורסם

זיכרון המטמון הזה שומר את המידע האחרון שדרשת מהכונן, ככה שאם תבקש אותו שוב, הוא יפתח מהר, בלי שיהיה צורך לקרוא אותו שוב מהפלאטות, ההבדל בין 8MB ו-16MB אכן אפסי עד לא קיים, אבל זה אמור להשתנות עם יציאתם (בעתיד הדי רחוק) של קשיחים היברידיים, המשלבים בין טכנולוגיית NAND לבין הפלאטות המכאניות הקיימות ;)

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה,יש לי שאלה אחרונה.

האם בהארדיסק של 7200 rpm יהיה הבדלים בין חיבור Ide לבין חיבור sata2 ? כלומר הרי ברור שהחיבור sata2 יותר מהיר אבל דיסק קשיח שכותב בכזאת מהירות יכול לנצל את זה?יהיו הבדלים בכלל?

פורסם

SATA II הוא בגדר הכנה לעתיד, כלומר, אין טעם היום לרכוש IDE, כי בעתיד לא תמצא מוצרים שתומכים בזה ;)

פורסם
  • מחבר

פשוט יש לי עכשיו מחשב ישן שמכיל רק חיבורי ide ועוד חודשיים אני מחליף אותו למחשב חדש.

בינתיים אני רוצה לקנות דיסק קשיח למחשב הזה (אני חייב בדחיפות עוד מקום) ועוד חודשיים אני יעביר אותו לחדש,חשבתי במקום להוציא 150 שקל על מתאם לקנות כונן ide ועוד חודשיים לחבר אותו בחדש הרי בכל לוח אם יש איזה 2 כניסות ide .

דעתך?

פורסם

מיותר..או שתקנה HD יש שניה ב"כמה שקלים"...

או שתקנה משהו חיצוני שיתאים לשנייהם..

לבזבז היום כסף על HD שהוא IDE זה באמת מיותר..

פורסם

בלוח אם שלי (חדש יחסית) יש פשרה : חיבור IDE אחד לצורב (בדקתי, לא תומך בקשיחים משום מה), וכל השאר SATA, לדעתי לחדש כבר תקנה SATA, ולזה תקנה IDE (אפשר גם משומש)

פורסם
  • מחבר

קצת קשה לי להבין למה Ide זה בזבוז כסף הרי בכל לוח אם חדש יש 1-2 חיבורים כאלה והרי אני קונה דיסק קשיח של 7200 rpm שלפי מה שהבנתי במהירות כזאת של דיסק קשיח אין אפילו ניצול של כל מה שה-ide מסוגל להעביר אז מה הבעיה בלקנות כזה כונן?

פורסם

שבעתיד הקרוב יפסיקו להשתמש בזה, ואז לא תוכל להעביר את הכונן למחשבים הבאים ;) ;)

פורסם
  • מחבר

שבעתיד הקרוב יפסיקו להשתמש בזה, ואז לא תוכל להעביר את הכונן למחשבים הבאים ;) ;)

א.זה הבעיה היחידה?אם כן אז אני במילא לא הולך לקנות מחשב(אחרי הקנייה הבאה עלינו לטובה)ב-3-4 שנים הקרובות ושאני יקנה מחשב חדש הדיסק הזה ישאר ולא יעבור אליו.

ב.יש מצב שאם אני קונה לוח אם עם חיבור ide הוא לא יקלוט אותו(כמו ששלך לא קולט)?איך אפשר להיות בטוח במאה אחוז שהוא כן יקלוט?

ג. איך הכונן הזה במחינת מחיר ואיכות?

http://skypc.co.il/pl_product~5000AAKB~7~0.htm

פורסם

א. פותח התרד זה לא משתלם..אף אחד לא מחזיק אותך..תעשה מה שנראה לך..

2. לא אמורה להיות שום בעיה..

3. הוא בסדר אבל אני ממליץ לך לקנות נפח קטן..בגלל ממשק הIDE..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים