עבור לתוכן

תזמונים ומתחים

Featured Replies

פורסם

היי,

אני מתכוון לעשות OC למעבד E4400 או E4300.

קראתי את המדריך באתר ועוד כמה מדריכים וגם חיפשתי בפורום אבל פשוט לא הצלחתי להבין:

1. האם יש מדריך OC שמסביר גם על תזמונים ומתחים? מצאתי את זה אבל לא ממש הבנתי:

http://forums.hexus.net/showthread.php?t=103676

2. האם תמיד נדרשים לשנות תזמונים של הזכרון? ומתחים?

בהנחה שאני אקנה זכרונות TWINMOS 800mhz האם אני אדרש להתעסק עם זה?

תודה רבה לכולם!

ניר

פורסם

מתחים בדרך כלל רק למעבד,

תזמונים לא,אבל אתה תצטרך לנעול אותם על יחס של 1:1

ככה שהם לא יגבילו אותך...

פורסם
  • מחבר

מתחים - מעלים רק אם מגלים שהמערכת לא יציבה, נכון? איך יודעים שהגענו לקצה של הבאס? לפי הטמפרטורות?

תזמונים - חוץ מהיחס של 1:1 ראיתי שמשחקים עם 4 תזמונים כמו 5-5-5-15 וכדומה. האם אני אצטרך? מתי צריך להתעסק עם זה?

שוב - האם יש מדריך טוב בנושאים האלה?

תודה!

פורסם

התיזמון שדובר עליו (1:1) מתכוון ליחס בין מהירות ה-FSB של המעבד לבין המהירות FSB של הזייכרונות, כלומר: המעבד על 200 מגה הרץ, הזכרונות יפעלו ב-400. המעבד על 400, הזכרונות על 800. התיזמונים שאתה מדבר עליהם זה התיזמונים של הזיכרון עצמו, מה כל אחד מהם אומר אני לא יודע אבל אלה פונקציות של שליטה באיך הזיכרון מקבל ומעביר את המידע, ובאיזה מהירות הוא עושה את זה. עקרונית, זה הכל נסיון, טעייה והסקת מסקנות. תעלה את המעבד נניח ל-3.3, יפעל, אחלה, לא יפעל, תעלה מתח למעבד. יפעל, אחלה, לא יפעל תנסה להעלות מתח למעבד. יפעל, סבבה, לא יפעל, תעלה מתח ל-FSB. כדי להגיע לתוצאות טובות זה פשוט עוד נסיון, ואז עוד אחד. כמובן כשאתה מגיע למערכת הפעלה להריץ כל מיני מבחנים, למעבד, לזיכרון...\

התיזמונים של הזכרונות שולטים במהירויות של פעולות מסוימות שהוא מבצע. אתה יכול לשחק עם זה, ישנו שיפור (לא מורגש), אז תחליט בעצמך אם אתה רוצה להתעסק.

פורסם

אממ אין לך טעם לשנות תזימונים לאוברקלוק,אין לי מושג עם זה אמור להגביל אותך במשהו

לעלות מתח זה ברגע שתראה שמערכת לא יציבה,וזה לא הזכרון שמגביל אותך ולא הגעת לסוף של המעבד

אז בדרך כלל זה מתח למעבד,אתה מעלה ורואה באמת אם זה עוזר...

פורסם
  • מחבר

אחלה.

איך אני יודע מתי להפסיק עם המתח למעבד? ועד מתי להגיע עם המתח למעבד? והמתח ל-FSB?

תודה רבה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים