עבור לתוכן

שרת קבצים

Featured Replies

פורסם

קניתי את הראוטר של קומפקס שיש בו חיבור USB ושאפשר לחבר אליו דיסק קשיח חיצוני בתור שרת קבצים.

במידה ואני עושה את זה, איך אני נכנס לדיסק הקשיח דרך האינטרנט ?

זה דרך כתובת IP ?

כי אם הכתובות שלי משתנה זה אומר שאני צריך כל פעם לבדוק מה הכתובת שלי לפני ששאני רוצה להכנס ממחשב אחר (לא בבית) לדיסק הקשיח ?

תודה.

פורסם

ממשק בין הדיסק הקשיח לשאר המחשבים ולאינטרנט תלוי בנתב. הכול צריך להיות מוסבר במדריך.

אם יש לך כתובת IP לא קבועה (חיבור חייגן), רוב הנתבים יכולים לתפקד כלקוח DYNAMIC DNS - אתה פותח חשבון ב-DYNDNS.ORG ומגדיר לנתב לעדכן חשבון זה.

פורסם
  • מחבר

מצטער, אני לא ממש מבין את מה שאתה אומר.

אפשר הסבר יותר פשוט ?

תודה רבה.

פורסם

יותר פשוט - תקרא את ספר ההוראות של הנתב.

תחפש הסברים על שרת הקבצים שלך וכן על DNS דינמי (DDNS,DYNDNS או איך שלא קוראים לזה בנתב שלך).

משם תמשיך.

פורסם
  • מחבר

הייתי עושה את כל מה שאמרת ולא שואל שאלות אם היה דבר כזה.

אין לי ספר הדרכה, לא הגיע ביחד עם הראוטר.

אשמח אם תנסה להסביר לי אפילו על רגל אחת.

ץןדה

פורסם

DNS דינאמי זו דרך לשמור על כתובת (URL) קבועה לחיבור הביתי שלך, גם אם הוא בעל IP משתנה

כלומר, אתה פותח חשבון (חינמי) באחד מהשירותים שמספקים DNS דינאמי בחינם, כמו NO-IP או DYNDNS כמו שנאמר

את פרטי החשבון אתה מזין במקום המתאים בנתב שלך (אנשים שאין להם נתב מתקינים תוכנה פצפונת במחשב)

וככה הנתב/תוכנה מעדכנים את שרתי ה DNS, וכל פעם שה-IP שלך משתנה מאיזושהי סיבה (התנתק החיבור לשניה והתחבר שוב למשל)

אז הכתובת שלך תצביע על ה IP העדכני.

בעצם תהיה לך כתובת כזו לדוגמא :

blabla.no-ip.org או כל דבר אחר שתבחר בהרשמה, מתוך האפשרויות הקיימות

(כשאת blabla אתה מחליף במה שבא לך)

ואז במחשב מרוחק ע"י הקלדת הכתובת הזו בדפדפן (או בכל תוכנה אחרת לצורך העניין)

תמיד תגיע למחשב שלך, לא משנה באיזה כתובת IP הוא יושב, כי ה URL שלך, מתעדכן ותמיד מצביע על ה IP העדכני.

פורסם
  • מחבר

DNS דינאמי זו דרך לשמור על כתובת (URL) קבועה לחיבור הביתי שלך, גם אם הוא בעל IP משתנה

כלומר, אתה פותח חשבון (חינמי) באחד מהשירותים שמספקים DNS דינאמי בחינם, כמו NO-IP או DYNDNS כמו שנאמר

את פרטי החשבון אתה מזין במקום המתאים בנתב שלך (אנשים שאין להם נתב מתקינים תוכנה פצפונת במחשב)

וככה הנתב/תוכנה מעדכנים את שרתי ה DNS, וכל פעם שה-IP שלך משתנה מאיזושהי סיבה (התנתק החיבור לשניה והתחבר שוב למשל)

אז הכתובת שלך תצביע על ה IP העדכני.

בעצם תהיה לך כתובת כזו לדוגמא :

blabla.no-ip.org או כל דבר אחר שתבחר בהרשמה, מתוך האפשרויות הקיימות

(כשאת blabla אתה מחליף במה שבא לך)

ואז במחשב מרוחק ע"י הקלדת הכתובת הזו בדפדפן (או בכל תוכנה אחרת לצורך העניין)

תמיד תגיע למחשב שלך, לא משנה באיזה כתובת IP הוא יושב, כי ה URL שלך, מתעדכן ותמיד מצביע על ה IP העדכני.

תודה רבה !

נשמע ממש ממש טוב.

פורסם

מגדיר לו התממשקות עם שרת DNS, אתה יכול להרים אחד כזה בבית, או להשתמש בשרותים כמו no-ip או dyndns.

ק שתדע שלרוב הנתבים האלה זה NFS בלבד ואין ממשק להרשאות NTFS לכן הגישה לקבצים לא תיהיה מבוקרת.

פורסם
  • מחבר

מגדיר לו התממשקות עם שרת DNS, אתה יכול להרים אחד כזה בבית, או להשתמש בשרותים כמו no-ip או dyndns.

ק שתדע שלרוב הנתבים האלה זה NFS בלבד ואין ממשק להרשאות NTFS לכן הגישה לקבצים לא תיהיה מבוקרת.

מה זה אומר גישה לא מבוקרת ?

ואם מהירות העלאה שלי עומדת על 600 קילו בייט

זה אומר שזה המהירות שיורידו קבצים מהשרת הזה ?

תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים