פורסם 2007 ביולי 2318 שנים מחבר אתה בטוח שהמעגל לא ישרף בגלל העוצמה?ואיך אני מגלה את הערכים של הנגד והקבל כי אני לא מבין את המחשבון
פורסם 2007 ביולי 2318 שנים לפי דפי הנתונים של LM555 הוא מסוגל לעבוד במתח של 16V, לך יש 12V. יש גם תחליפי CMOS ל 555 כמו LMC555.רכיבי CMOS כמו ה 4017 עובדים ב 15V לפחות ולכן אין לך שום סיבה לעבוד על סוללות.לגבי המחשבון:Supply Voltage (Volts)זה המתח אותו אתה מספק למעגל, במקרה של ספק מחשב - 12VResistance (K_Ohms)התנגדות הנגד בקילו אוהם, הערך שתקבל אמור להיות בטווח של הפוטנציומטר שתקנה. Capacity (Microfarads)ערך הקבל במיקרו פרד - היות ואתה זקוק לטעינה של מספר שניות תצטרך ערך גבוה יחסית (קבל אלקטרוליטי) של כמה עשרות מיקרו או יותר.Time (Milliseconds) זה זמן הטעינה של הקבל למתח הרצוי - שים לב היחידה היא מילישניה, כלומר עבור שניה אחת צריך לרשום 1000.Instantaneous Voltageזה המתח המבוקש אליו הקבל צריך להטען.ועכשיו דוגמא לחישוב:אתה ממלא תמיד 4 שדות והמחשבון מחשב את ערך השדה החמישי עבורך.מה שנתון לך זה:- זמן טעינה של 5 שניות - כלומר Time=5000- המתח הרצוי (עבור 1 לוגי) כ 8.5V (כ 70% מ 12V) ולכן Instantaneous Voltage=8.5- מתח הכניסה נתון והוא 12V ולכן Supply Voltage = 12מה שנשאר כמובן זה חישוב הנגד והקבל וזה באמת לא משנה ותלוי גם בקלות השגת הרכיבים בחנות בו אתה קונה, הקבל הוא קבוע אבל זכור שהנגד משתנה (פוטנציומטר) כך שיהיה לך משחק לקבוע את הקצב הרצוי.- נניח קבל של 100 מיקרו-פרד ולכן Capacity=100וכעת חשב את הנגד ותקבל : 40KOhm אם תמצא פוטנציומטר של 100K זה בסדר כי בטווח האמצע הוא יתן לך את הצוצאה המבוקשת עם יכולת משחק לשני הכוונים.תוכל לשחק קצת עם ערכים שונים או בהתאם למצאי בחנות.מובן?
פורסם 2007 ביולי 2318 שנים מחבר אתה לא יודע כמה עזרת לי באמת תודה רק שאלה אחרונה וקטנה: איך אני מחבר את הכבל של המחשב?
פורסם 2007 ביולי 2318 שנים פשוט תמצא את אחד הקונקטורים עם הארבע פינים שיוצאים מהספק ותתחבר לחוט הצהוב (12V) והשחור (אדמה) - החוט האדום זה 5V.ראה דוגמאות כאן: מדריך לתאורת מארז באמצעות לדים
פורסם 2007 ביולי 2318 שנים מחבר לא התכוונתי לחיבור חשמל של הלדים אלה למפסק של ההדלקה לחבר אותו למעגל ככה שברגע שלוחצים התאורה והמחשב נדלקים
פורסם 2007 ביולי 2418 שנים מחבר תגידו במקום שני הנגדים משתנים אפשר לשים נגדים רגילים כי חבר שלי רצה שאני ישים לו כזה בתוך קופסה ואין מקום לשני נגדים משתנים יש מצב לרגילים? ומה הקטע לשים סך הכל לא הבנתי משהוא אני לא משוגע או משהוא כזה....
פורסם 2007 ביולי 2418 שנים בודאי שניתן להחליף את הנגדים המשתנים בנגדים קבועים.אבל אז תאבד את היכולת לשלוט בתדר ה 555 - כלומר במהירות התנועה/הבהוב של הלדים.וגם בזמן שהם מהבהבים עד שהתהליך מסתיים.
פורסם 2007 ביולי 2418 שנים תגידו במקום שני הנגדים משתנים אפשר לשים נגדים רגילים כי חבר שלי רצה שאני ישים לו כזה בתוך קופסה ואין מקום לשני נגדים משתנים יש מצב לרגילים? ומה הקטע לשים סך הכל לא הבנתי משהוא אני לא משוגע או משהוא כזה.... כמו שכבר אמרו כן אתה יכול להחליף את הנגדים לרגילים..... ואתה פשוט משאיר ערך "ממוצע" לדוגמא אם לנגד המשתנה היית צריך 40 אוהם ולקחת 100 כדי לתת טווח שליטה מסויים... פשוט תקח נגד רגיל של 40 או הערך הכי קרוב שתמצא לו..... דרך אגב.... ממתי ":screwy:" אומר שאתה משוגע?? בסך הכל התכוונתי שזה היגיון פשוט ולא התכוונתי לפגוע (זה לא ששמתי " או משהו כזה ) עודד ב.
פורסם 2007 ביולי 2918 שנים מחבר זהוא סיימיתי להלחים את הכל וחיברתי למחשה אבל שאני מדליק את המחשב רק לד אחד נדלק והוא לא מתכבה אחרי 5 שניות הוא נשאר דולק אני לא יודע מה לעשות הפוטנציומטרים עובדים אבל אף לד לא נדלק חוץ מאחד מה אתם אומרים מה הבעיה ההלחמות בסדר אבל זה לא נדלק.... :s07: אולי הבעיה היא שלא חיברתי את הרגל של ה555 שכתוב עליה n.c לדעתי זה not conact אבל אני לא יודע לאן לחבר אותה
פורסם 2007 ביולי 2918 שנים N.C זה לא מחובר זה בסדר.לגבי המעגל, האם אתה בטוח שכל החבורים לפי השרטוט?איזה לד דולק קבוע? (לאיזה רגל של ה 4017 הוא מחובר)?
פורסם 2007 ביולי 2918 שנים 11 זה המוצא האחרון (מקביל לספרה 9).כלומר המונה שלך סופר כנראה מהר מדי ואתה לא מספיק לראות את האורות זזים (אולי אם תתאמץ).השעון פועל מהר מאוד ואז המונה מגיע למצב הסופי בחלקיק שניה, היות ואין איפוס במעגל אז הוא נשאר שם ולכן אתה רואה רק לד אחרון דולק.פתרון:- לשנות את הערכים המעגל 555 כך שקצב השעון יהיה לטעמך.- אם אתה רוצה יותר ממחזור אחד של מעברים צריך לחבר גם RESET למונה כך שיבצע כמה מחזורים.הסתכל על המעגל הזה לדוגמא במוד Astable ותראה שצריך קבל הרבה יותר גדול מה 10 מיקרו שבמעגל שלך.
פורסם 2007 ביולי 2918 שנים מחבר אוקיי ניתקתי את המעגל של החמש שניות וסידרתי שזה יעבוד רגיל עכשיו שאני מסתכל לד אחד לא עובד וכל השאר כן אבל שאני לוקח את ה+ של הלד הזה ומחבר אותו לאיזה מקום במעגל ואז מנתק אותו הלדים זזים לא מהאמצע אלא מכל מני מקומות כל פעם מקום אחר הנה וידיאו:
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.